25.

1.2K 36 359
                                    

Louis pov

Ongeveer de hele dag had ik geen les met Harry, wat me enorm frustreerde. Ook zag ik hem niet in de pauze, want hij verschool zich waarschijnlijk voor Niall en Zayn. Zelf zat ik alleen in de pauzes. Ik durfde niet helemaal bij Zayn en Niall te staan. De rest van mijn vriendengroep kon ook niet aangezien die dus bij hen stonden.

De laatste les van vandaag is aangebroken: gym. Meestal een iets te fanatieke en agressieve les. Vooral als je Louis Tomlinson heet. Ik word altijd iets te fanatiek en als iemand mij dan per ongeluk schopt, kan degene zeker een pak slaag terug verwachten. Gym heb ik samen met Harry, dus ook met Liam. Helaas ook met Niall en Zayn.

In mijn eentje loop ik naar de kleedkamers en ga ik daar ergens op een bankje zitten. Iedereen is er al en zijn zich al aan het omkleden. Harry en Liam zitten samen in een hoekje en praten met elkaar. Zayn en Niall zijn er niet, maar aan hun kleren te zien zijn ze al in zaal.

Langzaam kleed ik me om en gluur af en toe stiekem naar Harry. Ik heb het idee alsof hij me negeert. De momenten dat ik hem vandaag wel even gezien heb, liep hij telkens expres weg of keek hij langs me. Misschien doet hij het onbewust, maar het kan ook aan gister liggen. Hopelijk kan ik hem na gym nog even spreken. 

'FUUUT.' De gymleraar blaast hard op zijn fluitje, als teken dat het eerste voetbal wedstrijdje begint. 

Ik moet spelen en zit bij Harry in het team, samen met nog een paar mensen. We moeten tegen Zayn en Liam en nog wat anderen. Maar die zijn niet zo boeiend. Ik ben best goed in voetbal en heb er wel zin in. 

Ik neem de aftrap en schiet hem richting een teamlid. Die speelt hem weer door en de bal komt weer bij mij. Ik dribbel een stukje naar voren en schiet dan op doel. Raak!

Ik glimlach even en voel wat schouderklopjes. Ik kijk even om me heen. Harry staat een meter of 3 bij me vandaan, wachtend tot we doorspelen.

De keeper van het andere team neemt uit en schiet de bal richting Zayn. Hij speelt hem ver naar voren en beukt daarmee Harry hard aan de kant. Zayn speelt gewoon door en Harry staat weer op van de grond. Hij schudt even zijn hoofd en zucht. Ik bijt op mijn lip, kon ik maar wat doen.

De bal wordt van Zayn afgepakt en belandt bij mij. Ik pass hem naar Harry die er mee naar voren dribbelt. Helaas komt Zayn er weer aan en hij geeft Harry zo'n harde duw dat hij met zijn hoofd tegen de muur aan valt. Het is zo'n harde klap dat het geluid door de zaal echoot. 

Verschrikt ren ik ernaar toe. Ik draai Harry om zodat hij met zijn rug tegen de muur aangezakt ligt. Ik pak zijn hand en voel aan zijn pols. Harry kucht en zijn ademhaling gaat snel. Ik hou zijn hoofd rechtop en zorg ervoor dat hij zijn evenwicht behoudt, zodat hij niet kan flauwvallen. 

De gymleraar en Liam komen ook naar ons toe rennen. 'Neem Harry maar even mee naar de kleedkamer,' zegt de gymleraar tegen Liam.

Verbaasd kijk ik op. Waarom Liam? Ik ging toch als eerst richting Harry?

De leraar zit mij beduusd kijken en zegt: 'Ik dacht dat Liam zijn vriend was en niet jij?'

Ik trek even mijn wenkbrauwen op. Harry en ik zijn niet echt vrienden, nee. Denk ik tenminste.

'Als ze over 10 minuutjes nog niet terug zijn, mag je ook wel naar ze toe gaan,' zegt hij.

Ik knik.

De gymleraar pakt de bal op en legt het weer op de lijn midden in de zaal. 'Goed, we gaan weer verder. Team 3 en 4 mogen nu spelen. Dat betekent dat team 1 en 2 aan de kant gaan zitten!'

De ene helft van de leerlingen gaat staan en de andere helft gaat langs de kant zitten. Ik zoek een plekje aan het eind van de bank. 

Ik steun met mijn ellebogen op mijn knieën en mijn hoofd vervolgens op mijn handen. Ik merk dat er iemand naast me komt zitten en kijk even opzij. Niall.

Being Gay Is A Sin ༄ l.sWhere stories live. Discover now