5.bölüm

2.4K 530 193
                                    

Bismillahirrahmanhirrahim.

Ben bunları ďüşünürken bir ses duydum ve hemen ardından odamın kapısı açıldı . Ümeyr girdi hayırdır inşallah diye içimden geçirdim:

"Ümeyr canım ne oldu?" diye sordum:

"Şey ben korktum öğretmenim"diye cevap verdi:

Hmm "Gel bakalım yakışıklı neyden korktun sen bakalım " diye sordum:

"Babam buraya gelir de beni yine döverse diye korktum "dedi:

Bende "Korkma bir tanem buraya gelemez sana zarar veremez zarar vermesine de izin vermeyiz istersen gel birlikte yatalım " dedim.

Bunu dememi bekliyormuş gibi yatağa zıpladı onun bu haline kıkırdadım üzerini güzelce örttüm: "Hadi bakalım uyuyalım Allah rahatlık versin yakışıklı "deyip alnından öptüm . O da bu duruma güldü ne oldu der gibi yüzüne baktım:

"Hiiiç sadece güzeldi "dedi:

Bende "Hmmm demek güzeldi gel buraya yiyeceğim seni " deyip yanaklarını boynunu göbeğini öpüp gıdıklamaya başladım. Ümeyr bu hareketimden dolayı kahkahalara boğuldu biraz böyle oynadıktan sonra saatin epey geç olduğu aklıma geldi:

"Evet Ümeyr bey bu kadar oyun yeter hadi uyku vakti" diyerek onun masum yüzüne baktım yanaklarından bir kez daha öperek yattım. Ümeyr yanımda yatmasına rağmen hâla korkuyordu bana iyice yaklaştı bende korkmasın kendini güvende hissetsin diye ona sımsıkı sarıldım . Sabah uyandığımda ümeyr yanımda yoktu panikle besmeleyi şerif-i çekip yataktan kalktım sandalyemi yatağa yanaştırıp oturdum . Odadan çıktım abimle Ümeyr oyun oynuyordu:

"Hayırlı sabahlar" deyip yanlarına gittim . Ümeyr 'in yanakları kıpkırmızı olmuştu:

"Siz napıyorsunuz sabah sabah! Ümeyr yanakların kıpkırmızı olmuş "dedim:

"Gel bakalım sırtın terledi mi? Hasta olma sonra"dedim . Ümeyr hemen yanıma geldi:

"Oyun oynuyorduk öğretmenim kızdınız mı? "diye sordu:

Bende "Yok bir tanem kızmadım neden kızayım oynayın tabi ama terlemişsin ve hâla pijamalarınlasın üzerini değiştirelim elini yüzünü yıkayalım "dedim.

Ümeyr yanıma geldi odaya geçip üzerini değiştirdik,elini yüzünü yıkayıp salona geri döndük annem kahvaltı hazırlıyordu abim ile Umeyr otururken bende anneme yardım etmek için gittim:

"Annecim yardım edeyim"dedi:

Canım annem "olur güzel kızım "dedi .Ben domates, salatalık doğrarken Ümeyr mutfağa geldi:

"Bende yardım edebilirmiyim "dedi:

Annemde "Oyyy kuzum benim tabiki yardım edebilirsin" diye cevap verdi . Ben bir yandan kahvaltılıkları yerleştirirken . Annem abime seslendi:

"Yusuf oğlum ekmek alır mısın "diye :

Abim de"hemen alıp geliyorum sultanım" dedi. Abim ekmek almaya gidince sofrada eksik var mı diye baktım o sırada kapı çaldı . Ümeyr koşarak kapıyı açtı kim gelmiş dedim . Ümeyr'den cevap gelmeyince merak edip gidip baktım . Abim ve yanında Umeyr ile bizi Umeyr' in babasından kurtaran adam vardı ben onları görünce donup kaldım:

Annem "kim gelmiş çocuklar diyerek yanımıza" geldi;

Abim'de "Biziz sultanım" dedi .

abimin yanında ki. Delikanlıya "Hoş geldin oğlum"dedi . Ben hâlâ donmuş vaziyette bakarken abim seslendi .

