För vi har tagit studenten

352 7 0
                                    

Jag, Hanna och Daniela sitter hemma hos Hanna och fixar oss. För idag är det ingen vanlig dag, idag tar vi alla tre studenten. Efter tre års kämpande ska det äntligen lönat sig. Nu tänker jag ta ett riktigt slappt sommarlov innan jag börjar universitet. Fast jag kommer sakna att ha Dante under lovet...

"Wow, asså ni är så vackra" säger Daniela och tittar på oss.

"Du med, Dani" säger jag.

"Jag älskar din mage i klänningen Hanna" säger Dani.

Hanna skrattar lite lätt med handen på den nu väldigt stora magen. Tänk att det snart kommer vara en liten kille i hennes famn. Jag kan fortfarande inte förstå att Hanna och Valter ska bli föräldrar. Men jag hade inte heller kunnat tänka mig ett annat par som skulle vara lämpade för att bli så unga föräldrar. Speciellt eftersom Valter ska börja jobba och Hanna precis slutat gymnasiet.

Efter en champange-frukost blir alla insläppta i sina huvudklassrum med sina mentorer. Jag, Dani och Hanna sitter på några bord och tittar oss omkring. Om bara några minuter kommer vi springa ut härifrån och aldrig komma tillbaka. Det är ganska sjukt eftersom jag tillbringat varje vardag här i 3 år.

"Okej, elever. Det är dags för utspring!" säger våran mentor med ett leende.

Jag tar tag i Dani i ena handen och Hanna i andra. Vi går igenom korridoren med massvis av andra elever och ställer oss slutligen vid entrédörren. Rektorn står framme och räknar ner, vid 1 öppnar han upp dörrarna och vi elever störtar ut i glädjerop. 

Jag ser hur min pappa håller upp ett plakat med mitt ansikte på så jag släpper greppet om Hanna och Daniela och springer dit. Mamma välkomnar mig med en stor kram och viskar hur stolt hon är.

"Grattis syrran" säger Ludwig och ger mig en kram.

Jag tittar först på honom med en liten chockad min. Var han inte sur på mig nyss?

"Jag vet att vi inte direkt är bästa vänner men det här är din dag och jag tänker inte förstöra den. Jag älskar dig syrran" viskar Ludwig i mitt öra.

"Jag älskar dig med" svarar jag och Ludwig ler mot mig.

Jag får kramar av resten och även nallar och blommor hängs runt min hals. Efter ett tag kommer Daniela och Hanna hit för att vi ska på flaket. Vi får varsin öl i handen men Hanna slänger iväg sin till någon kille och vi kliver sedan upp på vårat flak med resten av vår klass. Musiken startar och flaket kör i väg.

"Jag älskar er" säger jag och tar en klunk av ölen. 

"Och vi älskar dig med" säger Hanna och Daniela i kör.

Vi sjunger med i musiken när flaket kör fram över gatorna. Fan vad jag älskar det här.

Hjärtslag | Dante Lindheحيث تعيش القصص. اكتشف الآن