6.Bölüm

2.1K 493 106
                                    

Bismillahirrahmanhirrahim.

Hüma

Ümeyr ve kahramanımızla yani Ümeyr öyle diyor. Hep beraber evden çıktık . Abim Ümeyr ve abimin arkadaşı adının Harun olduğunu öğrendiğim kişiyle kursa gittik . Kursun önüne gelince abime döndüm:

"Ben derse geç kalıyorum acele etsem iyi olur abi, deyip" Ümeyr' e döndüm:

"Kuzum benim kursa gitmem lazım sen abilerle git akşam evde görüşürüz olurmu?
"Hemen öğretmenim bende geliyim sizinle lüften nolur,"dedi . Dudaklarını büzerek onun bu haline üzüldüm.

"Bitanem bende isterim senin de kursa gelmeni. Ama senin kursta olman tehlikeli . Biliyosun olanları o adamdan seni koruyamazsam ben vicdan azabından ölürüm. Ne olur böyle yaparak kendini de beni de üzme bitanem,"dedim .
Ümeyr ile vedalaştıktan sonra abim seslendi:

"Hüma canım biliyorsun bu akşam teravih var okulda dersin erken biterse haber ver erken alalım seni, dedi

"Tamam abim iyiki hatırlattın benim aklımdan tamamen çıkmış,"dedim.

Ümeyr hemen söze girdi
"Teravih ney öğretmenim?"

Ona cevap verdim.

"Biz müslümanlar ramazanı şerif ayında oruç tutarız teravih namazına gideriz tatlım. Bu bize farzdır nasıl ki günlük namazlarımız farz ise ramazan ayında da oruç tutmamız biz müslümanlara farz. Anlatabildim mi canım benim?"
Ümeyr biraz şaskın biraz anlamaz gözlerle baktı daha sonra kafasını sallayıp:

"Hıhı anladım öğretmenim. Peki bende gelicekmiyim teraviheeee," dedi . Heycanla bende:

"Elbette geliceksin bitanem neden gelmeyesinki,"dedim o kadar sevindi ki.

"Hemen akşam olsun öğretmenim teravihe gidelim ben namaz kılcam müslüman olcam olurum demi öğretmenim? Nolur olayım lüften," dedi.

Onun bu hevesli hali hepimizin öyle hoşuna gittiki. Bu kelimelerle anlatılmaz bazı şeyler kelimelerle anlatamayız yaşamak veya hissetmek gerek . Bende bunu bizzat yaşıyorum Ümeyr heycanı mutluluğu gözlerinden anlaşılıyor öyle ki:

'Ögretmenim hadi gidin akşama hemen gelin daha teravihe gidicez ama hadi geç kalmayalım olmaz ayıp," dedi.

"Hahah bak sen küçük bey demin gitmemi istemiyodun şimdi ne oldu sıkıldın mı benden aşk olsun," deyip yalandan yüzümü astım.

Ümeyr hemen yanıma koştu.

"Özür dilerim öğretmenim öyle demek istemedim yanlış anladınız ben derse geç kalmayın diye öyle söyledim kızdınız mı? Kızmayın küsmeyin bana lüften öğretmenim!

Gözünden bi damla düştü:

Hemen onu kendime çekip
'Şşşt tamam bitanem ben sana kızmadım da küsmedim de tamam mı sadece sana şaka yaptım. Hem sence ben sana kızıp küse bilirmiyim? akıllı bıdığım," deyip burnunun ucuna dokundum bu hareketim hoşuna gitmiş olacak ki kıkırdadı.

"Hadi ben derse geç kalıyorum akşama görüşürüz inşallah,"deyip kursa doğru gittim .
Bayan hocalara selamın aleyküm deyip hal hatırlarını sorduktan sonra sınıfıma gittim . Benim canlarım sıralarına oturmuş beni bekliyorlardı onları bekletmeden masama oturdum.

"Hayırlı sabahlar canlarım", dedim:

Onlarda:
"Hayıelı sabahlar ögretmenim", dediler hep bir ağızdan . Onların bu haline tebessüm ettim

Öğrencilerimden Ali:

"Öğretmenim Ümeyr okula gelmedi", dedi.

"Biliyorum Alicim haberim var biraz hastaymış ondan gelemedi bugün. İyileşene kadar gelemicek", dedim .

