2.bölüm

3.5K 668 450
                                    

           Bismillahirrahmanhirrahim.

Eşyalarımı toplayıp koridorda abimi beklemeye başladım . Bugün çok mutluydum çocuklar bana huzur veriyordu . Allah onların hayırlı ve güzel bir şekilde büyümelerini nasip etsin inşallah . Rabbim bana da onlara hayırlı ve iyi bir öğretmen olabilmeyi nasip etsin inşallah . Rabbim bizi yanlış bilgi öğrenmek ve öğretmekten sakınsın . İnşallah buradaki çocuklara doğru bilgiyi öğretebilirim . Ben bunları düşünürken , biri omuzuma dokundu . Dokunmasıyla irkilip arkamı döndüm . Dokunan kişinin abim olduğunu görmenin rahatlığıyla , şakayla karışık kızdım:

"Abi ne yapıyorsun ya ? Başkası zannedip korktum".

'Korkma abim , benim . Ayrıca ne bu sinir ? ".

"Ben sinirli değilim bi kere".

"Tabi canıım , hiç değilsin . " diyip burnumu sıktı abim . Bu hareketi dışarda yapmasından hoşlanmıyordum ama abime de kıyamıyordum . Çok masum bakıyor . Dayanamayıp bende onun yanaklarını sıktım . Abim sahte bir kızgınlıkla " kızım napıyosun ya ? "dedi:

"Sen yaparken iyiydi " diyip hemen arabaya doğru sandalyemi sürdüm . Abim gülerek peşimden geliyordu . Arabanın kapısına vardığımızda abim kapıyı açıp beni kucağına aldı . Kollarımı boynuna doladım ve tebessüm ettim . Abim görmüş olacak ki:
"Neye tebessüm ettin güzelim "dedi:

"Hiiç , varlığın şükür sebebim de ona tebessüm ettim . iyiki varsın abim . Allah senden razı olsun".

"Cümlemizden razı olsun canım benim . Ben her daim yanındayım , ömrüm yettiğince . Rabbim mutluluğumuzu bozmasın , yüzümüzden tebessümü eksik etmesin inşallah".

"Amin abim , inşallah" dedim . Abim alnımdan öpüp sürücü koltuğuna geçti . Aslında yolumuz uzun değildi ama trafik olduğu için yolumuz uzadı . Bir anda abime dönüp "Abi bugün çocuk "demeye kalmadan abim lafımı böldü:

"Sordum mu kız cadı ? "dedi . Abimin yüzüne bakıyordum . Ciddi olamazdı değil mi ? Altta kalamazdım , bu nedenle konuşmaya başladım .

" Aşkolsum abi yaa bi hevesle anlatacaktım ne güzel . Niye bölüyorsun ki ? Merak etmiyor musun yani ? Bugün benim ilk iş günümdü hatırlatırım . İnsan azıcık merak eder ya . Tabi canım sende haklısın . Ne diyebilirim ki zaten ? Hüma kim ki ? " diyip kollarımı göğsümde birleştirdim .

Abim kahkahalarla gülmeye başladı . O na dönüp ters ters bakmaya başladım . Abim benim bakışlarımın üzerine:
"oyy kıyamam ya abiye mi küsttün sen kız şaka yaptım. Anlat tabi ki.. Bende merak ediyorum zaten, ayrıca sana aşkolsun abini daha tanıyamamışsın ben böyle bisey yapar mıyım?" dedi . Bu sefer onun suratı düştü . Abim galiba haklıydı:
"Özür dilerim abi sen öyle deyince..." dedim ama cümlenin devamını getiremedim . Abim tebessüm ederek: "Tamam güzelim Sorun yok şaka yaptım . Anlat bakalım ." deyip yanağımı sıktı .Bu hareketinin üstüne gülümseyip heyecanlı bir şekilde anlatmaya başladım:

"Abi bugün çok güzeldi " . İlk başlarda çok heyecanlıydım. Hatta biraz endişeliydim daha sonra çocuklarla tanıştım , abi onları bir görsen hepsi birbirinden sevimli.. Onları gördükçe işime daha çok bağlanıyorum bu çok güzel bir duygu, Rabbime sonsuz şükürler olsun" :

"Evet abim şükürler olsun rabbim daim etsin inşaallah . Allah yolunu açık etsin güzelim . Ben her zaman yanındayım ne olursa olsun vereceğin tüm kararlarda arkandayım . İstediğin ve inandığın müddetçe Allahın izniyle sen yaparsın " dedi . Abim hayattaki en büyük destekçimdi İyiki yanımdaydı....

