Chace

2.1K 97 3
                                    

Trhol som sebou do sedu keď sa v Gracinej izbe konečne rozsvietilo svetlo. Pribehol som k oknu nádejne hladiac do jej izby a našiel som Gracie stáť hneď oproti, opretú o dvere s najblbším úsmevom na tvári aký som kedy na nej videl.
Čo sa kurva stalo a prečo neodpísala ani na jednu z mojich správ?!

„Bejby?" hlesol som ľahko a ona sebou trhla a prekvapene sebou trhla. ,,Chace! Bože zabudla som že tu si!"

„Zabudla si že bývam oproti?" nechápavo som sa zamračil a ona sa iba začervenala a prešla ku stolíku odkladajúc si tašku.

„Bola si s Alexom," hlesol som ani som o tom neuvažoval. Toto bolo presne jej zamilované chovanie.

„Aj to. Ale bože Chacie neuveríš čo sa stalo!" vydýchla a potom okamžite prešla k oknu a len sa oprela o parapetu nadšene si hryzúc peru.

„No čo?" nadvihol som obočie a založil si ruky hrudi zamračene ju sledujúc. „Hovor čo také úžasné sa stalo že si nemohla odpovedať ani na jednu z mojich správ?!"

„Sorry vybitý mobil," uchechtla sa ľahko a potom sa len zhlboka nadýchla a rozosmiala sa. „Chace bože dostala som svoje prvé pozvanie na rande," vydýchla naradostene a ja som len prekvapene nadvihol obočie.

„Buzerant sa konečne rozhýbal?" odfrkol som si a ona len pokrútila hlavou.

„Boli sme na kolotočoch a hej bola som s Alexom a všetko bolo super ale potom. Och bože je to ako z románu. Tento chalan do mňa vrazil a no potom sa začal sa ospravedlňovať a bolo to naozaj trápne ale myslím že sme spolu tak trochu flirtovali a on ma pozval na čaj a panebože moje srdce tak neskutočne tlčie takto šťastná som nebola už dlho!" vydýchla a len sa oprela o stenu a nadšene sa škerila, jej tvár celá červená.
Asi nie je najlepší čas povedať jej že má pod očami kruhy od maskary hm? A že jej vlasy sú cele rozfúkané? Načo jej kaziť náladu?

„Mám zaracha," zamrmlal som a ona na mňa šokovane vyvalila oči.

„To fakt? Woah tentoraz si to musel naozaj posrať," uchechtla sa a ja som len mykol plecom.

„Veľa zlých vecí naraz. Mám zákaz chodiť von, na párty, vodiť k sebe baby a och hej, preliezať do tvojej izby čo si myslím že bol nápad tvojho ocka," prevrátil som očami a ona sa len pousmiala.

„Stále však spolu môžeme hovoriť!" naklonila sa znova cez okno a ja som sa len usmial a prikývol.
„To by nám nezakázali bože," hlesol som ticho a ona sa len rozosmiala.

„Bože Chacie, musím si ísť dať nabiť mobil a zistiť či mi Joshua napísal. Vidíme sa ráno, dobrú noc!" poslala mi vzdušnú pusu a už som mal vo výhľade len zatiahnuté závesy.Len som chytil jej imaginárnu pusu a usmial som sa.

„Dobrú Gracie," vydýchol som a zavrel som okno, vracajúc sa k posteli.

Tak Gracie a Joshua. Nah to im nevydrží ich mená k sebe nejdú. Ale prajem jej to. Nech si aj ona konečne užije. A som zvedavý ako zareaguje ujo Jay. To ešte len bude blázninec.
_____
[Grace]

„Oci?"

„Gracie? Prečo máš tón akože chceš odo mňa povolenie na niečo čo sa mi nebude páčiť?" zamračil sa a mama len vybuchla do smiechu a znova mu prehrabla vlasy kým na nej ležal. Teraz sa však posadil, no aj tak jeho ruka našla jej a on ju pevne stisol.

„Lebo sa ti to asi nebude páčiť?" nervózne som sa zakývala a on si len unavene povzdychol.

„Prosím povedz že to nie je to čo si myslím," premnul si koreň nosa. ,,Nie som tehotná, a nie ja a Chace sa nechystáme ujsť do Vegas a tajne sa vziať," žiarivo som sa usmiala a mama sa znova rozosmiala no on len prevrátil očami.

