Att vara heartbroken

398 5 4
                                    

De närmaste veckorna släpade sig fram, det kändes nästan som om tiden stod still. Det enda jag gjorde under dagarna var att gå i skolan, plugga och titta på Netflix. Mina vänner och min familj, speciellt Ludwig, försökte pigga upp mig varje dag genom att komma på roliga aktiviter. Det bjöd med mig på bio, bowling och luncher. Det köpte filmer, glass och godis åt mig när det enda jag ville göra var att gråta. 

Det knackade på sovrumsdörren och jag mumlade tillbaka. Jag drog täcket över huvudet i en stund. Jag känner hur någon sätter sig ner bredvid mig och tar bort täcket från mitt ansikte.

"Hur är det?" frågar Daniela oroligt.

"Förjävligt" svarar jag.

"Nelly, du måste komma över honom. Det har snart gått en månad" säger Dani.

"Det är inte så lätt som det ser ut" suckar jag.

"Jag förstår dig, Nelly. Det gör jag verkligen. Men jag tycker vi ska göra någonting kul. Följ med mig på fest ikväll?" föreslår Dani.

Jag sätter mig upp ur sängen.

"Vet du vad, Dani? Det är en jättebra idé, att dricka lite alkohol, glömma lite och kanske hitta ett nytt ragg" säger jag positivt.

Daniela ler stort och drar in mig i en kram.

"Vi ska bli Stockholms snyggaste brudar älskling" säger Dani peppande. 

"Nu kör vi för fan" säger jag.

Några timmar senare befinner jag mig i Danielas lägenhet framför hennes helkroppsspegel. Vi fixar iordning oss inför att dra ut och festa. Vi har fixat oss till max med smink i mängder. Jag tror aldrig jag har haft på mig så många olika sminkprodukter samtidigt. Men Daniela är ett proffs på smink så mina ögon är gudomligt vackra.

"Vilken klänning ska jag ha?" frågar Dani och håller upp två klänningar.

Den ena är vinröd och superkort medan den andra är lite längre och svart.

"Den röda helt klart, vi ska ju vara Stockholms snygga brudar" säger jag och skrattar.

"Då får du ha din marinblåa, kortare klänning" säger Dani och jag nickar instämmande.

Vi dricker upp det sista av vinet Daniela fixat innan vi byter om till outfitsen. Klänningarna sitter perfekt och vi matchar båda det med svarta klackskor. 

"Vi är verkligen Stockholms snyggaste och sexigaste brudar" säger Dani peppande.

"Ska vi dra till klubben nu eller?" frågar jag.

"Absolut" svarar Dani. 

Vi går ut i hallen och tar på oss våra skinnjackor och hänger väskorna över axeln. Dani beställer en taxi till hennes lägenhet och jag känner hur spänningen byggs upp när vi åker i taxin. Det ska bli så skönt att bara släppa loss för en gångs skull.


Hjärtslag | Dante LindheWhere stories live. Discover now