11. Nu drar vi

476 6 0
                                    

En månad hade flugit fram i rasande fart och det var äntligen dags för mig, Hanna och Daniella att åka till Maldiverna. Vi ska spendera hela påsklovet då och njuta av värmen. Jag har saknat att vara utomlands. Det är dessutom första resan utomlands utan min mamma eller någon av mina syskon. Det ska bli skönt att få en paus och bara umgås med mina bästavänner.


Jag vaknar av att min väckarklocka ringer vid 5 på morgonen. Jag är otroligt trött då jag inte lyckades somna förrän 2, 3 timmars sömn är inte optimal för att jag ska vara på mitt bästa humör.

Jag försöker så tyst som möjligt gå upp och ta på mig. Jag har valt en bekväm outfit då jag vill sova på planet, men jag har också tänkt på värmen så jag har en tunn t-shirt under min tröja. Jag packar ihop det sista i min väska och beger mig ner till hallen. Eftersom jag inte ville att mamma eller Matilde skulle gå upp extra tidigt sa jag hejdå till dem igår. Därför är det bara att lämna huset i min ensamhet.

Ute på uppfarten står Daniellas bil och hon och Hanna sitter därinne redan. Daniella är den enda av oss som har bil så det kändes självklart att hon skulle köra oss. 

"Godmorgon, Nelly" hälsar Daniella när jag hoppar in i baksätet bredvid Hanna.

"Godmorgon" mumlar jag. Jag vänder blicken mot Hanna och ger henne en kram. Det är annorlunda att ge Hanna en kram nuförtiden. Det är en mage emellan henne och mig. Det är helt sjukt att hon och Valter faktiskt ska få ett barn i slutet av september. 

"Hur mår du?" frågar jag Hanna.

"Jag mår bra, graviditeten har blivit lättare den senaste tiden. Inte lika mycket bivärkningar längre" svarar Hanna med ett leende på läpparna. Det syns på henne hur mycket hon ser fram emot att bli mamma.

"Jag kan inte fatta att du ska bli mamma!" utbrister Daniella plötsligt.

"Inte jag heller" mumlar Hanna och tittar ner på den minimala bulan som syns på magen.

"Du kommer bli en grym mamma" säger jag och tar tag i Hannas hand. Hon ler tacksamt och efter det fokuserar jag bara på vägen framför mig. 


Inte långt senare parkerar Daniella utanför Arlanda flygplats. Trots det sover jag halvt och det krävs mycket energi för att ta mig ur bilen och få med mig min resväska in. Det är ungefär en och en halvtimme kvar tills planet går, men vår plan är att äta något och kolla runt i tax-free shoppen innan.

Vi checkar in väskorna, som precis klarar sig utan extra pris. Därefter går vi till alla matställen och tax-free butiker. 

"Jag är jättehungrig, vad sägs om att gå till Joe and The Juice?" föreslår Daniella. Jag nickar medhållande och känner hur jag längtar efter en juice och en macka. Jag äter sällan mer än en smoothie till frukost, men nu känner jag att jag behöver energin från mackan. Jag kommer sova under flygresan men jag vill ha orken att vara vaken en stund iallafall. 

Vi beställer vår frukost och sätter oss ner vid ett bord. Jag börjar avnjuta min frukost och till en början är alla tysta och njuter av maten. Efter en stund börjar vi dock prata allt mer och planera vad vi ska göra de kommande dagarna.

"Vet du vilken tid vi kommer fram till Maldiverna, Nelly?" frågar Hanna. 

"Svensk tid är vi framme 17:30, men om vi tänker i Maldivernas tidzon så är vi där 21:30" svarar jag. Jag kollade upp det för några dagar sedan, jag gillar att ha koll på saker och ting.

"Okej" säger Hanna. I samma stund börjar vi packa ihop hos och lämna Joe on The Juice. Vi vill hinna med att gå till några av tax-free butikerna innan planet åker till Maldiverna. Dessutom hinna köpa något att äta under flygplansresan. Jag föredrar att köpa mitt sånt innan flygresan och inte på planet, känns inte lika fräscht.

Vi kollar igenom tax-free butikerna, köper vårt snacks och boardar sedan planet. Vi får platser ganska långt bak i planet. Tack vare att vi är 3 personer slipper vi sitta bredvid någon okänd människa. Istället kan vi breda ut oss över våra säten och prata om vad vi vill utan att störa någon annan. 

Jag är tacksam över att jag har mina bästavänner här, jag trivs alltid med dem. Och nu ska vi till Maldiverna. Tillsammans. Och ha världens grymaste resa. För när vi är med varandra finns det inget som kan förstöra det. 

Hjärtslag | Dante LindheWhere stories live. Discover now