31.Bölüm

1.2K 331 55
                                    

      Bismillahirrahmanhirrahim

Hüma temsili

Hüma

Harun her zaman olduğu gibi yine beni çok şaşırttı. Filmin sahnesinde evlilik teklifini görünce bende hayal etmedim desem yalan olurdu ama Harun bunu önceden planlamıştı. Ben ona şaşkınca bakarken oda bana heycanla ve parlayan gözlerle bakıyordu. Cevap vermem için sabırsızlanıyordu. Bunu hareketlerinden gözlerinden ve hatta nefes alışverişlerinden anlayabiliyordum. Yerimde biraz dikleşip konuşmaya başladım.

"Harun ben şu an o kadar şaşkınım ki ne diyeceğim ve ne cevap vereceğimi bilmiyorum. Evet bana evlenme teklif etmeni hayal etmiştim ama sadece hayal etmiştim. Şu an o kadar mutluyum ki gerçekten iyiki Rabbim seni karşıma çıkardı."

" Ay yüzlüm Rabbim kimseye nasip etmeyeceği şeyi hayal ettirmezmiş hamdolsun kurduğumuz hayalimiz en güzell şekilde gerçek oldu."

Harun'un dediğine tebessüm ettim. Bana öyle güzel bir evlilik teklif etti ki bundan güzeli olmazdı eminim. Ben tam Harun'a cevap verecekken bir anda sinema salonunun kapısı açıldı. Ümeyr koşarak yanımıza geliyorduki peşinden abim koşarak sinema salonuna girdi. Ümeyr'e yetişmeye çalışırken merdivene takılıp düştü. Peşinden Gülsüm de geliyordu dengesini sağlayamamış olacak ki oda abim gibi düştü. Abimin ve Gülsüm'ün o hallerine gülerken abim konuşmaya başladı.

"Dayıcım yavaş ya düşseydin Allah korusun neden öyle koşuyorsun? " Abim konuşmasını bitirdiğinde Ümeyr çoktan yanımıza gelmişti.

"Anne ne oldu babam neden dizlerinin üzerinde?" Ümeyr hayretle bir bana bir Harun'a bakıp neler olduğunu anlamaya çalışıyordu. Onu daha fazla meraklandırmamak için konuşmaya başladım.

"Ümeyr annecim baban bana evlenme teklif etti ama ben ne cevap vereceğimi bilemedim ne cevap versem sence?" Ümeyr heyecanlı ve parlayan gözlerle bana bakıyordu. Elini çenesine hafif hafif vurarak düşünüp konuşmaya başladı.

"Anneciğim bence hemen cevap vermeyelim biraz düşünmek için zaman isteyelim babamdan." Ümeyr dediğine kıkırdadım Harun öylemi der gibi Ümeyr bakınca Ümeyr korkarak kucağıma çıktı. Ben oğluma sıkı sıkı sarılınca Harun gülmeye başladı. Ümeyr yüzünü boynuma gömdüğü için Harun'u görmüyordu. Babasının sesini duyan oğlum yüzünü geri çekip babasına baktı.

"Canım oğlum ben sana şaka yaptım özür dilerim seni korkuttuğum için benim aslan oğlum." Ümeyr gülerek babasına baktı ben onları mutlulukla izlerken Ümeyr konuşmaya başladı.

"Imm şey verdim gitti babacım annemle evlenebilirsiniz." Ben Ümeyr'e hayretle baktım. Öyle güzel tebessüm ettiki içime sokmak istedim o anda.

"Ümeyr aşk olsun anneciğim hani düşünecektik bakıyorum da hemen verdin." Ben Ümeyr'e şaşkın şaşkın bakarken benim oğlum yine konuşmaya başladı.

"E annecim babam bu kadar zamandır bekledi bende artık kendi evimizde üçümüz yaşayalım istiyorum o yüzden beklemeye gerek yikimi babacım." Harun Ümeyr'in dediklerinden sonra oğlumuzu kucağına aldı ve onunla konuştu.

"Evet benim aslan oğlum doğru söylüyosun meğer ben bu kadar zamandır sizi bekliyormuşum hamdolsun rabbim nasip etti. Harun'un dediklerine mutlulukla bakıyordum ben dalmış Harun'a bakarken. Ümeyr ellerini çırparak konuşmaya başladı.

"Anne baba hadi evlenin o zaman ne olur ben artık sizinle uyumak istiyorum." Ümeyr'in dediklerine Harun ve ben gülerek dinledik Ümeyr evlenmemiz konusunda bizden heyecanlı ve hevesliydi.

"Anneciğim hemen evlenemeyiz ki evlenmemiz için bazı şeyler yapmamız lazım bunun içinde zaman gerekli. Ümeyr yüzünü asınca Harun onun haline dayanamamış olucak ki oğlumuzu kucağına alıp konuşmaya başladı.

Sen Benim TamamlayanımsınWhere stories live. Discover now