"Hümam canım ne oldu" dedi:

Bende "Hiiç bir şey yok abi dalmışım" dedim. Kenara geçip içeri geçmeleri için yol verdim Onlar salona geçince bende arkalarından gittim. Herkes masaya oturmuştu ama Ümeyr oturmamıştı:

"Ümeyr canım sen neden oturmadın"diye sordum:

"Sizi bekledim öğretmenim "diye yanıtladı:

Bende "Hmm hadi gel bakalım" deyip oturmasını söyledim. Kahvaltımızı etmeye başladık:

Ümeyr "Öğretmenim bu abi bizim kahramanımız değil mi? "Ümeyr'in bu sözüne herkes şaşırdı

"Sizi kurtaran Harun muydu? "diye sordu abim:

Bende "Evet abi o gün bize yardım eden bey efendi kendisi" diye yanıtladım . Abim verdiğim cevaptan sonra başka bir şey demedi .Kahvaltımıza sessiz bir şekilde devam ettik . Ümeyr süt getirmiştim biz çay içerken o süt içiyordu çay onun için zararlıydı . Ümeyr sütünü bitirdi:

"Öğretmenim sütümü bitirdim"diye seslendi . Bende aferin bir tanem demek için yüzüne baktım ama bakar bakmaz istemeden kahkaha attım . Çünkü Ümeyr ağzı hep süt olmuştu . Ümeyr neden güldüğümü anlamadı ve bana baktı . Bende ona neden güldüğümü açıkladım:

"Küçük adam ağzın hep süt olmuş ve bıyıklı olmuşsun çok tatlı görünüyordun dayanamadım"dedim . Ümeyr hayretle bana baktı:

"Nasıl bıyıklı süt olmuş öğretmenim"diye sordu . Onun böyle konuşmasına hepimiz güldük en sonunda kahvaltımız bitmişti elhamdülillah dedim. Bir ayna getirip:

"Bak bakalım küçük adam"dedim . Önce güldü sonra

"Öğretmenim kahramanımız gibi bıyık olmuş hiç gitmesin silmeyelim olur mu"?dedi. O an Harun beyle göz göze geldik.Gözlerindeki duygu bakış farklıydı. Çok üstünde durmadım okul saati geliyordu:

"Benim artık okula gitmem"lazım dedim:

Abim "Tamam hadi seni götüreyim canım" dedi:

Bende "Ama abi arkadaşın var taksiyle giderim ben inşaallah" dedim:

Harun bey "Bende kalkıyordum istersen beraber bırakalım birader sonra işlerimizi hallederiz dedi:

Anneme "Ellerine sağlık sultanım" dedim:

Annem "afiyet olsun kuzum"dedi:

Ümeyr "Bende hazırım "dedi:

Ümeyr dönüp "Bir tanem sen bir kaç gün okula gelme olur mu? Evde dinlen sakın korkma seni kimseye vermeyiz ama dışarı çıkman şimdilik tehlikeli ne olur ne olmaz sen evde kal tamam mı?"diye sordum:

" Ama ama öğretmenim benim canım sıkılır napıcam bütün gün evde yalnız"dedi:

"O zaman küçük adam sen bizle gelirsin hem canın sıkılmaz önce öğretmenini okula bırakırız sonra kahramanın ile işlerimiz hallederiz sonra seni parka götürürüz , hem biz seni koruruz bizle gezersin olmaz mı ? "dedi abim:

Masum masum "Olur mu öğretmenim " dedi:

"Hiç olmaz mı? Kocaman sarıl bakalım bana "dedim. Gözlerini kocaman açıp üzerime atladı. Onun bu haline sessizce kıkırdadım . Yanaklarında çok çok öpüp feracemi giymek için kapıya ilerledim abim her zamanki gibi alamadığımı bildiği için hemen kendi verdi feracemi giyip kapıya doğru ilerledim besmeleyi şerif-i çekip evin kapısını açtım . Abim ,Ümeyr ve kahramanımızla Ümeyr öyle diyordu, okulun yolunu tuttuk..

Sen Benim TamamlayanımsınWhere stories live. Discover now