Sonunda eve gelebilmiştik . Abim arabayı park edip arabadan indi . Benim kapımı açıp beni kucağına aldı . Kollarımı yine abimin boynuna doladım . Abimin parfüm kokusu ciğerlerime doldu . Parfümü güzel kokuyordu ama biraz fazla sıkmıştı . Eve geçip beni koltuğa bıraktığında: "Abi sana yeni parfüm alalım mı?"dedim . Abim anlamaz gözlerle bakıyordu:

"İyide yeni parfüm ne alaka, benim parfümüm var ki! "dedi:

"Kokuya bakılırsa parfümü bitirmişsin!" dedim:

"Yoo ! bitmedi hem kokuda ne var ki?" dedi:

"Abimm yaa ne yok ki bitirmişsin resmen diyorum yani çok sıkmışsın derdin neydi?" dedim .

Abim bu cevabı duyunca sabır dileyerek akülü arabamı yanıma getirdi. Beni arabaya yerleştirdi . Odama gidip üstümdekilerden kurtuldum . Panda desenli pijamalarımı giydim . Belki çocukça gelebilirdi ama benim hoşuma gidiyordu . Odamın kapısını açtığımda abimle karşılaştım . Abimin gözleri beni bulduğunda direkt pijamalarıma baktı ve kahkaha atmaya başladı . kahkahalarının arasında konuşmaya çalışıyordu acaba neye bu kadar gülüyordu en iyisi ona sormaktı:

"Abi neye gülüyorsun?"dedim:

"Kı -kızım hahaha o ne hal ya hahhahah çok tatlı olmuşsun". Abime göz devirip mutfağa gittim . Hayır niye gülüyo acaba alttarafı pandalı pijama giydim . Kendi kendime bunları düşünürken murtfağa girdim . Annem beni görünce yüzünde sıcak bir tebessüm oluştu .Yanıma gelip sarıldı ve öptü . Annemi çok seviyordum ocaktaki yemek kaynadığında anem hemen ocağı kıstı bana dönüp:

"Yeni hocamızın elinden salata yiyebilir miyiz acaba?" deyip tebessümü yüzüne yayıldı.

Başımı sallayarak annemi onaylayıp salata yapmak için malzemeleri çıkarttım ve malzemelri yıkayıp doğramaya başladım . Ben malzemeleri doğrarken abim mutfağa gelip bi anda yanağımı öptü . O anki korku ve acıyla - Ayy ! ahh! "Abi ya , napıyosun sen ?"dedim.

Abim parmağımın kesildiğini görmemiş olacak ki gülüyordu . Annem parmağımdaki kanı gördüğünde peçeteyi elime verdi. Abim de kanı farketmiş olacak ki yüzündeki gülümseme soldu. Peçeteyi elimden aldı sildi.Yüzüme bakıp :

"Özür dilerim, elinde bıçak olduğunu bilmiyordum, canın çok acıyor mu?" dedi .Tebessüm edip başımı olumsuz anlamda salladım . Parmağıma yara bandı yapıştırıp salata yapmaya devam ettim . Salata hazır olunca annemle birlikte masayı hazırladık . Abimi çağırıp yemeğe başladık .Yemekler çok lezzetliydi,yemekler yendikten sonra masayı annemle birlikte toplayıp odama gittim . Kitabımı alıp kendi çabamla yatağa oturdum . Kitapta kaldığım sayfayı açıp okumaya başladım biraz okuduktan sonra gözlerimin ağırlaştığını hissettim . Kitabı bitirmek istiyordum ama gözlerim bana inat edercesine kapanıyordu . Sonunda pes edip kaldığım yere ayracımı koydum . Kitabı bırakıp kendimi uykunun kollarına teslim ettim . Son hatırladığım şey abimin üstümü örtüp alnımı öpmesiydi...

Bölüm sonu..............

Sen Benim TamamlayanımsınWhere stories live. Discover now