37.Bölüm

897 282 122
                                    

      Bismillahirrahmanhirrahim.

Hüma

Gök gürleme sesiyle uyandım, dışarıda bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyordu. Rabbim rahmet yağdırıyordu. Yatak odasının kapısı açılınca içimden besmele çektim.

“Ümeyr annem ne oldu bir yerin mi ağrıyor yoksa kuzum?”

“Şey anne gök gürleyince ben korktum sizinle yatabilir miyim? Eğer sende bana ‘Ümeyr! sen  kocaman çocuk oldun ne korkması’ dersen, korksam da yatağımda yatarım.”

“Yok annecim niye öyle söyleyeyim gel tabi bizimle yatabilirsin. Ne zaman korkarsan yada her hangi bir şey olursa bizimle yatabilirsin. Sana ne ben nede baban kızmayız tamam mı? Benim akıllı oğlum Gel bakalım canım oğlum benim."

Ümeyr hemen yatağa çıkıp Harun’la aramıza yattı.  Benim oğlum ne zaman korksa yada ne zaman bir şey olsa sen kocaman çocuk oldun. Deyip onu uzaklaştırmışlar onun hiç bir zaman çocukluğunu yaşamasına izin vermemişler. Ümeyr’e sımsıkı sarıldım başını göğsüme koydu. Kendini güvende hissetmesi için bir elim saçında bir elim sırtında gözlerimi kapattım.

Sabah ezanı sesiyle gözlerimi açtım yatakta doğrulacağım zaman Ümeyr bana sımsıkı sarıldı. Alnından öpüp sakinleşmesini bekledim yavaşça yatakta doğruldum. Ezanı şerifi dinlemeye başladım ezan bitince Harun ve ben ezan duasını okuduk sessizce. Harun yataktan kalkacağı zaman Ümeyr uyanacak gibi oldu. Harun’un elini tuttu, Ümeyr’in bu hali Harun’la beni düşündürdü. Harun oğlumuzun alnından öpüp yataktan kalktı. Benim yanıma geldi örtüyü kaldırıp beni sandalyeme oturttu. Birlikte banyoya geçip abdest aldık yatak odasına geçtik. Harun seccadelerimizi serdi birlikte sabah namazı için niyet ettik. Namazımız bitmiş dua ediyorduk Ümeyr’in ağlamasıyla Harun ona doğru koştu.

“Ümeyr oğlum ne oldu aslanım rüyamı gördün he? Söyle babana canım oğlum.” Ümeyr ağlamaktan konuşamıyordu. Hıçkırıklarının arasından zar zor konuştu.

“Şey ben rüya gördüm baba, beni sizden alıyorlardı beni almayın ailemden ayırmayın dedim ama beni dinlemediler.” Ümeyr’in anlattıklarıyla çok üzüldüm Harun gelip beni yatağa oturttu.

“Annesinin canı bu sadece rüya sen sakın üzülme seni bizden kimse alamaz. Bunu sakın unutma anlaştık mı? Cennet kokulum.” Ümeyr evet anlamında başını salladı ona sımsıkı sarılıp yattık. İçimden dua ettim “Allah’ım bu rüya şer ise de hayra çıkar Ümeyr daha fazla üzülmesin sana sığındık rabbim.” Dua ederken uyuya kaldım Ümeyr gece ara ara bizim yanında olduğumuza emin olmak için hem Harun’a hem de bana dokundu. Her dokunmasında saçını öpüp sevdim ben böyle yapınca rahat uyumuştu. Bunu düzenli nefes alışverişlerinden anladım oğluma sarılıp bende uyudum. Yüzümü seven küçük ellerle gözlerimi açtım Ümeyr uyanmış sessizce yanaklarımı seviyordu.

“Hayırlı sabahlar yakışıklı oğlum benim.” Yatakta doğrulup Ümeyr’in boynunu koklayarak öptüm. Evlat cennet kokusu derdi annem Ümeyr hayatıma girince annemin ne demek istediğini anladım.

“Hayırlı sabahlar benim güzel annem ben uyandırdım seni dimi? Özür dilerim o kadar güzel uyuyordun ki. Kendimi tutamadım yanağını sevdim.”
Ümeyr yanaklarımı severken uyandım uyandım diye üzülmüştüm. O daha fazla üzülmesin diye tebessüm ederek baktım ona.

“Beni her sabah böyle uyandıracaksan ben her sabah böyle uyanmaya razıyım canım oğlum benim.” Ümeyr söylediklerime sevinmiş olacak ki ışıldayan gözlerle bana bakıyordu. Alnından öpüp yatakta oturdum sandalyemi yatağa yaklaştırdım. Sandalyeme geçip ilerleyecekken Ümeyr  yataktan zıplayarak indi.

Sen Benim TamamlayanımsınWhere stories live. Discover now