35. Bölüm

854 293 97
                                    

      Bismillahirrahmanhirrahim.

Hüma ve Ümeyr temsili

Hüma

Erken uyanmıştım bu sabah ve bunu değerlendirmek istedim. Harun'u uyurken izlemek istedim o uyanıkken rahatça yüzüne bakamıyordum çünkü utanıyordum. Kaşları kirpikleri güldüğünde çok nadir de olsa çıkan gamzeleri çok güzeldi. En önemlisi onun merhametli vicdanlı kalbi çok daha güzeldi. Ben onu dalmış izlerken Harun kıpırdadı ona yakalanmamak için uyuyor numarası yaptım...

"Hatunum boşuna numara yapma, uyanıp beni izlediğini biliyorum." Gözlerimi açıp Harun'a baktım numara yapmanın bir anlamı yoktu yakalanmıştım bir kere, doğrulup alnımdan öptü elimi yanağına koydum.

"Hayırlı sabahlar Harun, bugün iznin bitti dimi senin?"

"Sana da hayırlı sabahlar hatunum, evet bugün iznim bitti oğlumla kursa gideceğiz annesi, akşamda birlikte geleceğiz, Allah nasip ederse. "Yatakta doğruldum Harun ne yapıyorsun diye sorar gibi bakıyordu.

" kalkıp kahvaltı hazırlıyım malum beyim işe oğlum kursa gidecek onları aç açına gönderemem." Harun'un yanağını öptüm giyinip sandalyeme geçtim. Odamızdaki banyoda abdest aldım mutfağa kahvaltı hazırlamak için gittim. Besmele çekip cay suyu koyup dolaptan kahvaltılıkları çıkarıp mutfaktaki masaya koydum, biz bizeyken mutfağı kullanıyorduk. Kahvaltı hazır olunca Ümeyr'in odasına gittim. Kapıyı açıp baktığımda Ümeyr yatağını topluyordu yanına yaklaştım tekerlekleri itekleyerek.

"Ümeyr kuzucum hayırlı sabahlar bende seni kahvaltı için uyandırmaya geldim. Bugün baban kursa gidecek izni bitiyor sende kursa devam edeceksin sabah babanla gidip akşam babanla eve geleceksiniz." Ümeyr ile hem konuştum hem de yatağı düzeltmesine yardım ettim. Dolaptan oğluma pantolon tişört seçip giydirdim bugün onu ben giydirmek istediğimi söyledim oda bu durumdan memnun olmuş olacak ki itiraz etmeden kabul etti. Ümeyr hazır olunca birlikte odadan çıktık tam o sırada Harun da yatak odamızdan çıktı. Ümeyr babasını görünce koşum boynuna sarıldı.

"Benim aslan oğlum bugün benimle kursa mı gelecekmiş he aslan oğlum benim." Harun Ümeyr'in yanağını öpünce yere indirdi birlikte mutfağa geçtik. Harun ile kendime çay Ümeyr'e de ballı süt hazırladım.

"Hadi siz kahvaltıya başlayın bende oğlumun beslenmesini hazırlıyım." Ümeyr'in beslenmesini hazırlayıp bende kahvaltıya geçtim. Ümeyr kursa devam edeceği için hem mutluydu hem de gözlerinde nedenini bilmediğim bir şey vardı.

"Ümeyr annecim sen sevinmedin mi? Kursa devam edeceğin için neden yüzün asık?" Ümeyr sütünü yarım bırakıp ayağa kalktı. Ne yapacak diye baktığımda yanıma geldi.

"Kursa devam edeceğim için seviniyorum tabi ki annecim ama ben şey.. sen evde tek olacaksın babamla ben evde yokken ya sana bir şey olursa? Yok anne ben kursa gitmeyim evde çok çalışır arkadaşlarıma yetişirim". Ümeyr'in bu endişeli hali beni düşündürdü.

"Annesinin canı ben yalnız değilim ki babaannen, deden, halan, var sen beni merak etme canımın içi." Ümeyr söylediklerime tatmin olmadı ki gözlerime emin misin anne der gibi baktı. Ona tebessüm ederek baktığımda ikna oldu tamam anlamında başını salladı. Kahvaltımız bitince hep birlikte masadan kalktık. Harun ve Ümeyr yolcu etmek için onlarla kapıya kadar ilerledim.

"Annesinin kuzusu beslenmeni yemeyi unutma tamam mı çok koşup terlemekte yok anlaştık mı?" Ümeyr'in yanağını öptüm oda benim yanağımı öptü. Harun ve Ümeyr'i yolcu ettikten sonra mutfağa geçip masayı topladım. Bulaşıkları makineye koydum mutfakta işim bitince banyoya geçtim. Kirli sepetindeki çamaşırları makineye koydum deterjan koyup makineyi çalıştırdım. Toz bezini alıp toz almaya karar verdim salonda toz almaya başladım evin ulaşabildiğim her yerinde toz aldım. Toz alma işim bittiğinde öğlen ezanı okunuyordu toz almayı bırakıp ezanı şerifi dinlemeye başladım ezan bitince ezan duasını okudum. Toz bezini banyoya bırakıp abdest aldım yatak odasından seccadeyi alıp salona geçtim. Seccademi serdim öğlen namazına niyet ettim öğlen namazını eda ettikten sonra biten çamaşır makinesini kapattım. Toz bezini alıp yerim kalan toz alma işine devam ettim. Tekrar banyoya geçip bezi yıkayıp bıraktım biten çamaşır makinesini kapattım içinden çamaşırları çıkardım. Balkonda olan çamaşırlığa asmaya başladım. Çamaşır asmayı da bitirince akşama yemek yapmak için mutfağa geçtim.

Sen Benim TamamlayanımsınWhere stories live. Discover now