32.

1.2K 36 64
                                    

Harry pov

We zijn al weer een paar weken verder en volgende maand hebben we examens. Louis en ik hebben regelmatig afgesproken met elkaar om te studeren. Dan proberen we elkaar te helpen met vakken die we lastig vinden. Nou ja, meestal help ik Louis, maar dat maakt niet uit. Hij wilt dit jaar niet weer zakken, hij is namelijk al 19 en is wel een keer klaar met de middelbare school. Zelf ben ik pas 17 omdat ik een vroege leerling ben. 

Louis heeft mijn ouders en zus nog niet ontmoet, hoewel ik dat best jammer vind. Ik begrijp wel dat hij er nog niet klaar voor is, maar ik wil niet zolang wachten. In tegenstelling tot mij praat hij niet eens over zijn gezin. Het enige dat hij ooit gezegd heeft is dat hij een aantal zusjes en een broertje heeft, ik weet niet eens hoe oud ze zijn of hoe ze heten. Ook heb ik nog niet gevraagd wie dat meisje op de foto was, maar dat vraag ik later wel.

Van Zayn hebben we niet heel veel last meer, soms nog wel. Nu Niall en Louis eigenlijk geen vrienden meer met hem zijn, zie ik hem ook niet zo vaak meer. Af en toe lopen we langs hem in de gangen en we hebben ook nog steeds dezelfde lessen, maar hij doet me geen pijn meer. 

Eigenlijk gaat alles helemaal prima en heb ik niets te klagen.

-

'Harry? Kom je ook?' roept Niall.

Ik kijk op en zie dat Louis, Liam en hij al bijna de school binnenlopen. Ik knik naar Niall en ren dan snel achter ze aan.

Ik ben blij dat Louis en Niall het ook goed kunnen vinden met Liam, anders was dat een probleempje geweest. Ik wil namelijk niet mijn beste vriend ineens inruilen voor mijn vriendje. Ik ken Liam al veel langer en dat was dan nogal oneerlijk geweest. Gelukkig hoef ik daar mijn hoofd niet over te breken aangezien ze het altijd heel gezellig hebben.

De pauze is al voorbij en we hebben nog maar een paar lessen te gaan. Het zijn geen lastige vakken, maar helaas wel gym. Ik ben er niet zo goed in en ik ben ook niet sportief. Ik heb liever talen, zoals Duits en Frans. En een andere reden dat gym niet leuk is komt door Zayn. Ik wil niet weer onderuit getrapt worden zoals een maand geleden. Ik heb daar nog veel last van gehad en de blauwe plekken zijn nu eindelijk weg. 

Ik schuif mijn stoel naar achter en ga naast Liam zitten. In een aantal lokalen hebben we vaste plekken en omdat mijn enige vriend Liam was, zit ik nu nog steeds vaak naast hem. Ik vind het totaal niet erg en ben er ook wel blij mee. Zo houden we nog heel veel contact, ook in de klas. Ondanks ik nu ook vaak met Louis te vinden ben, wil ik absoluut niet dat Liam gaat denken dat ik hem in de steek laat.

De les begint en ik let goed op. Hier moet ik examen in doen, dus het lijkt me dan wel belangrijk dat ik alles begrijp. Ik spiek over mijn schouder en zie dat zelfs Louis en Niall meeschrijven. Louis ziet me kijken en grijnst waarna hij even trots zijn blaadje vol geklieder omhoog houdt. Ik grinnik en richt me dan weer op de uitleg.

Louis pov

Na nog een andere les is het eindelijk tijd voor gym, mijn favoriete vak. Even alle agressie eruit en je lekker uitleven. Ik weet dat Harry er meestal tegen op ziet, maar ik snap niet zo goed waarom. Wat is er nou beter dan tijdens schooltijd een potje te voetballen of te sporten? Ik haat bijna alle vakken dus dan ben ik wel blij als we eindelijk mogen sporten.

In de kleedkamer kleden Harry en ik ons snel om en ik kan het niet laten om even naar hem te kijken. Voordat iemand doorheeft dat ik naar zijn torso staar, wend ik mijn blik weer snel af. Ik wil niet dat iemand het ziet en gaat denken dat ik gay ben. Dat wil ik juist vermijden, ik moet mijn reputatie wel een beetje hoog houden. Als iemand erachter komt dat ik gay of bi ben en het wordt doorverteld ben ik er geweest. Ik wil absoluut niet dat het verleden zich herhaalt.

Being Gay Is A Sin ༄ l.sWhere stories live. Discover now