36. Bölüm

763 286 54
                                    

      Bismillahirrahmanhirrahim.

Hüma ve Ümeyr temsili

Hüma

Ümeyr'in alnından öptüğümde ateşi olduğunu fark ettim. Yatakta oturur pozisyona gelip Harun'u uyandırdım.

"Harun canım uyan Ümeyr'in ateşi var." Harun uyanıp uyku sersemi bana baktı. Benim endişeli halimi görünce kendine geldi.

"Hatunum ne oldu iyi misin bir şey mi oldu?"

"Ben iyiyim Harun ama Ümeyr'in ateşi var bana biraz su ve bez getirir misin, ateşini düşürelim Ümeyr'in." Harun doğrulup Ümeyr'in alnını öperek ateşi çok mu diye baktı. Çok olduğunu anlayınca hızla yataktan kalkıp odadan çıktı bende hemen Ümeyr'in üzerini çıkarıp atletle yatmasını sağladım. İyiydi ne oldu da birden böyle ateşlendi bu çocuk. Ben kendi içimde niye ateşlendi acaba diye düşünürken Harun odaya elinde leğen ve bez ile geldi. Hemen bezin birini ıslatıp alnına koydum. Ben bezi koyunca Ümeyr itiraz edip almaya çalışınca engel oldum. Ben diğer bezi ıslatırken Harun alnındaki bezin diğer tarafını koyup dereceyi Ümeyr'in koltuk altına koydu. Ümeyr ateşi olduğu için sayıklıyordu dereceyi koltuk altından alıp baktığımda 38 derece olduğunu gördüm. Hemen bezleri ıslatıp yeniden koydum.

"Hatun bu böyle olmaz ben Ümeyr'i ılık bir duşa sokayım iyi gelir sende ona ince bir şeyler hazırla iyi olacak gözündeki korkuyu ve endişeyi sil çocuk bu illaki hasta olacak." Hüma'ya ne kadar sakin ol çocuk o desem de ben de onun gibi çok korkuyordum. Bugün kursta kalbi ağrımıştı onu böyle ateşler içinde görmek kalbimi yakıyordu daha fazla beklemeden Ümeyr'i kucağıma aldım. Hüma ne yaptığımı anlamadığı için dikkatle bana bakıyordu.

Harun'un söylediği ile yataktan sandalyeye geçtim vakit kaybetmeden dolabın önüne geçip Ümeyr için kıyafetler çıkardım. Harun beklemeden onunla banyoya gitti havluyu alıp bende peşlerinden gittim.

"Baba soğuk baba su çok soğuk üşüdüm ne olur dökme suyu." Ümeyr hem titreyip hem de konuşmaya çalışıyordu. Onun bu halini beni çok üzüyordu.

"Şşşt tamam aslan oğlum geçecek şimdi ateşin olduğu için üşüyorsun ateşin düştüğünde üşümeyeceksin ateşinin düşmesi için bunu yapmam lazım canım oğlum". Harun suyu kapatınca hemen havluyu uzattım. Ümeyr'i havlusuna sarıp hemen yatağa ilerledi bende peşinden gittim. Ümeyr'i giydirmesine yardım ettim. Üzerini giydirip yatırdı Harun sandalyemi yatağa yaklaştırıp yatağa geçtim. Oğlumun alnını öpüp ateşine baktım hâlâ ateşi vardı. Alnına ve koltuk altına bez koymaya devam ettim bir sür sonra tekrar ateşine baktığımda ateşinin düşmüş olduğunu gördüm.

"Çok şükür ateşi düştü çok korktum Harun niye böyle birden ateşledi ki okulda çok koşup terledi teri üstünde mi kurudu yoksa?"

"Zannetmem hatunum Ümeyr kendine dikkat eden bir çocuk hem teneffüslerde gidip onu kontrol etmiştim ben terlemiş olsa anlardım." Harun'un söyledikleriyle rahatlasam da hâlâ niye ateşlendi diye düşünmeden edemedim Ümeyr'e baktığımda sayıkladığını gördüm.

"Anne annecim çok üşüyorum ne olur ört üstümü." Ümeyr'in sayıklaması içimi acıtmıştı. Bezleri ıslatıp tekrar alnına ve koltuk altına koydum. Ümeyr'in ateşini kontrol ettiğimde tamamen düştüğünü anladım. Başımı yatak başlığında uyuya kaldım alnımda hissettiğim sıcaklıkla gözlerimi açtım.

"Hatunum uyan ezan okunuyor." Harun kısık sesle seslenmesiyle kendime geldim. Ümeyr'i uyandırmamaya dikkat ederek yatakta oturur pozisyona geldim. Hoca ile ezani okuyup sessizce ezan duasını içimizden okuyup ellerimizi yüzümüze sürdük. Harun Ümeyr'in uyanmaması için yavaşça yataktan kalktı. Benim yanıma geldi beni kucağına alıp sandalyeme oturttu. Birlikte yatak odasında bulunan banyoda abdest aldık. Abdest alınca yatak odasına geri gelip seccadelerimizi kıbleye doğru serdik Harun önde bende onun biraz gerisinde olacak şekilde seccadeye geçtik. Tekbir alıp sabah namazının sünneti için niyet ettik. Sabah namazının sünnetini kılıp selam verdik. Tekbir alıp sabah namazının farzı için niyet ettik. Namazımızı eda ettikten sonra tesbihimizi çektik. Duamızı edip seccadelerimizi topladık. Harun dolaptan kuranı kerimi alıp yanıma geldi. Kuranı kerimi açıp rahman suresini açtı besmele çekip okumaya başladı. Harun her kuran okuduğunda içime huzur doluyordu hamdolsun Rabbime ki bana böyle bir eş nasip etti. Kur'an-ı kerim okumayı bitiren Harun sadakAllahülazım deyip kuranı kapattı.

Sen Benim TamamlayanımsınOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz