28.

1.2K 39 83
                                    

hoofdstuk 28.. twenty eight..

Harry pov

Geel

Ik hou van de kleur geel. Geel staat voor zonneschijn en vrolijkheid. Voor een mooie zomerdag vol met regenbogen en lammetjes. Geel staat voor onbezorgdheid en moed. Nieuwe dingen uitproberen en een warme glimlach. Geel staat voor zonnebloemen, en ik hou van zonnebloemen.

Iedereen heeft geel in zich. Misschien niet van de buitenkant, maar van de binnenkant. Een sprankeltje blijheid, die altijd ergens in je hart zit. Die je laat juichen en dansen en springen. Een sprankeltje blijheid dat je laat lachen en rennen. Dat je met een gil in het water springt en met een glimlach weer boven komt. Een geel sprankeltje blijheid dat je gezelligheid geeft. Samen met familie of vrienden zijn, dat is ook geel. Alle gelukkige en vrolijke momenten samen geeft geel.

Als iemand jouw geel afpakt, dan ben je jouw vrolijkheid kwijt. Je ziet geen geel meer, niet meer het positieve, maar het negatieve. De dagen zijn donker en er verschijnen geen regenbogen meer. De zonnestralen zijn veranderd in regen en de lammetjes huppelen niet zorgeloos door de wei. 

Als jij je geel kwijt bent, mist er een stukje. Je bent dan incompleet. Als is het maar een stukje van een millimeter. 

Als je geen geel meer hebt, moet je op zoek naar iets of iemand die jou geel kan geven. Iemand die van je houdt en je liefheeft. Iemand die je warme knuffels geeft en waarmee je eindeloze gesprekken kunt voeren. Iemand die met liefde een kopje thee voor je zet, nadat je kletsnat thuiskomt door een regenbui. Dat iemand versgebakken koekjes voor je maakt, omdat je zo'n zware dag hebt gehad. Iemand die met begrip en medeleven naar je luistert en je troost als je het even niet meer ziet zitten. Ook iemand die met een lach een kus op je neus drukt of even door je haar woelt.

Op zulke momenten kun je weer een beetje geel voelen. Je houdt van degene, en de liefde is wederzijds. Langzaam bloeit er iets op en kan er iets heel moois ontstaan. Eindeloze gesprekken, gedans in de regen, liefdevol gestaar, een kus op je lippen.

Uiteindelijk zul je zien dat jouw geel nooit volledig weg was. Het zat ergens verstopt, wachtend op de persoon die het weer naar boven kan laten komen.

-

Ik wil niet dat Louis de macht krijgt over mijn geel. Hij deed afgelopen week erg aardig, maar wat als hij mijn geel steelt en ermee vandoor gaat?

Ik zit in het venster van mijn raam en staar naar buiten. Het is al middernacht geweest en de sterren staan hoog aan de hemel. Sterren, die deden me aan geel denken. Niet dat sterren heel geel zijn, maar toch. Zonnebloemen, die zijn mooi geel. Binnenkort ga ik ze weer planten in de achtertuin. Hopelijk worden ze weer net zo hoog als vorig jaar. Ik hou van bloemen. Ze hebben iets vrolijks en ze ruiken lekker. Liam houdt ook van bloemen, vandaar dat hij elke week nieuwe rozen haalt. 

Ik zucht en kijk verder naar de lucht. Over een paar uur wordt het alweer licht. Misschien is het beter als ik probeer te slapen, dan zie ik later wel verder.

Ik sta op van het venster en strek me even uit, ik heb daar zo lang gezeten dat ik een beetje stram werd. Ik klim in bed en sla de dekens om me heen. Mijn ogen sluiten zich vanzelf. Vlak voordat ik in slaap val, zie ik Louis voor me en kan ik een glimlach niet bedwingen.

Die ochtend daarna sta ik moe op. Het liefst zou ik in bed blijven liggen, maar ik wil nog steeds Louis spreken. Niet per se over die dag dat hij me hielp en sloeg enzo, maar om te vragen of hij nog hulp nodig heeft met aardrijkskunde.

Ik sta op en haal een grijze hoodie uit m'n kast samen met zwarte skinny's. Casual, maar toch leuk. Ik werk mijn ontbijt naar binnen en haal mijn boeken. Daarna ga ik naar school. Onze eerste les is meteen een les met Louis, dus dat is fijn.

Being Gay Is A Sin ༄ l.sWhere stories live. Discover now