40.

858 24 36
                                    

louis pov

'Louis, wat is er toch met jou?'

Vanaf de andere kant van mijn woonkamer staart Liam me met een bezorgde blik aan. Ik sla mijn armen over elkaar en adem diep uit. Deze week zijn Liam en Niall beide al een paar keer zonder reden langs gekomen. Alhoewel, hun ''reden'' is om erachter te komen wat er met mij is. Maar het probleem is dat er niets aan de hand is.

'Ik weet niet waar je het over hebt! Ik doe gewoon mijn ding en misschien staan jullie inderdaad wat in de weg,' antwoord ik hard.

Schuddend met zijn hoofd komt Liam naast me zitten. Hij probeert een arm om mijn schouder te leggen, maar die sla ik meteen weg.

'Wie bedoel je met ''jullie''?' vraagt hij dan.

'Gewoon jij en Niall.'

'En Harry?' vraagt Liam.

'Harry ook,' voeg ik dan toe. 

Liam staat weer op en begint rondjes te lopen. 'Waarom lopen wij in de weg? En hoe komt dat?'

Ik rol chagrijnig met mijn ogen. Hij heeft me die vraag al wel honderd keer gesteld. En elke keer heb ik een antwoord in mijn hoofd, maar die vertel ik hem niet. Hij zal dan zeggen dat het niet erg is om op jongens te vallen, maar mijn standpunt daarin is veranderd.

'Ik bedoel niet dat jullie in de weg lopen! Het is gewoon dat ik op sommige momenten echt geen zin in jou en Niall en Harry heb. Mag dat niet of zo?' antwoord ik humeurig op zijn vraag.

Liam knikt langzaam met mijn hoofd. 'En je weet zeker dat alles goed gaat tussen jou en Harry? Er zijn geen vervelende dingen gebeurd?'

'Ben je nou een vriend van me of een fucking psycholoog?' snauw ik naar hem.

Liam knippert even verbaasd met zijn ogen, maar hij herstelt zich snel weer. 'Niall en ik proberen je alleen maar te helpen, oke?'

Ik sla mijn armen nog steviger over elkaar en kijk hem kwaad aan. 'Dat maakt me echt geen reet uit. En kun je nu eindelijk weg gaan?'

Hij zucht diep en schudt zachtjes met zijn hoofd. Daarna loopt hij richting de deur en pakt zijn jas, waarna hij die aandoet. 'Zorg goed voor jezelf, Lou,' fluistert hij.

Daarna klikt de deur in het slot.

Meteen trek ik mijn knieën op en leg mijn hoofd ertussen. Ik sla mijn armen om mijn benen en dikke tranen beginnen zich te vormen. Al snel rolt er eentje van mijn wang op mijn broek. Ik adem trillerig in en laat dan alle opgekropte gevoelens eruit vloeien.

-

harry pov

Ik veeg de laatste tranen weg van mijn wangen en ga voor mijn grote spiegel staan. Ik adem langzaam uit en tel tot tien. Al mijn spieren ontspannen zich en ik sluit mijn ogen. Nadat ik nog een paar keer tot tien heb geteld, open ik mijn ogen en kijk ik naar mezelf in de spiegel.

Met mijn hand veeg ik mijn haar weer in model en vanuit de badkamer pak ik een nat washandje om mijn gezicht mee te wassen. Als ik weer helemaal fris ben, ga ik op mijn bed zitten en leg ik een kussen op mijn buik.

'Waarom doe je nou zo gek, Lou..' fluister ik zuchtend.

De hele week lang doet hij al afstandelijk en nonchalant. Meestal is het niet erg om nonchalant te zijn, maar hij doet het op de manier dat niets hem meer uitmaakt. De meeste examens zijn gemaakt en ondanks de situatie gingen ze bij mij voortreffelijk goed. Ik hoop vurig dat ze ook goed gingen bij Louis, want anders blijft hij misschien weer zitten. 

Liam vertelde me daarnet dat hij bij Louis was langs geweest en dat hij er slecht uitzat. Louis had volgens hem wallen onder zijn ogen en hij leek ook afgevallen te zijn.

Being Gay Is A Sin ༄ l.sWhere stories live. Discover now