9.

1.2K 37 72
                                    

Louis P.O.V

Geschokt blijf ik staan. 'WAT?'

'Ik zei, Harry wordt je nieuwe buddy,' glimlacht Drol rustig.

'Maar...' begin ik.

'Niks te maren Louis! Wees blij dat in ieder geval één iemand vrijwillig met een snertjoch als jij wilt samenwerken,' zegt hij boos.

Ik klem mijn handen in mijn haar terwijl Harry als een dwaas blijft glimlachen. Waarom hij? Ik pest hem juist en maak zijn leven zuur! Waarom zou hij dan zich aanmelden om MIJ te helpen? Ik weet nu al dat het elke keer vreselijk ongemakkelijk wordt, vooral omdat ik hem ergens een beetje leuk vind..

Ik kijk Drol kwaad aan. 'Ben ik een snertjoch?! Wat ben jij dan wel niet? Val dood ofzo! Waarom is HIJ mijn buddy? Kon het niet iemand anders zijn?' 

Ik gooi mijn handen in de lucht en blijf Drol aanstaren. Dan kijk ik naar Harry, hij glimlacht niet meer. Hij heeft een verbijsterde en gekwetste uitdrukking op zijn gezicht. Het liefst zou ik hem weer blij maken, maar dat kan niet. Het is beter om niet elkaars buddy te zijn, want dan voorkom ik dat mijn gevoelens sterker worden.

Harry P.O.V

Ik zie Louis even pijnlijk naar me kijken. Wilt hij me dan echt niet als buddy? Ergens snap ik het wel, want het kan heel ongemakkelijk worden, vooral omdat hij mij ook pest. Ik zucht even zacht, zodat niemand het ziet. Het valt sowieso niet op, aangezien meneer Dreul en Louis de enige mensen in het lokaal zijn verder. En omdat ze een flinke discussie hebben.

'Dit is precies het gedrag waar ik over sprak Louis! Je moet je eens leren gedragen en niet zo brutaal zijn,' zegt meneer Dreul boos.

Louis knijpt even kwaad zijn ogen samen. Gosh, dat ziet er sexy uit. 'En jij moet even normaal leren doen. Je gaat toch geen leerlingen een snertjoch ofzo noemen?' roept hij dan.

'Ten eerste, ik ben een u. Ten tweede, als het nodig is om op die manier het gedrag van een leerling vast te stellen, mag dat.'

'Nou, dan ga ik u een ingedeukte varkenskop noemen. Of een harige drol. Misvormde kalkoen is ook wel een leuke,' bijt Louis terug. Hij draait zich om en loopt dan woedend weg. Voordat hij het lokaal uitloopt kijkt hij nog even naar mij en werpt me een vuile blik toe. 

Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Moet ik achter hem aan gaan of moet ik hier blijven? Als ik achter hem aanga, krijg ik hoogstwaarschijnlijk een trap of een klap. Waarom zou ik dan überhaupt achter hem aangaan? 

Omdat.. ik hem aardig vind?

Gefrustreerd haal ik een hand door mijn krullen. Dan kijk ik naar meneer Dreul. 'Hoe moet ik hiermee omgaan?'

Hij kijkt me streng aan. 'Dat is jouw probleem.' Daarna loopt hij de klas uit.

Nou lekker dan! Zit ik opgescheept met Louis en moet ik alles zelf gaan regelen! Hij gaat nooit willen afspreken, dat weet ik nu al. Maar ik wil dat eigenlijk wel. Hij kan toch niet echt zo'n naar persoon zijn?

Ik kijk op de klok en zie dat de kleine pauze nog 5 minuten duurt, voordat de eerste bel gaat. Als de tweede bel gaat, moet je in de les zitten. Ik besluit om maar vast naar de volgende les te lopen; Biologie. Dat gaat leuk worden, maar niet heus. Die leraar besluit zelf altijd wie naast wie gaat zitten. En daarmee zit je nooit naast je vrienden. Hij maakt dan vaak een plattegrond op het bord en dan moet je op de juiste plek gaan zitten. Aan de andere kant is het ook wel handig, want dan zit je nooit alleen. Helaas heeft Liam geen biologie meer, dus kan ik helemaal niet meer met hem communiceren.

Ik loop door de lange schoolgangen en baan me een weg naar het biologielokaal. Wanneer ik daar aankom, luidt de eerste bel. De leraar doet het lokaal open en laat de plattegrond op het bord verschijnen. Ik kijk naar welke tafel ik moet, maar niet naast wie ik zit. Dat maakt me niet zoveel uit.

Ik loop naar de achterste rij tafel bij het raam en pak alle benodigde spullen uit mijn tas. Daarna ga ik zitten en wacht tot de les begint. Gek genoeg komt er niemand naast me zitten, terwijl er nooit iemand alleen hoeft te zitten en er ook niemand ziek is. De tweede bel gaat ondertussen en ik zit nog steeds alleen. De leraar wil met zijn verhaal beginnen, maar dan gaat de deur open en staat Louis in de deuropening. 

'Louis, kom er snel in! Je hebt geluk, deze keer hoef je van mij geen briefje te halen. Volgende keer graag op tijd zijn,' zegt de leraar vriendelijk.

Louis knikt even snel en wilt dan een tafel bij Zayn aanschuiven, maar de leraar onderbreekt hem.

'Ehm, Louis. Je zit daar niet. Je zit naast Harry.'

Louis kijkt me aan en beiden kijken we even geschokt.


Hee!

Sorry voor een latere update :( ik had het heel druk deze week en ik had vrijdag ook nog een bruiloft. En waaaaaaauuuuuuuwwwwwww dat was echt mooii!!

Hoe gaat het met jullie? En in welke klas zitten jullie? Ik zit vwo 2 :)

En wat vinden jullie van Fine Line? Ik vind het echt een mooi en bijzonder album :) Favoriete liedje is denk ik Golden.

xxJ

Being Gay Is A Sin ༄ l.sWhere stories live. Discover now