Grace

2.1K 110 11
                                    

Len som sa sladko usmievala, keď som videla ako sa Rain pri Chacovi smeje. Sakra ako to, že som si to nikdy nevšimla?

On položil ruku na jej kríže a len ju postrčil ako prvú, ona teda nakukla spoza rohu a pevnejšie v rukách chytila vodnú pištoľ.

Oh, nie zase.

Chace a Rain si urobili malú tradíciu a to si aspoň raz za polrok doniesť vodné pištole a zmáčať čokoľvek v ceste. Po prváku sa k nim už pridalo viac ľudí a tak nejako z toho vznikli vodné bitky a hra Zmáčaj čo najviac.

Och nie, dnes som na to nemala náladu.

Ja a Alex sme sedeli na lavičke na chodbe a obaja sme si prechádzali chémiu, z ktorej sme presne za 12 minút mali písať. A keď som to čítala mala som pocit že to už všetko viem, aj keď som si istá, že to na tom teste vedieť nebudem. Prečo moja hlava musí takto debilne fungovať?

Ozval sa bojový pokrik a ich bitka sa začala.

„Decká, ľudia sa majú učiť, nechápem ako im to môžu tolerovať!" zamrmlal si Alex a ja som sa len uchechtla, keď za to dostal plnú nadrž do tvare od jedného z deciek, čo ho zrejme začulo.

Vyprskol vodu a ja som ešte viac vybuchla do smiechu. ,,No pod, mali by sme ísť do triedy ak tam chceme byť v čas," hlesla som, chytila jeho zápästie a zatiahla ho popri stene do vedľajšej chodby. Tam som jeho ruku pustila a len bok po boku sme kráčali do učebne, ja som sa len usmiala keď som videla ako mu mokre vlasy spadajú do tvare.

Bože môže byť ešte roztomilejší?

xxx

Myslím že v celej jedálni je nás asi len dvadsať, čo nie sme úplne zmáčaní. Šialené. Prváčky stále vchádzajú dnu šepkajúc si nadšene o tom, ako ich ten a ten zmáčal a aký bol roztomilý. To že im je vidno cez mokré blúzky podprsenky, im zrejme vôbec nevadí.

„Rain a Chace to potiahli na ďalšiu úroveň!" pobavene zvolala Rosie, keď sa k nám posadila, mokrá od hlavy po päty a len si utrela vodu z tváre. „Som tak rada že mi to Luke povedal dopredu a tak som sa dnes nemaľovala a poriadne obliekla a doniesla si aj náhradné oblečenie!"

„Sviniar Chace mi nič nepovedal," odfrkla som si a len som sa uchechtla. „Videla si ich? Že sú spolu strašne zlatý?" vydýchla som a ona sa len pousmiala a prikývla. ,,Hej, ale aj tak si ich neviem nejak predstaviť spolu. Toto by som jej priamo asi nepovedala ale nemyslím, že ju Chace berie ako kamarátku. On je predsa len na iný typ,"

„Oh Chace nemá typ, ide o to kto ho zaujme. A podľa mňa je Rain zaujímavá dosť. A v poslednom čase sú dosť spolu! Minule uňho bola len tak pokecať, potom sa zase spolu učili... niečo tu vzniká," zaškerila som sa a ona si len povzdychla a pokrútila hlavou.

„No neviem, uvidíme. Idem si pre jedlo, umieram od hladu," vydýchla a znova vstala, smerujúc k rade na obed. Dvere do jedálne sa rozleteli a ľudia vbehli dnu. ,,Oh nie zase!" začula som kričať Rosie a len som sa rozosmiala.

„Ahoj slniečko, vyzeráš akosi moc sucho!" ozvalo sa za mnou a skôr než som sa stihla otočiť už na mňa Chace vypustil prúd vody.

„Idiot myslela som že sme dohodli!" skríkla som keď som vstala od stolu a začala pred ním utekať on ma ihneď so smiechom nasledujúc. Bežala som keď sa predo mnou zjavil Luke a Rosie, bozkávajúci. Moje oči sa zamerali na vodnú pištoľ v jeho ruke len tak voľne visiacu a ja som mu ju vytrhla a otočila sa na Chaca ktorý len zbystril pohlaď keď videl ako sa škerím.

Vypustila som vodu a konečne bol zmáčaný aj on. Vyprskol vodu a len sa rozosmial, ľahko ma chytil za pás a prehodil cez svoje rameno točiac sa so mnou, zatiaľ čo po mne stále striekal vodu. Blázon. Aj ja som sa snažila naňho dostať nejakú vodu ale bohužiaľ mi došli zásoby a tak som len porazene prijímala jeho studené sprchy. Ugh za toto ho tak dostanem ihneď ako ma položí na zem.

Napokon ma predsa len položil a napoly ma objal, ešte mi poslednú vodu striekajúc do výstrihu.

„Idiot!" plesla som mu po hlave a on sa len rozosmial. Sklonil sa a vtisol mi pusu na mokré čelo, nechávajúc tam pery dlhšie ako obyčajne a ja som sa len usmiala a oprela oňho. Idiot, vie čo na mňa zaberá. Aj tak ho dostanem neskôr.

„Kto nedáva pozor skončí zle!" ozvalo sme predtým ako sa zhora na nás vyliali dva mokré kýble.

„Začínalo mi z vás byť moc teplo, taký ste sladký!" rozosmial sa na nás Will zhora a ja som len vybuchla do smiechu keď som videla ako Chacovi spľasli vlasy do tváre. Len si ich začesal dozadu a ja som sa rozosmiala ešte viac.

„Nesmej sa nevyzeráš o nič lepšie!" strčil do mňa pobavene no ja som aj tak neprestávala. Napokon unavený z môjho vysmievania ma len chytil okolo pása a začal ma točiť. Idiot bože vie veľmi dobre ako nenávidím točenie. Keď sa zastavil jeho ruky ma ihneď začali štekliť a ja som musela vyzerať ako keby ma kopala elektrina ako som sa krčila od smiechu.

Och tak ho zabijem. Voda, točenie a ešte šteklenie? Niekto si to u mňa chce naozaj pokaziť!

Potom sa však moje oči zaostrili na Rain, tak nejak smutne nás sledujúcu a ja som razom zastavila aj keď som si nemohla pomôcť a stále sa krčila keď ma šteklil.

„Rain vyzerá sucho!" hlesla som a pozrela na Chaca on len zastavil a s nechápavým pohľadom na mňa pozrel. ,,A čo ja s tým?" nadvihol obočie a potom len zdvihol zbraň. „Všetka voda skončila na tebe, neboj ju už niekto zleje!" uchechtol sa a otrel si vodu z tvare.

„Prečo si nedoplníš vodu a nezleješ ju ty?" nadvihla som nádejne obočie a on sa na mňa zamračil.

„O čo ti ide Gracie?" pristúpil bližšie hladiac mi priamo do očí, jeho výraz naprosto zmätený.

„O nič ja len...nechcem aby sa cítila vynechaná?" vyznelo to skôr ako otázka čo som neplánovala a on si len povzdychol a prehodil mi ruku cez rameno.

„Porozprávame sa doma a povieš mi skutočný dôvod, toto ti teda nežeriem," zamumlal a ja som len stisla pery a keď som sa otočila k Rain, už tam nebola.

Sakra.

Na moje líce dopadla ďalšia pusa a ja som sa len usmiala a oprela sa oňho. Aj keď je to zaslepený idiot, zbožňujem ho.

Čo už. Ja ich už nejako dám dokopy.

_____
Žeby vznikne nová laska ? Čo hovoríte na Rain a Chacea?

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now