Roadtrip

323 4 0
                                    

Jag pausar musiken när det knackar på min sovrumsdörr.

"Kom in!" ropar jag.

Ludwig öppnar dörren och kliver in i mitt rum.

"Tja, syrran. Du, jag och grabbarna ska till fjällen imorgon. Sugen på att hänga på? Du kan ju ta med Daniela. Det skulle vara jättebra för dig att komma ut lite" frågar Ludwig lite osäkert.

"Ska Dante med?" frågar jag.

"Nelly, det är klart han ska. Men du måste komma över det, jag fattar att det inte är okej på något sätt men du behöver inte ens träffa honom. Du och Daniela kan ta ett eget hotellrum och du, jag och Daniela kan ta en egen bil" svarar Ludwig övertygande.

"Okej då, jag ringer Daniela nu" säger jag och Ludwig ler glatt.

"Det kommer bli jättebra Nelly" säger Ludwig positivt.

Några timmar senare nästa dag står jag ute och väntar medan Ludwig ska hämta upp mig. Klockan är bara nio och det är iskallt ute. Jag står och skakar när Ludwigs bil äntligen kör in på uppfarten. Jag skyndar mig fram till bilen och lägger in min väska i bagaget.

"Hej, Nelly" säger Ludwig glatt.

"Hej, Ludwig säger jag och sätter mig bredvid honom i förarsätet.

"Vi måste skynda oss, de andra har redan dragit. Var bor Daniela?" frågar Ludwig.

Jag instruerar Ludwig hur han ska köra den korta biten till Danielas hus. Hon står ute på uppfarten och skyndar sig in i bilen så fort hon får syn på oss.

"Tja" säger Daniela när hon kliver in.

"Hej" säger jag och Ludwig samtidigt.

Jag sätter på musik i högtalaren medan Ludwig börjar köra ut från området. Jag lutar mig tillbaka i stolen och njuter av att befinna mig här med människor jag tycker om. Hela bilresan blir helt perfekt, vi sitter och sjunger med i alla låtar och skrattar. Vi stannar och käkar lunch på McDonalds efter några timmar innan vi fortsätter våran resa.

Ungefär 3 på eftermiddagen kommer vi fram till vårat mål, fjällen. Det är helt sjukt att vi ska tillbringa en hel weekend här. Jag är kanske inte största fanet av att åka skidor men det ska faktiskt bli kul, bara jag slipper hänga så mycket med Dante. De andra killarna kom för kanske en halvtimme sedan så de har redan hämtat nycklarna till de tre rummen vi fått. Jag och Daniela tar våra väskor och går upp till vårat rum. Jag slänger mig ner på hotellsängen med en suck, det här ska bli den bästa helgen på länge.

Hjärtslag | Dante LindheWhere stories live. Discover now