Bine versus Rău

1.2K 127 5
                                    

Mi-am închis ochii și m-am pregătit sufletește și fizic pentru ce avea să urmeze,așa că atunci când impactul nu a survenit,am deschis încet un ochi,apoi pe celălalt. În fața mea se afla, de acum,cadavrul bărbatului care sângera puternic. Sângele curgea surprinzător de repede din tăietura adâncă de la gât,lăsând să se adune o baltă stacojie care se mărea vizibil.

Maxx își curăța tacticos cuțitul la doi pași de Teo,de parcă tăiase o felie de pâine,nicidecum gâtul unui om. Abia în clipa aceea am realizat cu adevărat cât de periculos era Maxx. Faptul că nu l-am auzit când s-a mișcat și răceala cu care aborda toată situația asta îmi spunea multe despre el. De acum încolo,dacă avea să mai existe o altă dată, aveam să-l tratez circumspect pe Maxx și nu aveam să-mi mai las garda jos pentru că indiferent dacă i-am salvat viața,Maxx tot pionul monarhiei este,iar dacă ei decid că trebuie să mor,Maxx nu avea să ezite.

După ce cuțitul a strălucit de curățenie,abia atunci și-a ridicat Maxx privirea spre mine. Am înghițit și m-am pregătit pentru ce era mai rău.

-Tu urmezi, a zis brusc,venind spre mine.

Aveam să mor,până aici mi-a fost! Dar surprinzător,el doar a întors cuțitul cu mânerul spre mine și m-a îndemnat să-l iau.

-Nu mă omori?am întrebat prostește.

-Să te omor? a spus,începând să râdă.Tocmai ce ți-am arătat cum să tai gâtul unui om,iar dacă nu închideai ochii,ai fi știut cum să o faci cât mai repede și curat cu putință.

-Nu mai înțeleg nimic, am zis,luând în cele din urmă arma de la el.

-Trebuie să omori un om, a răspuns simplu,întorcându-se spre cușcă și ducându-se spre ea. Consideră acest lucru ca un rit de inițiere, a continuat. Regele vrea să știe dacă poți deveni una din noi,aparent sfidarea ta îl încântă și este dispus să îți acorde o întrevedere,dacă și numai dacă omori un om.

-Deja am spus că nu o să o fac, am țipat văzând cum scoate o femeie de data aceasta din cușcă și o târăște spre mine.

-Și eu ți-am mai spus că nu ai de ales, a țipat la rândul lui, dând drumul femeii la picioarele mele Fă-o!

-Mai degrabă te omor pe tine, am spus,strângând în mână cuțitul și îndreptându-l spre el, uitând complet de prudență.

-Nu fi naivă, a spus malițios,pășind spre mine. Camera aceasta este magnetizată,iar la o simplă comandă, a zis,pocnind din degete,ești dezarmată.

Am icnit de surpriză atunci când cuțitul mi-a fost smuls din mână și tras cu forță spre tavan. Incredibil!

-Vezi tu, a continuat,trăgându-mă puternic spre el,de parcă nici măcar nu fusese rănit și zăcuse câteva zile la pat,când ai putere îi poți face pe ceilalți să facă fix ce vrei tu,indiferent dacă ei vor sau nu. Dintr-un motiv sau altul,îmi pari foarte interesantă și încă nu o să te omor,dar asta nu înseamnă că nu o să te bat în așa fel încât să fii la limita supraviețuirii dacă nu îi tai gâtul femeii.

Nu mai puteam respira! Cuvintele lui aruncate la nici câțiva centimetri de fața mea și-au atins într-un final destinația. Trebuia să fac ce voia el,altă soluție nu aveam,doar că tot ce mi se cerea era împotriva firii mele și a umanității în sine. Cum aveam să mai trăiesc cu mine știind că la un moment dat am luat viața unui om?

Degetele lui Maxx au pocnit din nou,iar cuțitul a aterizat în mana lui,apoi mi-a fost împins în coaste,cu tăișul spre mine.

-Ar fi păcat,după ce ai avut atâta grijă de mine,eu să te răsplătesc cu o bătaie , nu crezi? a zis aplecându-se până și-a lipit fruntea de a mea.

