12. Maldiverna

446 5 7
                                    

Vi anlände till Maldiverna hyfsat sent. Eftersom vi varit uppe väldigt länge åt vi bara middag innan vi däckade i sängen.

Dagen efter skiner solen in i vårt rum och jag vaknar på bra humör. Klockan är närmare åtta på morgonen och vi alla kliver upp. 

"Godmorgon" säger jag glatt.

"Godmorgon" mumlar Hanna. Jag går fram till min resväska och börjar plocka fram vad jag ska ha på mig idag. Jag har med mig ett stort urval av kläder inför resan. En semester är ett perfekt tillfälle att klä upp sig extra fint, och då måste man ha något fint att ha på sig. 

När alla bytt om och fixat iordning sig tar vi oss ner till frukosten. Det är närmare 28 grader ute och solen gasar mot marken. Vi plockar på oss vår frukostmat och sätter oss ner utomhus. 

"Så, hur styr vi upp dagen?" frågar Daniella.

"Jag tycker vi drar till stranden, vi har inte badat på en evighet känns det som" svarar jag och säger meningen med lite överdrift.

"Jag håller med, Nelly. Jag skulle verkligen behöva svalka mig lite" säger Hanna och lutar sig tillbaka i stolen.

Vi sitter och småpratar när vi äter vår frukost, vi är noga med att inte dröja allt för länge dock. Vi vill komma i väg till stranden i hyfsad tid och få bra platser. Det skulle vara så tråkigt om vi fick platser längst bort från vattnet eller inte hade möjlighet till ett parasol. Visst, sola är bra. Men jag vill inte bränna mig, för det gör så sjukt ont. Och av någon anledning glömde jag packa ner mig aloe vera kräm, så jag har inget som kan lindra smärtan.


Hjärtslag | Dante LindheWhere stories live. Discover now