6. Shopping

516 3 2
                                    

Jag stänger skåpet och ska precis lämna skolan när någon knackar mig på axeln. Jag vänder mig om och ser att Daniella står bakom mig.

"Hej, Daniella" säger jag och ger henne en kram. Eftersom vi läser olika inriktningar har vi haft olika lektioner idag och inte haft möjlighet att träffa varandra.

"Hej, Nelly. Men du, vad ska du göra idag?" frågar Daniella när vi går mot utgången.

"Inget speciellt, jag tänkte ta det lugnt eftersom det är fredag och jag orkar inte gå ut idag" svarar jag.

"Vad sägs om att gå ut shoppa? Jag skulle vilja handla lite grejer inför Maldiverna" föreslår Daniella.

Jag, Daniella och Hanna har planerat att åka till Maldiverna under sista veckan i mars för att få tid för oss själva. Jag skulle verkligen behöva en rehab vecka att hämta krafter inför att köra på allt de sista veckorna innan gymnasiet är slut och vi tar studenten.

"Vet du vad? Det är en jättebra idé, vi drar direkt" säger jag och tar tag i Daniellas hand. En shoppingtur på stan är inte bara utmärkt inför resan utan också ett perfekt sätt att släppa tankarna på Dante ett tag.

"Men du, ska inte Hanna följa med?" frågar jag Daniella efter en stund.

"Jag frågade henne men hon hade planer ikväll" svarar Daniella.

"Okej" säger jag eftertänksamt. Hanna har betett sig annorlunda på senaste tiden, i vanliga fall hade hon aldrig sagt nej till en shoppingtur. Jag antar att hon kommer berätta snart, det vore synd om vi gled ifrån varandra, jag tycker ju verkligen om henne som vän.

Vi promenerar in till Mall of Scandinavia trots att februarikylan är bitande. Jag ser till att ha min vinterjacka uppdragen hela vägen men när vi kommer in i gallerian slås vi direkt av en otrolig, och mycket skön värme. Jag knäpper upp min jacka och ångrar inte att jag bara har en t-shirt under jackan eftersom värmen här är slående. 

Vi börjar direkt med att gå in i olika affärer som vi tycker om extra mycket som t.ex Zara och Monki. Det finns inget stort utbud av sommarkläder men vi lyckas hitta en hel del grejer från olika affärer. Jag spenderar en hel del pengar på dem här kläderna, och då är det bara en vecka vi ska vara borta. Men jag lär ju använda dem här grejerna i sommar så så stort slöseri blir det inte.

Vi tillbringar flera timmar med att gå omkring i affärerna, shoppa, prata och skratta. Trots att Hanna inte är här har jag roligare än jag haft på länge. Det är inte förrän framåt 6-tiden vi börjar dra oss tillbaka och förberedda oss på att gå hem.

"Ska vi äta något här eller?" föreslår Daniella.

"Det är en grym idé, jag vet inte hur länge jag kan gå utan att äta" svarar jag och Daniella nickar medhållande. Vi letar upp en restaurang ingen av oss ätit på innan och som ser lovande ut. Den ser ut att vara av den lite "lyxigare" sorten, men det är inget jag tänker på. Så länge restaurangen har god vegetarisk mat funkar den för mig.

"Jag fattar inte hur vi aldrig varit här innan?" utbrister Daniella.

"Jag vet, det finns så mycket lockande" säger jag samtidigt som jag kollar in menyn och bestämmer mig tillslut för en vegetarisk sallad. Daniella tar en köttbit med potatisgratäng och båda beställer varsitt glas vin. 

När vi sedan äter maten smakar den underbart och jag ångrar inte för en sekund att vi bestämde oss för att äta ute istället för att äta något hemma hos mig.

"Vi kommer bli stammisar på den här restaurangen" säger jag och Daniella börjar skratta men nickar ändå medhållande.

"Det är klart vi kommer bli" säger hon och ler. Vi äter upp maten på ungefär en timme och då har vi dessutom pratat en massor under tiden, jag tycker synd om Hanna som missade den här stunden. Jag tror det hade varit riktigt roligt att ha med henne här och skratta med.

Vi betalar för maten och innan vi drar hem till mig stannar vi på en mataffär. Vi har nämlingen bestämt oss för att ha filmkväll hemma hos mig då Ludde är hos några kompisar och mamma, min bonuspappa och Matilde är på minisemester över helgen. 

Vi köper på oss en stort lager godis och läsk och tillbringar hela kvällen med att sträckkolla serier. Det är såna här helger jag älskar, att inte festa utan bara tillbringa tid med mina vänner. 

Hjärtslag | Dante LindheWhere stories live. Discover now