Част 35

729 34 0
                                    

                                                               Гледната точка на Кристиян 

След четири рундовия ни танц, решихме че е време да спрем. Тя лежеше на гърдите ми, докато аз си играех с косата й. Нещо я измъчваше, можех да я разпозная от километри.

- Скъпа какво има?

- Филип ми писа. Трябва да ходя на фирмен обяд с него заради "Soco".

- Знам, прочетох го. - тя се изправи и ме погледна изненадващо. 

- Чел си ми съобщенията ?

- Стана случайно, но защо не ми каза?

- Не исках да се оплаквам. Пък и Филип ми се пада като втори шеф заедно с теб. Така че...

- Няма да е за дълго.

- Как така?

- Днес нали ме видя с Георги и още една жена?

- Да.

- Подготвяхме документите за закупуването на частта на Филип.

- Чакай баща му не е ли завещал частта на сина си? Как ще я вземеш?

- Лесно. Половината време той не е в офиса си, пък и има нещо което ще е като нашия победен гол в футболния мач. Друго... намерих документи за закупуването за процент от компанията "Dynemous".

- Това ми е много познато?

- Фирмата на чичо му. Иска да я вземе без да му мигне окото. Преди години завиждаше на успеха му, докато ние не бяхме толкова преуспяла компания както сега. По едно време искаше да ме забърква в далавери с негов познат, за да излъжем чичо му.

- Не мога да повярвам. Дори на собствената си роднина ще направи мръсно. Защо не му го кажеш?

- Говорих с него още преди години, но той не иска да повярва на казаното. В момента той се възползва от още нещо и това е, че той иска да се пенсионира в най- скоро време. Това е негово решение, за което ще си изпати. 

Мисля, че е време да разкрия плана си на Валери. Отне ми много време, докато се убедя че не се нуждая повече от помощта на сътрудника ми. През последните месеци се чудех дали да го направя или не, докато Георги не спираше да ми опява на главата да го направя. Докато бяха у нас, той ме попита защо съм взел това решение. Единственият отговор който му казах бе че е заради Валери. В компанията ще стане по-спокойно и лесно за работене, не като сега. Постоянно да чакам Филип по важни за компанията срещи или да взимам всички решения вместо него, да върша неговата работа докато той чука някоя в офиса си. Това приключва сега. Можех да управлявам фирмата сам. Досега щом съм се  управял с грешките на Филип.....

Близо До Теб Where stories live. Discover now