Chace

2.5K 119 2
                                    

„Tak malý Chacie, aké novinky mi povieš o tvojom vzrušujúcom živote tínedžera?" uchechtla sa teta Lu a naďalej sa prehrabávala vešiakmi.

,,Stále si s tým dievčaťom...bože ako sa volala? Sally?" zamračila sa a ja som iba pokrútil hlavou a zahľadel sa von presklenou stenou jej kancelárie.

„Nie rozišiel som sa s ňou. A volala sa Sandra," pousmial som sa a ona iba prikývla, no potom sa na mňa otočila, rukou sa zapierajúc o stôl.

„A...prečo si to ukončil? Naposledy si hovoril, že ona je TÁ!" vybuchla do smiechu a len sa posadila a pobavene si ma premeriavala.

„Niekto nový na obzore?" jej oči až tak zablikali a ja som sa len zasmial a pokrútil hlavou. „Skončil som to lebo začala byť otravná. A zistil som, že to nie je TÁ," povzdychol som si a len sa slabo pousmiala. Oh bože Sandra to zobrala celkom dosť zle. Stále o mne roznáša reči, aký som idiot a neschopný v posteli. Krava.

,,A nikto nový neprišiel do cesty. Teraz som väčšinou s Gracie a jej kamarátmi," usmial som sa a ona sa okamžite začala škeriť.

„Oh takže Gracie?"

„Teta Lu..."

„Už som ti hovorila, žiadna teta, cítim sa potom stará! A teraz mi pekne povedz o tebe a mladej Acklesovej!" rozosmiala sa a zvalila sa vedľa mňa na gauč odpíjajúc si z kávy.

Úprimne. zbožnoval som, že mi našla brigádu u nej vo firme, ale tieto jej výsluchy kľudne mohla vynechať. Každý jeden týždeň, prisahám.

„Medzi mnou a Gracie nie je nič, iba priateľstvo. Je ako moja sestra, kurva. A neznášam, že ľudia z toho stále robia niečo viac," odfrkol som si a len si založil ruky na hrudi. „Vraj to je úplne vidno ako som do nej zamilovaný, hovorila Sandra. Bullshit. Boha to, že ju objímem alebo jej dám pusu na líce neukazuje nič iba to že sme priatelia a mám ju rád," zaťal som päste a teta Lua si len povzdychla a pokrútila hlavou.

„Ignoruj ich, všetci to vždy robia. Aj ja a Jayden...prisahám, že moja mama stále snívala o tom ako skončíme spolu. Ale my sme nikdy nič spolu nemali a na to som pyšná!" uchechtla sa a len pokrútila hlavou. Potom pozrela na mňa a sladko sa usmiala. Oh dobre viem, čo bude nasledovať.

„A teraz do práce, lebo veď neplatím ťa za kecanie!" pobúchala ma po ramene a ja som sa len rozosmial a vstal. Hurá do práce.

xxx.

Bolo asi už desať, keď som konečne došiel domov. Len som zhodil tašku do kúta a zvalil sa na posteľ, totálne vyčerpaný.

„Unavený Chacie?" Prekvapene som zdvihol hlavu, keď som začul Gracin hlas. Pozrel som do jej okna a tam stála, hneď oproti tomu môjmu. A panebože, že vyzerala. Vlasy mala znova v tom jej debilnom strapatom drdole, ktorý jej potom nikdy nejde rozpliesť a na sebe mala moju starú mikinu a tepláky so škrvnami od čaju.

„Kto by povedal, že asistent má takú ťažkú prácu? Nosenie kávy po všetkých desiatich poschodiach. A tie debilné obálky, panebože o tých budem mať nočné mory," uchechtol som sa a potom sa len zahľadel na ňu. „Ako to tak vyzerá, ty si zase celý deň čítala," prevalil som sa na bok a len na ňu hľadel, keď sa oprela o parapetu a len nevinne mykla plecom.

„Tá tvoja kniha bola fakt dobrá. Chcela som ti poďakovať," pousmiala sa a začala sa hrať so šnúrkami od mikiny a potom sa len usmiala.

„Hlavný hrdina sa volal Alex," uchechtla sa a ja som automaticky prevrátil očami.

„Ale typujem že tamten Alex nebol buzerant?"

„Chace! Alex je na ženy!"

„Jasné, jasné. Aj tak nechápem čo na nom vidíš,"
odfrkol som si a zvalil sa na chrbát, znova sledujúc strop. Alex posratý Gregorov. Myslím, že väčšieho imbecila som nestretol. A práve doňho sa zamiluje krásna a roztomilá Gracie? So svetom niečo nie je v poriadku...

„Proste je iný...múdry. A on...je tak ambiciózny. Vie čo chce," povzdychla si zasnívane a ja som si len odfrkol.

„No, teba očividne nie," zamrmlal som. Len čo tie slová opustili moje ústa oľutoval som to. Z jej strany sa ozval urazené zalapanie po dychu a už som len počul ako si mumlajúc nadávky zaťahuje závesy. A keď som sa zahľadel na hrubú červenú látku, ktorá nás oddelovala len som si povzdychol.

„Prepáč, Gracie," šepol som. Ale nič sa nepohlo. Nevadí. Napravím to zajtra.

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now