Besmeleyi şerifi çekerek derse başladık bugün çocuklara elif bayı öğreticektim . Sırayla hepsine göstermeye başladım aralarından bazıları söylemekte zorlandı. Onların söyleyememesine kızmadım . Çocuk onlar bugün okuyamazlarsa yarın okurlar dedim . Kendi kendime bazıları okuyamadıkları için surat astılar.

"Üzülmeyin meleklerim bugün okuyamasanızda yarın yada daha sonra okursunuz. Sizin yaşınızdayken bende okuyamıyordum. Dilim dönmüyordu," deyince hepsi şaşırdı.

"Siz ben kuran okumayı hemen öğrendim mi sanıyorsunuz? Tabiki hemen öğrenemedim . Her şeyin bir zamanı var elbet bi gün sizde ögreniceksiniz . Sabredin azmedin dua edin Rabbim nasip eder canlarım," diye yanıtladım onları. Tenefüs zili çalmıştı.

"Hadi herkes tenefüse çocuklar," dedim.
Onlarda koşarak bahçeye çıktılar arkalarından:

"Çocuklar yavaş koşmayın düşersiniz", dedim ama hiç biri beni duymadı bu hallerine tebessüm ettim bende onlarla bahçeye çıktım. Kim ip atlamak istiyor, diye sordum.
Hepsi:

"Beeen diye bağırdılar. Hadi ozaman" dedim ipin bi ucunu ben aldım . Tenefüsü ip atlayarak bitirdik . Tekrar sınıfa döndük derse kaldığımız yerden devam ettik. Bu son dersimdi bugün sadece 2 dersim vardı. Ümeyr istediği oldu bugün eve geç kalmadan gidicektim. Onun o heycanlı hali aklıma ve gözümün önüne gelince kıkırdadım. Telefonu elime alıp abimi aradım.

"Selamun aleyküm abi nasılsın", dedim.

Abim:
"Ve aleyna aleyküm selam canımın içi buyur gülüm,"dedi.

"Şeyyy...
"Neyyy , dedi abim dalga geçerek.

"Dersim bitti onu söylicektim ayrıca niye beni taklit ediyosun abi yaa!" diye sitem ettim.

Abim:
"Tamam gülüm geliyoruz," dedi:

"Tamam abi bekliyorum kursun önünde,"dedim. Ben onları beklerken aradan 15 dk geçti geldiler . Ümeyr abimin elini bırakıp bana doğru koşmaya başladı . Kollarımı açıp sımsıkı sarıldım.

"Öğretmenim seni çok özledim. biliyomusun biz ne aldık hani biz akşam teravihe gidicez ya bana bere herkese birer tane tesbih aldık,"dedi onun böyle konuşmasını tebessüm ederek dinliyordum ben tepki vermeyince.

"Öğetmenim beni neden dinlemiyosunuz bir şey anlatıyodum ben size,"dedi:

"Dinliyorum bitanem özür dilerim dalmısım demek kendine berem herkese de birar tane tesbik aldınız aferin sana balım,"deyip onu öptüm. Hadi bakalım eve gidelim, dedim . Ben böyle deyince unuttuğu şeyi hatırlamış gibi:
"İhh öğretmenim teravih kaçıcak kaçmadan yakalayalım hadi . Gidelim eve hemen hadii," diye bağırdı. Biraz daha burda kalırsak Ümeyr bizi dövecek gibi duruyordu . Abim Ümeyr ben eve gitmek için yolda ilerledik . Sonunda eve gelebilmiştik . Yemek yiyip akşam ezanının okunmasını bekledim . Ezan okununca abdest alıp akşam namazımı kıldım . Ben kıldığım için salona geçtim bi baktım ki abimle Ümeyr saf olmuş namaz kılıyordu . Selam verip Ümeyr'in deyimi ile tespik çektiler . Dua edip o minik tosbik ellerini tombul yanaklarına sürdü . O an onu alıp ısırarak sevmek istedim . Okadar tatlıydıki bana döndü:
"Allah kabul etsin bitanem," dedim.
"Amiiiiiin insallah,"diye bağırdı. Salonda otururken Ümeyr sürekli saati sorup durdu . Ne zaman teravihe gidicez deyip durdu . Ben biraz daha zaman geçmesi lazım dedim .Sonunda Ümeyr beklediği an geldi . Teravihe gitmek için hazırlandık . Caminin yolunu tuttuk . Tam camiye giricekken.....

Sen Benim TamamlayanımsınHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin