Част 38

632 31 0
                                    

                                                                     Гледната точка на Валери

След репетицията се настанихме в един ресторант в центъра на града. Бяха запазили ресторанта за вечерта, защото трябваше да се съберем две семейства. Направи ми впечатление, че Таня не спира да говори с майка си. Извинява се на почти всички за отсъствието й от празненството. Отдалечих се от масата и отидох до тях, за да видя какво ставаше. Цял ден говореше колко много искаше да дойде време за храна, а нищо не е докоснала. Щом бях на няколко крачки от тях, майка й прекъсна разговора. 

- Добре ли си? Цяла вечер си разсеяна. Позабавлявай се малко, утре е специалния ти ден.

- Добре съм, просто съм леко нервна.

- Разбираемо е, но нали вече си омъжена? - до нас дойде един сервитьор с поднос с шампанско, но само аз и майка й си взехме чаша. Аз го догоних за още една чаша за Таня, но когато и я дадох ми отказа.

- Нищо няма да стане от една чаша. - тя сведе глава и започна да се усмихва. Май нещо криеше? И ако е това, което си мисля?!!!! - Чакай!!! Не ми казвай......

- Не казвай на никого.

- Не си казала дори на Георги, нали?

- Утре ще му кажа.

- Еми....поздравления! Извинявай просто се стъписах.

- Благодаря, настоявах за по-скорошна сватба заради бебето.

- Но откога знаеш? 

- Преди 3 седмици научих.

- И си го крила от всички толкова време?

- Исках да му кажа, но си помислих че на сватбата ще е идеалния момент. Затова изместих сватбата за утре. Иначе мислехме за март или април.

- Не се е ли усетил за толкова време? Все пак сутришно гадене, вкусови промени и най-важното - корема ти?

- Не, постоянно е на работа или аз съм при цветар, дизайнер или някой друг така че.... Пък й досега не ми се е гадило много. Имам късмет, а за храната още нищо освен кафето.

- Това се казва късмет. Приятелката ми имаше постоянни болки и гадене, а да не говорим за постоянния й глад.

- Горката. - докато си говорихме една от шаферките я издърпа на страна.

- Дами и господа, може ли минутка внимание? Булката и младоженеца ще играят една малка игра. - Таня застана в гръб от Георги седнала на един стол. Целта беше да се види дали са се опознали. В двамата имаше вещ на другия. Въпросите бяха от типа кой яде най-много, кой има по-добър стил и най-добрият въпрос беше кой беше по-добър в леглото и единодушно отговориха Георги. Играта свърши, когато Сам - шаферката ни извика с Кристиян.

Близо До Теб Where stories live. Discover now