Grace

2.4K 122 4
                                    

„Pod!" môj ocko aj ujo Matty naraz vyskočili ihneď ako Chace dostal loptu. Ten však ani nemihol okom len sa sústredil na hru.

„Och bože neznášam keď toto robia. Ľudia zazerajú," ozvala sa mama a ja som sa len zasmiala a prikývla. Presne som vedela čo myslí. Ale bude to ešte horšie.

„To je môj syn!" vyskočila teta Ava keď zaskóroval. Chace sa na nás len zasmial a potom už okolo neho behali spoluhráči a búchali ho uznanlivo po pleciach.Potom znova nabehli do stredu aby mohli rozohrať a ja som sa len pousmiala a odkusla si z môjho hot dogu. Zbožňovala som piatkové večery. Bolo pekné mať nejakú tradíciu a pre nás to bolo ísť na každú jednu Chacovu hru. Basketbal hrá už od ôsmych takže si viete predstaviť na koľkých hrách sme už boli. Uff príšerne veľa. A vždy to prebiehalo rovnako. Naši otcovia s pivom v ruke kričiac na celú telocvičňu, Chacova mama kričiac ešte viac a ja a mama s Mayou sme len ticho sedeli a hanbili sa za nich. A keď Chace skončil väčšinou sme sa šli niekam na jedlo, alebo sme skončili u nás doma a naši otcovia pokračovali v pití piva a my traja sme len sedeli a smiali sa na nich.

Hra skončila, pravdaže s priaznivým výsledkom pre nás. Naša škola vybudovala sakra skvelý tím.
Čakali sme vonku, zatiaľ čo sa Chace sprchoval. Ja som sledovala mamu a ocka. Alebo skôr ocka, ktorý už mierne podgurážený šepkal mame niečo do ucha a ona sa len červenala a smiala. Bože niekedy sa chovajú ako pubertiaci. Počkať niekedy? Takmer neustále!

Chace konečne vyšiel zo šatne spolu zo spoluhráčmi a ja som sa len rozosmiala keď sa teta Ava k nemu rozbehla a ihneď ho začala stískať v náručí, ostatní chalani sa na ňom iba smiali.

„Ach neviem ako si ten chalan udržuje svoju reputáciu," odfrkol si ocko a ja som naňho iba nepekne zazrela. Pravdou je, že Chace je....niečo zaujímavé. Nenazvala by som ho priamo populárnym, ale každý vedel kto Chace Williams je. Najmä preto lebo neustále s Rain vymýšľali žartíky alebo blbosti. Potom tu bola jeho veselá a zábavná osobnosť, ktorou si takmer každého získal. A potom tu bolo to, že bol športovec a baby po ňom išli. A on ich rád prijal ehm ak viete čo myslím. Ale nebolo na mne aby som ho súdila. Sme kamaráti, beriem ho ako je. Nepáči sa mi ako sa zahráva s babami, ale je to jeho vec nie moja.

„Čauko" prekvapene som strnula keď som sa zrazu ocitla v Chacovom objatí jeho pery sa nenápadne obšúchavajúc o moje líce keby tam okato zanechal pusu ako väčšinou tak by ho môj ocko oskalpoval. Bože tak neznášam aký je ochranársky! Už teraz nám venoval ostražitý pohlaď, ale mama len pohladila jeho rameno a keď na ňu pozrel ona dominantne pokrútila hlavou. A on zostal ticho.

„Hej Mat stavte sa potom u nás!" zakričal ocko keď otváral dvere spolujazdca na našom aute. Mama už sedela za volantom a ja som nastúpila dozadu, vedľa May. Vyrazili sme domov a ja som si vydýchla. Ale keď sa ocko v sedadle otočil na mňa s nevraživým tušením som sa narovnala.

„Gracie, zlatko," oslovil ma a ja som sa naňho iba nechápavo zamračila. „Neskúša na teba Chace nič, že nie?" zaťal sánku a my dvaja sme len zostali na seba hľadieť. On očakávajúc moju reakciu zjavne nahnevaný a ja neprejavujúc ani jedinú emóciu, perfektný poker face. Toto sme robili vždy.

Naše zazeranie bolo prerušené maminým výbuchom smiechu. Obaja sme sa na ňu prekvapene pozerali a ona len pobavene pokrútila hlavou. ,,To nie je smiešne Frey!" skríkol ocko a ona sa naňho zaškerila a zakusla si do pery.

„Len som si spomenula. Pamätáš ten Mattyho sen o tom že sa Gracie a Chace dajú dokopy lebo sú pre seba súdení?" uchechtla sa a on len prevrátil očami.

„Chace a ja sme kamaráti! Sme najlepší kamaráti sakra. A oni sa občas objímajú a hej občas mi dá malú pusu na líce alebo čelo. Ale všetko je len o kamarátstve oci!" zazrela som naňho tvrdo a založila si ruky na hrudi.

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now