Част 40

643 32 0
                                    

Гледната точка на Кристиян

               *Ретроспекция*

През цялото пътуване за Сиатъл и следобяда четеше една книга. Вчера тя реши да си вземе вана, за да се отпусне. Остави книгата на шкафчето до нейната страна на леглото, постави разделителя си на страницата и тръгна към банята. За мое щастие тя си взема доста дълги вани и това ми позволява да натникна в какво толкова е забила нос през последните дни? Отворих на главата и какво да видя?

" Елена се беше настанила на стола срещу него, докато той провеждаше важен конферентен разговор с китайския предприемач Шонг Пу. Говориха за заминаването му в Китай, за да решат последните точки на споразумението, когато тя стана от мястото си и се настани в скута му. Изненадан от действията й, той изключи за момент гласа на чуждестранния партньор.

- Какво си мислиш, че правиш?

- Стана ми скучно, Самуил. - приближи се до него и го целуна, докато разкопчаваше панталона му.

- Скъпа, не можем сега. Трябва да се разбера с този китаец.

- Аз не ти преча. Ти си върши работата, докато аз започвам с моята. - намигна му и прехапа устни.

Самуил не можеше да отлага повече въпреки заканията на приятелката му."

Значи скъпата ми Валери харесваше да чете такива романи. Върнах се на мястото си, когато чух спирането на водата.

- Защо не ми каза?

- Защото не ми се е налагало да говоря на руски пък и мислех, че знаеш. Все пак тази информация е публикувана в интернет.

- Но там нищо не пише за руската ти линия?

- Чела си за мен ли? - не можех да повярвам на чутото. За цялото ми семейство можеш да прочетеш в жълтите списания, така че какво ли не съм чел?

- Може да ми е попаднала някоя малка статия за теб? - извъртя очи.

- И на какво попадна?

- Всъщност на много интересни неща. Най-смешното, което четох беше че си гей защото никога не си се снимал заедно с жена публично.

- Аз...гей? Какво ли не пишат? Но... - беше отпила глътка от виното си, когато се доближих към нея. - мисля, че това вече го знаеш. Вчерашният ден може да се повтори за потвърждение. - тя тежко преглътна и се настани по-удобно на стола си. Започна да си играе с косата си, което ни подсказва че някой става нервен. Направи ми впечатление този нейн навик, когато летяхме за Франция.

Близо До Теб Where stories live. Discover now