Част 56

608 30 1
                                    

Гледната точка на Валери

Събудих се в чисто бяла стая, но адски ме болеше главата и ръката. Питах се къде ли е Кристиян, когато си спомних какво се случи.

***Ретроспекция***

- Ти ми отне всичко, слава, пари, семейство, жени.... Филип ми предложи невероятна възможност за работа, за която всеки би се съгласил. Освен това тази кучка ми отне мястото само защото спи с шефа. Сега е мой ред да отнема нещо твое. Защо да не започнем с Валери? - каза като насочи пистолета си към мен. Не знаех историята им, но бях очудена че се е обърнал към страната на Филип. Ето защо след като Кристиян го изгони, той започна да се държи странно с колегите. Не мога да повярвам, дори един път ми купи обяд, защото не можах да изляза в обедна почивка, а сега какво насочва към мен оръжие. Кристиян пристъпи напред към яхтата.

- Простреляй мен. - каза.

- Шефе не го прави. - рече Симеон, докато му препречваше пътя. Аз на свой ред не спирах да викам, но той не спираше действията си, сякаш беше хипнотизиран.

- О...оо Иванов станал си мекушав мъж и само заради някаква курва? - попита Димитър. Филип седеше острани и наблюдаваше ситуацията, докато Ивана не се настани в скута му. Знаех, че кроят нещо, но не очаквах че тя ще е с него и Димитър ще се излъже по обещанията на този безделник.

- Пусни я, вземи мен. Тя не е виновна,......нито Мария.

Димитър погледна към Филип за съвет и щом получи кимване ни пусна да слезем при Симеон. Той притегли Мария в обятията си, докато аз стоях сцепенена. Не можеше да жертва собственния си живот по този начин и то заради мен. Ако не бях погледнала през шпионката лицето на Димитър, нищо от това нямаше да се случи.

- Знаеш ли цял живот чаках да си отмъстя за това, което ми причини. - извика той.

- Беше инцидент.

- В който сестра ми умря, ли? - извика отново. - Сигурно приятелката ти не знае за това. - обърна се към мен. - Скъпият ти Кристиян Иванов уби сестра ми, докато беше на купон.

- Беше се надрусала, когато я намерих в стаята на Мартин.

- Глупости, пълни глупости. - насочи пистолета си към него. В следващия момент се чуха сирени идващи към нас. Слава богу, беше се появила полиция.

- Филип Смит, задържан сте в незаконно притежание на "Dynerymus" и измама с чуждестранни пакети. - след казаното той се отдели от Ивана и скочи във водата, но това не спря единия полицай да го хване. Не закъсня и задържането на другите съучастници. - Вие Димитър Крумов и Ивана Симеонова сте задържани в съучастничество в отвличане и измама в незаконен бизнес заедно с плувеца ето там. - посочи излизащия с белезници от водата Филип.

Близо До Теб Where stories live. Discover now