„O čo ide zlatko?" spýtala sa mama a oprela si hlavu o jeho rameno, prívetivo ma sledujúc. Okej keď je tu mám aspoň akú takú šancu že povie áno. ,,jeden chalan ma pozval von a ja by som naozaj chcela ísť," vydýchla som a len som si začala nervózne mnuť prsty.

Nastalo trápne ticho, kedy sa ocko tváril akoby dostal infarkt a mama sa len smiala do jeho ramena. Dokonca aj Maya vzhliadla od jej telefónu a zaujato sledovala čo bude nasledovať.
Och bože toto bola chyba naozaj som mala len povedať že idem ku Rosie a ísť za Joshuom. Prečo som sakra nechcela klamať a byť tá klišé tínedžerka?

„To je skvelé Gracie, naozaj sme za teba šťastný!" usmiala sa mama stále šúchajúc ockov chrbát.

„Šťastný?! Práve som asi zomrel! Dopekla Gracie nepôjdeš von s nijakým úchylom! Vieš čo chalani v tvojom veku chcú? Len a len sex! Jasný príklad máš hneď vedľa? Každý chalan ktorý za niečo stojí vie že za niečo stojí a využíva toho!" rozkričal ocko a ja som si len povzdychla a vzhliadla k stropu. Všetci svätí stojte pri mne.

„Jayden o tomto sme sa predsa rozprávali! Nechceme aby bola ten nevybúrení tínedžer, ktorý keď sa dostane na výšku tak začne piť od rána do večera lebo mu to rodičia nikdy nedovolili!"

„Tebe to otec nedovolil a bola si naprosto v pohode!"

„Ocko ma ale púšťal von!"

„Oh jasné s tou úžasnou Annie že? To si radšej mohla zostať doma bavila by si sa rovnako toto je iná situácia Frey!"

„Prestaň Jayden hej? Nechaj Annie tak ja tiež neurážam Chloe!"

„Prečo? Mali by sme. Obe sú manipulačné mrchy!"

„Jayden to bolo pred 18 rokmi ľudia sa menia!"

„Ale mladí chalani stále myslia na to isté takže moja odpoveď je stále nie!" založil si ruky na hrudi a ja som sa na nich len zamračila. ,,Okej pardon, nechcela som aby ste sa kvôli mne hádali," hlesla som ticho a už som sa stočila vo dverách keď sa ozvala mama. ,,Púšťam ťa Gracie. Chod a uži si príjemný čas, dúfam že s skvelým, chalanom ale za dve hodinky buď doma okej?" ozvala sa mama a ja som len zavrela oči, presne som vedela čo bude nasledovať.

„Frey! Nemáme držať spolu a brániť ju pred idiotmi?!"

„Nie Jayden, máme správne vychovať deti!"

„Správny otec sa snaží ochrániť dcéru pred idiotmi!"

„Och fajn možno môj ocko mal byť pred 18 rokmi správny otec a poslať toho potetovaného idiota doprdele!" skríkla a len vstala a prefrčala okolo mňa z dverí. Och bože nechcela som aby sa pohádali! Mama sa ešte vrátila a chytila moje ramená.

,,Chod von a uži si to Gracie ja tvojho ocka zvládnem hej? Neboj sa," šepla a len mi vtisla pusu na čelo predtým ako sa rozbehla hore a ocko sa dve sekundy nato objavil po mojom boku a zamračil sa na mňa. Potom pohliadol ku schodom po ktorých dupala mama a keď zmizla na druhom poschodí a ani sa za nim neobzrela len si povzdychol.

„Za hodinu a pol si doma, a v žiadnom prípade nebudete bližšie ako meter od seba! Jasné?" vydýchol a ja som len šokovane prikývla on sa rozbehol za mamou.

„Och bože teraz sa pôjdu udobrovať asi pôjdem k tete Ave toto bude hlučné!" prešla okolo mňa Maya a vypadla z hlavných dverí stále hladiac do mobilu. Ja som len pozrela na hodiny a pousmiala sa. Panebože, ja naozaj môžem ísť za Joshuom!

Bola to príjemná prechádzka, asi tak na desať minút. A teraz už som stála pred kaviarňou kde sme sa mali stretnúť a keď som nakukla dnu naozaj som tam videla, Joshua sedieť. Zhlboka som sa nadýchla, popravila som si šaty a vošla dnu. Och bože nech to nie je veľmi trápne!

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now