12.Bölüm

1.5K 416 54
                                    

      Bismillahirrahmanhirrahim.

Harun Bey annemle konuştuktan sonra eve gitmek için yola devam ettik. Ümeyr:

" Öğretmenim kahramanımızneden bize gelcek?" diye sorunca ne cavap vereceğimi bilemedim. Annem benim cevap veremeyeceğimi anlamış olacak ki:

" Hayırlı bir iş için gelecekler kuzum." diye Ümeyr'in sorusunu yanıtladı ama Ümeyr'i bu cevap tatmin etmemiş anlaşılan:

" Hayırlı iş neyki teyze? " diye sordu:

" Hayırlı iş Harun abin öğretmenini istemeye gelecek. " diye cevap verdi:

Ümeyr " Yaaa öğretmenim sen evlenirsen ben nolcam beni yetimhaneye mi vercekler?" diye sordu o boncuk gözleri dolarken.

Kısa bir süre abimle anneme baktım. Abim ne demek istediğimi anlamış olacak ki hep beraber yolun kenarına geçtik. Ümeyr'in ellerinden tutup yanıma çektim:

" Bak birtanem evet, biz Harun abinle evleneceğiz ama seni bırakmayacağız. Seni almamız için bazı şeyler yapmamız lazım. Yani şöyle ki benim evli olmam gerekiyor. Eğer biz Harun abinle evlenirsek seni almamız daha kolay olacak birtanem." diyerek onun aklındaki soru işaretlerini yok etmeye çalıştım:

" Anladımmm tamam o saman evlenin beni siz alınca sizlemi kalcam öğretmenim? " diye sordu:

" Evet birtanem biz Harun abinle evlenince sosyal hizmetlerden gelip eve bakıcaklar evin yaşanılabilir olduğuna ve senin kendine ait odan olduğunu görünce inşallah vericekler ve nasipse hep beraber olacağız." diyerek tekar sorusunu yanıtladım:

" Hıhı peki ben Harun abiye baba sizede anne mi dicem öğretmenim?"diye sordu ilk başta ne diyecegimi biledim:

" Sen içinden ne geliyorsa onu söyle birtanem. Seni hiç bir şey için zorlamıyacağız." dedim. "Artık eve gidelim mi gece sahura kalkacağız birtanem ."

" Olur öğretmenim hem gece oruca kalkıcaz demi uyumamız lazım hem sabahta erken kalkıcaz Harun abi seni istemeye gelecek." deyip kıkırdadır ona kızgınmış gibi baktım:

" Ümeyr sen benimle dalga mı geçiyosun, aşk olsun ama." deyip üzgünmüş gibi baktım:

Abime "Hadi gidelim abi." dedim biraz Ümeyr ile eğlenmek için abimle biz önden gittik onlar annemle arkada kaldı. Ümeyr:

"Öğretmenimmmm özür dilerim ben sizi üzmek istemedim gerçekten lütfen bana öyle bakmayın benim sizden başka kimsem yok!" deyip ağlamaya başladı o ağlayınca yaptığım şeyden pişman oldum.

" şşşt tamam birtanem asıl ben özür dilerim senden sadece şaka yapmak istedim ama galiba biraz abarttım. Hadi eve gidelim daha uyucaz gece oruca kalkıcaz. "dedim:

"Hııhı" deyip bizimle birlikte eve geldi. Yolda esniyordu onu öyle görünce mıncıklayarak sevmek istiyordum. O kadar sevimliydi ki en sonunda eve gelmiştik.

" Ben izninizle yatsam." dedim:

Abim " Yok biz yatmayacaktık sabah kadar oturcaktık."diye benimle dalga geçti:

" Yaa abi ya aşk olsun niye dalga geçiyorsun ki benimle?" dedim sitemle:

" Tamam fındık kızma hadi gel seni yatırayım." dedi ona istesemde kızamıyordum ki en ufak hareketinde hemen sinirim geçiyodu.

"Hıhi hadi." dedim. Odama geldim pijamalarım yatağın üzerindeydi Allah'tan. Abim beni yatağa oturtup odadan çıktı ben de üzerimi değiştirip yatağa girdim. Besmeleyi şerif çekip başımı yastığa koydum. Bir süre sonra uykuya dalmışım, davulcunun sesine gözlerimi açtım ve odamın kapısı açıldı. Gelen kişiye baktığımda Ümeyr olduğunu gördüm.

" Sahur vakti öğretmenim."

" Hıhı geliyorum birtanem."dedim. Ümeyr odadan çıkınca yataktan sandalyeme geçtim. Odamdaki banyoya geçip elimi yüzümü yıkadım, başıma bir yazma bağlayıp salona geçtim. Bizimkiler sofradaydı yemeğimizi yiyip sofrayı topladık. Sabah namazı vakti geldi namazlarımızı kılıp tekrar yattık. Yatağımda bir kıpırtı vardı. Gözlerimi zorla da olsa açtım ne var diye bakacakken o kıpırtıyı yapan kişinin Ümeyr olduğunu gördüm. Hayırdır birtanem diye sorduğumda

"Öğretmenim kalkın temizlik yapcaz yemek yapcaz aksama bi sürü iş var hayırlı iş için gelcekler ya." dedi imalı bi şekilde.

" Hmm peki madem kalkıyorum." deyip yataktan çıktım. Üzerimi giyinip salona geçtim annemle temizliğe giriştik. Elimden geldiğince yardım ettim. Bir ara bir baktım Ümeyr elinde bez oda bize yardım ediyordu. Temizlik işi bitince mutfağa geçip akşam için kek börek kurabiye yaptık. Mutfaktaki hazırlıkta bitince derin bir nefes aldım ve üzerimdeki yemek kokusunu fark ettim:

"Annem her şey hazır sanırım eksik yok ben banyoya girsem her yerim yemek kokusu." dedim:

" Olur kuzum." dedi.

Ümeyr:

"Öğretmenim siz yemek mi oldunuz?"dedi keyifli sesiyle:

" Ümeyr ben sana yemeği gösteririm şimdi." deyip tam elimi uzattim Ümeyr:

" Hayırrrrrrrr!" diye bağırarak salona kaçtı. Ben de odama geçtim ne giysem diye düşünürken krem rengi kollarının uçları ve bel kısmı altın sarısı dantel işlemeli bi elbise ve yine altın sarısı esarpla kombinimi tamamladım. Banyoya girip banyodaki işimi kısa tutup hemen çıktım. Üzerime seçtiklerimi giydim ve eşarbımı yaptım. Eşarbımda olduktan sonra salona geçtim. Bizimkilerle oturdum.
Ümeyr " Saat kaç, ne zaman gelicekler?" deyip durdu tekrar soracaktı ki...

Sen Benim TamamlayanımsınWhere stories live. Discover now