2. Snurra flaskan, om och om igen

621 11 0
                                    

Jag tar tag i både Hannas och Daniellas hand och drar med dem ner till köket. Det har redan hunnit komma en hel del folk som dansar till musiken som spelas ur högtalarna.

På köksbordet står ett tiotal plastmuggar med någon slags sprit inuti och jag tar tag i en av muggarna. 

"Vad är det för sprit?" frågar Daniella när även hon tar tag i en av muggarna.

"Ingen aning" svarar jag och försöker överrösta musiken. Jag tar en klunk av drickan och känner att spriten bränner i halsen. Det är någon slags starksprit men jag kan inte avgöra vilken. 

"Ska vi dra ut på dansgolvet?" frågar Daniella och jag nickar. Dansgolv är det väl kanske inte, men vardagsrumsgolvet funkar bra ändå. Finns det musik och mycket yta kan vad som helst bli ett dansgolv.

Vi tar med våra muggar ut i vardagsrummet och börjar dansa till musiken. Jag känner egentligen inte igen någon av de andra personerna runt mig men samtidigt så umgås Ludwig sällan med sina kompisar här hemma. Det är bara hans arbetskollegor i Hov1 jag träffat, Dante, Axel och Noel ser jag ganska ofta här. Speciellt när de har något nytt på gång, och dem har varit här mycket på senaste tiden.

Med tiden börjar jag dricka allt mer alkohol och jag märker väl inte av hur snurrig jag faktiskt blir. Jag känner direkt hur dålig luften är och att jag måste ha luft.

"Jag ska bara ta lite luft" säger jag till Hanna som nickar. Hon märker väl inte av hur ostadig jag är på benen och jag känner väl inte riktigt av det själv heller. 

Jag hinner bara gå några meter innan världen snurrar till och det svartnar för ögonen.


Jag blinkar för att vänja mig vid ljuset och det tar några sekunder för mig att inse var jag är. Istället för att befinna mig på hallgolvet ligger jag mig på min säng och jag har ingen aning om hur lång tid det gått.

Jag tittar mig runt och ser att Dante sitter på en stol och tittar på mig.

"Vad hände?" frågar jag och känner att det värker lite i huvudet. 

"Du svimmade, gissar att det var alkoholen blandat med dålig luft. Jag fångade dig och tog dig upp hit, visste inte vad jag skulle göra så väntade bara på att du skulle vakna" svarar Dante.

"Hur lång tid har det gått?" frågar jag.

"Bara typ 3 minuter" svarar Dante och jag drar en lättnadens suck. Hade jag varit avsvimmad länge vet jag att jag hade haft en jobbig natt, och dessutom hade jag kanske varit sjuk eller något. Nu var det bara luft jag behövde för att må lite bättre.

Plötsligt öppnas dörren och både jag och Dante rycker till.

"Ska ni vara med på snurra flaskan?" frågar Noel helt obrytt. 

"Gärna" svarar jag och reser mig upp.

"Borde inte du vila?" frågar Dante.

"Jag mår bra och jag vill spela" svarar jag och Dante himlar med ögonen. 

"Jag är väl med" säger Dante då och vi båda reser oss upp från min säng. Allt från tidigare har gått över och jag känner mig mycket piggare och långt ifrån redo att avsluta denna festen.

Vi alla placerar oss i Ludwigs sovrum och jag lägger märke till att det inte är många kvar, några lär väl ha dragit hem antar jag. Men det jag tänker mest på är att Ludwig inte är här.

"Var är Ludde?" frågar jag Noel.

"Han skulle köra hem någon tjej, så han lär inte komma hem ikväll" svarar Noel och flinar. Han placerar flaskan i mitten.

"Personen flaskan stannar på får kyssa ... Valter" säger Noel och låter nöjd med sitt val. Valter himlar med ögonen men ler fortfarande, jag vet att han tycker det här är kul. 

Noel snurrar flaskan och det snurrar några varv innan den slutligen stannar på Hanna. Jag höjer ögonbrynen när hon går fram till Valter och kysser honom som att det var ingenting. Jag har nog aldrig sett Valter och Hanna tillsammans, så jag trodde det skulle vara en större grej än det tydligen var. 

Vi kör ytterligare några omgångar som blir hyfsat ointressanta, det är ingen jag känner som blir vald och helt ärligt är det inte jättespeciella grejer folk behöver göra. Men hellre det här än att ligga i min säng hela kvällen.

"Personen flaskan stannar på får köra 7 minutes in heaven med Dante" säger en av tjejerna självsäkert och snurrar på flaskan. Jag blir intresserad av att veta vem som ska köra det innan jag inser att flaskan stannat på mig. Jag spärrar upp ögonen och tittar över mot Dante som bara flinar.

"Bäst att få det överstökat då" säger Dante och reser sig upp.

"Ni måste vara i Nellys rum i 7 minuter!" ropar Noel innan vi stänger dörren bakom oss. Direkt när vi kommer in i mitt rum lägger jag mig ner på sängen och Dante lägger sig bredvid, med några centimeter mellan.

"Vad ska vi göra nu då?" frågar Dante.

"Jag vet inte" mumlar jag. 

Vi ligger tysta mestadels av tiden, jag tittar upp i taket och pillar med mina naglar. Jag sneglar över på Dante och ser hur han tittar på mig och då börjar jag ofrivilligt le. Plötsligt händer det, Dante flyttar sig närmare mig och helt plötsligt så kysser han mig. Det är en kort kyss men jag blir mållös. När Dante släpper taget ler han bara och jag får inte fram några ord. Jag vaknar upp ur min dvala när någon bankar på dörren.

"Era sju minuter är över"

----


Hjärtslag | Dante LindheTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang