30.Bölüm

1.1K 335 88
                                    

      Bismillahirrahmanhirrahim

Temsili Ümeyr

Hüma

Yolda giderken bugün olanları düşündüm. Harun'un hamaktan düşmesi gözümün önüne gelince tebessüm ettim. Yanımda oturan Ümeyr'e baktığımda ne kadar mutlu olduğunu gördüm. Benim canım oğlum bu zamana kadar pikniğe gitmemiş, gitsede hiç eğlenememişti. Bugün anladım ki benim oğlum çocukluğunu yaşayamamıştı. Bir karar vermiştim bundan sonra Ümeyr'in çocukluğunu yaşayabilmesi için elimden geleni yapacaktım. Oğluma yaklaşıp saçını sevmeye başladığımda Ümeyr birden dizime yattığında saçını sevmeye devam ettim. Oğlum benim masum meleğim kısa zamanda hayatımda eksilmeyecek bir yere sahip oldu. Ben bunları düşünürken eve gelmiştik. Abim arabayı evin önüne park ettiğinde dikiz aynasından bize baktı. Ümeyr'in uyuduğunu görünce anneme evin kapısını açmasını söyledi. Arabadan inip benim tarafıma gelerek Ümeyr i kucağına aldı. Piknikte yorulup uyuyan oğlumu uyanmamasına dikkat ederek öpüp koklayarak kucağına aldı ve eve götürdü. Ümeyr ile eve gittikten kısa bir süre sonra tek geldi ve beni kucağına alıp arabayı kitleyerek eve doğru ilerledi. Aslında bazen annem ve abim için üzülüyordum hep beni kucaklarında taşımak zorunda kalıyorlardı. Bu düşünceler bir anda aklıma geldiği için kendime kızdım. ALLAH'a isyan etmiş gibi olduğum aklıma gelince hemen bir tövbestağfirullah çektim. Abim beni odama bıraktı ve alnımdan öpüp odadan çıktı. Yatağın kenarında olan pijamalarımı elime alıp tam üzerimi değiştirecektim ki odamın kapısı birden açıldı. Kim geldi diye bakarken Ümeyr'i kapıda gördüğüm de gözlerinin dolu olduğunu gördüm. Kollarımı açtığımda Ümeyr ne demek istediğimi anlamış olacak ki koşarak kucağıma zıpladı. O haline küçük bi kıkırtı çıktı ağzımdan. Oğluma sımsıkı sarılıp boynunu koklayarak öptüm. Ümeyr yüzünü boynuma gömüp bir süre öyle bekledi. Kendimi biraz geri çekip Ümeyr'in yüzünü ellerimin arasına aldım ve ona ne olduğunu sordum.

"Ümeyr annem ne oldu? Neden gözlerin dolu dolu senin .Birisi bir şey mi dedi sana? Kim üzdü benim oğlumu."

Ümeyr birden hıçkırarak ağlamaya başlayınca iyice korkup ona sımsıkı sarıldım ama ne olduğunu sorup daha fazla üstelemek istemedim. Sakinleşince nasılsa anlatır diye düşünüp sakinleşmesini bekledim.

"A-annem b-ben bugün ilk defa çocuk oldum ve çok eğlendim o kadar çok eğlendim ki iyi ki sizler benim ailem oldunuz!" deyip boynuma sıkıca sarılıp içini çekerek ağlamaya devam etti. Bir süre ağladıktan sonra yüzü boynum da uyuya kaldı. Abime haber vermem lazımdı ama telefonum çantamdaydı. Ben abime nasıl haber vereceğim diye düşünürken odamın kapısı açıldı ve abim geldi. Ümeyr'in kucağımda uyuduğunu görünce kucağına alıp tam gidecekken Ümeyr hafif uyanır gibi olup sayıklayarak anne beni bırakma dedi. Abime benimle yatsın abi dediğimde tamam dedi. Ben üzerimi değiştirene kadar Ümeyr abimin kucağında uyumaya devam etti. Ben üzerimi değiştirdikten sonra yattım ve yatakta kenara kayıp Ümeyr 'e yer açtım. Abim yanıma yatırıp odadan çıktı. Bende yatıp Ümeyr'e sarıldım ve tam uyuyacakken telefonuma mesaj geldi. Tam nasıl alıcam diye düşünürken abimin telefonumu komidinin üzerine koymuş olduğunu gördüm. Telefonu elime alıp gelen bildirime baktığımda Harun'un mesaj attığını gördüm. Sabah kahvaltıya geleceğini söylemişti mesajda. Tebessüm edip telefonu komidine bırakırken benim yakışıklı oğlum bildirim sesine uyanmış olacak ki bana mesaj atan kim der gibi baktı.

" Mesaj atan babandı sabah kahvaltıya gelicekmiş onu haber verdi annecim hadi uyuyalım sabah erken kalkıcaz bitanem"deyip alnından öptüm oğlumun Ümeyr'i öptükten sonra bende yattım oğlumun üzerini kontrol edip besmeleyi şerif çekerek gözlerimi kapattım. Ne kadar uyudum bilmiyorum sabah ezanının sesiyle gözlerimi açtım yatakta oturur pozisyona gelip ezanı dinledim. Ben ezan duasını okurken benim kendi küçük kalbi büyü olan oğlum uyandı.

Sen Benim TamamlayanımsınDonde viven las historias. Descúbrelo ahora