33.Bölüm

950 308 51
                                    

Bismillahirrahmanhirrahim

Harun ve Hüma temsili

Harun

Sabah erkenden uyandım imanımın yarısını uyandırmamaya dikkat ederek yataktan çıkıp mutfağa indim. Yaklaşık bir saatin sonunda sonuç pek de istediğim gibi değildi. Çünkü etrafı oldukça dağıtmıştım. İşime o kadar odaklanmıştım ki Hüma'nın geldiğini duymadım bile.

"Hayırlı sabahlar Harun erken uyanmışsın keske beni uyandırsaydın neden zahmet ettin."

"Hayırlı sabahlar imanımın yarısı.
Kahvaltı hazırlamak istedim sana o yüzden erken kalktım ama pek beceremedim sanırım ses çıkarıp seni de uyandırdım. Yetmezmiş gibi mutfağı da biraz dağıttım özür dilerim."

"Ellerine sağlık bence gayet güzel olmuş hem sen benim için bişey yapmaya niyetlendin ya eminim çok daha güzel olmuştur." Karımın söylediklerine tebessüm ettim.

"Beğendiysen ne mutlu bana hadi çayımız soğumadan kahvaltıya oturalım." Hüma ile kahvaltı masasına oturduk çaylarımızı almış tam kahvaltıya başlayacaktık ki zil çaldı evlendiğimiz günün ilk sabahında kimseyi beklemediğimiz için kapıya bakmak için gittik. Kapıyı açtığımda karşımızda Gülsüm ve Ümeyr'i görünce çok saşırdık Ümeyr'in gözlerine baktığımızda kızarık olduğunu gördüm.

"Gülsüm hayırdır bu saatte birine bişey mi oldu? Oğlum senin gözlerin neden kızardı aslanım?. Ümeyr Gülsüm'ün kucağındayken ben kollarımı uzattım beklemeden onu kucağıma aldım. Alnından öperek Ümeyr'e neden böyle olduğunu sordum.

"Benim canım oğlum neyin var senin gözlerin kıpkırmızı

"Şey baba ben rüya gördüm rüyamda annemle beni terk ediyordunuz sabah uyandığımda da yatakta da tektim korktum ağladım."

"Canım oğlum rabbim ömür verdiği sürece ne annen nede ben seni terk etmeyeceğiz korkma sakın üzülme tamam mı?" Ümeyr söylediklerimden sonra Hüma Ümeyr'e tebessüm ederek bakt. Kucağına alıp kocaman sarıldı. Hadi kahvaltı edelim?"

"Yok abi biz gidelim annem çok beklemeyin abinler yeni evli rahatsız etmeyin dedi." Ümeyr boynuma sımsıkı sarlıp ağlamaklı konuşmaya başladı.

"Baba ben gitmek istemiyorum ben sizinle kalmak istiyorum ben siz yanımda olmayınca korkuyorum." Ümeyr'in bir anda böyle davranması hepimizi endiselendirdi. Gülsüm eve gitmiş bizde ailecek kalmıştık. Ailecek eğlenerek kahvaltı yaptıktan sonra biz Ümeyr ile televizyon izlerken Hüma mutfağı topluyordu. Televizyonda kanalları gezerken komedi filmi görüp onu izlemeye karar verdik Ümeyr ile Hüma mutfakta işi bitince yanımıza geldi koltuktan kalkıp onuda yanımızda oturması için saldalyesinden kucağıma alıp koltuğa oturttum. Ümeyr hemen annesinin dizine yattı Hüma oğlumuzun saçını oksuyordu ben televizyon izlemeyi bırakıp onları izlemeye başladım. Ümeyr heyecanlı bir halde Hümaya izlediği filmde gördüklerini gülerek anlattı. Hüma sabırla onun heyecanlı anlatıklarını dinledi. Onlara bakıp Rabbime şükrettim bu anı bana yaşattığı için dünyalar tatlısı bir oğlum kalbi gibi yüzü güzel bi eşim var ben bunları düşünürken Hüma nın bana baktığını gördüm elini tutup bende ona baktım. Ümeyr'e baktığımda Hümanın dizinde uyuya kaldığını gördüm oğlumu alıp yatağına yatırdım. Hümaya bakıp konuşmaya başladım.

"Keyif yapma sıra bende artık." Deyip Hüma nın dizine yattım saşırmış bir şekilde bana baktı o haline tebessüm edip televizyon izlemeye devam ettim. Ezan sesini duyduğum da Hüma nın dizinden kalkıp ezanı şerifi dinledim. Ezan bitince sesli şekilde ezan duasını okudum.

"Hanım önce senin abdest almana yardım edeyim sonra bende abdest alayım birlikte cemaat olalım olurmu?" Harun'un söyledikleriyle heyecanlandım biz birlikte namaz kılacaktık cemaat olacaktık. Tebessüm edip olur anlamında başımı salladım. Harun beni sandalyeme oturttu birlikte banyoya gittik. Onun yardımıyla abdesttimi aldım onunda abdest almasını bekledim. Ben tam namaz kılıcaz diye yatak odasına gidicekken Harun gitmeme engel oldu. Sandalyemin arkasına geçip yatak odasının karşısındaki odaya götürdü. Odanın kapısını açtığında gördüğüm şeyle hayran kaldım. Harun bu odayı ne zaman mescide çevirmişti.

Sen Benim TamamlayanımsınWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu