Част 29

730 27 0
                                    

                                                                 Гледната точка на Кристиян

Докато Валери говореше по телефона, работех за новия си проект"Soco". Исках да свърша повечето работа, защото задължавах Вал да ходи и през почивните си дни на работа. Когато телефона ми извъння.

- Да?

- Забавно ли ти е с нея?

- Кой се обажда?

- Бързо забрави за мен, любими.

- Силвия? От къде ми имаш номера?

- От плът и кръв, бебчо.

- Какво искаш? - казах ядосано, намах време да се занимавам с нея. Тя е вече затворена страница за мен, даже мога да кажа цяла затворена книга.

- Защо с такъв тон, любими? Не ти ли липсвах?

- Ти вече не си част от моя живот.

- Не, грешиш ще бъда. И то много скоро отколкото очакваш. Но не забравяй за още един човек преминал през живота ти. - след това казано изречение тя затвори телефона.

Силвия Георгиева бе сестрата на Мартин. Когато бяхме на вечеря у тях, тя идваше винаги при мен. Личеше си, че си пада по мен но в предишния си живот не исках никого до себе си. Накрая не издържах и я изчуках в стаята й. Въобразяваше си, че сме във връзка, искаше да ме представя пред родителите си, но аз отказах. Бяха изминали 2 седмици, когато ми се обади да ми каже че е бременна. Не й бях повярвал, защото никога не забравям да сложа презерватив. Нямаше как да стане нищо въпреки че тогава бяхме пияни и ни спомнях почти нищо. Каза ми, че ако не бъда заедно с нея ще убие родителите ми. Знаех, че блъфираше нямаше как да го направи.Докато не се появи с пистолет и снимка от ехограф. Обикаляше стаята ми и обясняваше, че ще убие мен но на мен не ме интересуваше. Исках семейството си живо и здраво.Телефона ми беше близо затова щях да се обадя на 112. Можеше да е луда, но нямаше да позволя да се нарани. Бях писал на сестра ми да не се прибира вкъщи, докато не й кажа.

Полицията дойде след по-малко от 10 минути. Задържаха я за незаконно употребяване на огнестрелно оръжие. Опитах се да я освободя, но чух разговор, който не исках да разбера. Бремеността й беше фалшива. Било е план на нея и брат й да ме задържат в групата. Мислили са, че щом се събера с нея и имаме дете, ще се оженя и партнирам заедно с Мартин. 

                                                              Гледната точка на Валери

Помислих над разговора си с Лия. Отдавна не съм си сменяла прическата. Сигурно от гимназията за абитуриентския ми бал. Искаше ми се да променя малко цвета на косата си. Мислех си за червено, но не много крещящо не исках да променям толкова много. Пък няма да има нужда да ходя за сватбата, която впрочем е след седмица.

Близо До Теб Where stories live. Discover now