-Nu am omorât niciodată pe nimeni, am spus lăsând lacrimile să curgă de frustrare,nervi și teamă.

-Toate au un început,taie precis,rapid  și fix pe mijlocul gâtului,altfel o să întâmpini greutăți și o să faci o treabă mizerabilă,a comentat privindu-mă în ochi și adunând cu buricele degetelor lacrimile mele. Trebuie să stai în spate să nu te murdărești și să înclini puțin spre tine gâtul,gândește-te că tai untul.

-Ești un nenorocit sadic, am spus printre dinți.

-Mereu am fost așa,Zaira,niciodată nu am ascuns ce sunt,iar dacă ți-am arătat alte fețe ale mele,a fost pentru a te încrede în mine, a spus dur zdrobindu-și buzele de ale mele scurt.

Am încercat să-l împing, dar mi-a dat drumul când a vrut el, făcând un pas în spate. Eram devastata, speriată și panicată pentru ceea ce urma să fac.

Nu-mi venea să cred că o persoană putea obliga pe altcineva să facă ceva împotriva voinței ei și să scape basma curată. Dar când ești pus în situația viața ta sau a altuia, ce ai alege?

O persoana egoistă ar alege viața lui, în detrimentul alteia, dar până la urmă în situația asta toți avem voie să fim egoiști. Nu vrea nimeni să moară, dar moartea totuși face parte din viața, iar la finalul aceste călătorii ea ne așteaptă pe fiecare, dar acest lucru ar trebui să vină organic,nu forțat.

Conștiința mea urla la mine să mă opresc pentru că nu era în puterea mea sa i-au o viață, dar efectiv nu aveam de ales. Se spune ca alegi răul cunoscut, răul mai mic, dar în cazul acesta, răul nu avea grad de comparație, ci doar exista.

Pe undeva în timp se dăduse o bătălie între bine și rău, iar binele pierduse și tot ce ne-a rămas a fost răul.

-Grăbește-te Zaira, a tunat dintr-o dată Maxx. Profită cât timp este inconștientă pentru că îți spun că totul o să fie mai murdar o dată ce se trezește!

M-am aplecat asupra femeii orbește pentru că lacrimile îmi inundau ochii și am încercat să-mi golesc mintea, doar că nu puteam.

Mă gândeam dacă femeia are o familie, o să îi ducă cineva dorul, o să îi simtă cineva lipsa?

-Dacă te consolează cu ceva, a continuat Maxx pe același ton, femeia, Dana, a fost mercenară până să fie capturată și vândută ca sclavă, obișnuia sa omoare copii în fața părinților lor.

La auzul vorbelor lui, deja plângeam zgomotos și urât. Ceea ce făcuse Dana era execrabil, dar asta nu-mi dădea mie puterea să o judec și să o ucid!

L-am auzit pe Maxx venind lângă mine și tragandu-i capul pe spate femeii, astfel gâtul să fie expus, apoi mi-a luat mâna în care aveam cuțitul și a ridicat-o spre femeie.

-Maxx, nu, am reușit sa țip, dându-mi seama ce vrea să facă.

Era prea târziu, lama cuțitului deja trecea peste gatul femeii lăsând un urma un sunet oribil de tăiere și o gaură din care începea să țâșnească sânge.

M-am prăbușit la pământ, lăsând să-mi alunece cuțitul din mână, dar mâinile lui Maxx m-au ridicat instantaneu și m-au lipit de corpul lui.

-Ești una de a noastră de acum, Zaira, a spus zâmbind satisfăcut. Ai trecut testul!

-Te urăsc!am spus privindu-l în ochi cu ură.

La auzul răspunsului meu, el a început să râdă, apoi și-a lipit buzele puternic de ale mele sărutându-mă mai îndrăzneț decât o făcuse până acum și mai puternic.

**

Bună dragilor! La mulți ani și un an nou mai fericit și bun. Vă doresc ca toate dorințele să vi se împlinească în 2020 și să fie un an fantastic pentru voi pe toate planurile.  Vă îmbrățișez pe toți și vă mulțumesc că sunteți alături de poveștile mele. Datorită vouă, Lady Mara se poate cumpăra din librariile fizice și online. Vă sunt recunoscătoare!  ❤️🥂❤️

ZairaWhere stories live. Discover now