Julklappsshopping

265 3 0
                                    

Vi hade lämnat fjällen och nu var det bara några få dagar kvar till julafton. Jag hade hittills inte köpt en enda julklapp till varken Dante, mina vänner eller min familj och tiden började bli knapp. Därför hade jag och Hanna bestämt att vi skulle in till stan och börja julshoppa. Hon skulle ha med sig Oscar dit för Valter skulle vara borta.

Halv 12 var jag framme på torget och såg mig omkring efter en ung tjej med barnvagn. Oscar skulle snart bli ett halvår, det känns som om tiden hade gått så jävla fort och jag saknade nästan tiden när han var som minst. Att se den lilla killen fick mig själv att bli bebissugen, men jag hade ingen aning om vad Dante skulle tycka så jag hade inte tagit upp det.

Till slut ser jag Hanna och lilla Oscar i vagnen komma gåendes på avstånd.

"Hej" säger Hanna och kramar om mig när dem kommer fram till mig.

"Hej" säger jag.

När jag och Hanna släppt ifrån kramen böjer jag mig ner till den lilla Oscar i vagnen. Han är vaken och så fort han får syn på mig ser jag att han ler lite.

"Hej" säger jag med bebisröst och Oscar skrattar lite.

"Gud, jag blir så bebissugen av att se Oscar" säger jag.

"Prata med Dante då" säger Hanna.

"Nja, tror inte han vill" säger jag.

"Tro mig, jag ser hur han blir när han är med Oscar. Han är nog mer bebissugen än du tror" säger Hanna.

"Kanske gör jag det, men det blir inget förrän nästa år" säger jag.

"Ska vi dra och titta på julklappar då då?" frågar Hanna och jag nickar.

Jag tittar igenom butik efter butik för att hitta en perfekt julklapp till Dante, resten är lätt att hitta till eftersom jag känner dem så bra. Självklart känner jag ju Dante bra men jag vill hitta något perfekt till honom, något han kommer älska. 

Vi äter både lunch och en liten fika på stan. Fikan är egentligen bara varsin tomtelatte på Espresso House men det är iallafall något. Våran shopping fortsätter långt in på eftermiddagen och jag kan inte hjälpa att ett och annat julplagg åker ner i shoppingbagen. Trots att jag redan bestämt mig för min juloutfit. Och sedan köper jag ju självklart några gulliga kläder åt Oscar, är man gudmor så är man. 

Efter några timmar på stan har jag äntligen bestämt mig för en perfekt present åt Dante, jag tror verkligen han kommer uppskatta den lika mycket som han uppskattar mig. För det gör han, så jävla mycket.

Hjärtslag | Dante LindheWhere stories live. Discover now