11.Bölüm

1.7K 435 164
                                    

Bismillahirrahmanhirrahim.

Caminin önüne geldiğimizde Harun Bey de karşıdan geliyordu ama yalnız değildi. Yanında bir bayan vardı. Dikkatimi çeken Harun Bey'in yanındaki tanımadığım bayan kendisine sinirli ve el kol hareketleriyle birşeyler anlatıyordu. Ben dalmış onlara bakarken Ümeyr yanımdan "Harun amcaaaaa" diyerek koşarak Harun beye gitti Ümeyr öyle giderken Harun Bey bizimde camiye geldiğimizi anladı. Ümeyr Harun Bey'in kucağına tabiri caizse atladı.

Anlamadığım bir şekilde Harun Bey huzursuzlandı. Ümeyr'in yanağından öpüp bize:
"Hayırlı akşamlar" dedi.

Annem ile abim de ona:

"Hayırlı akşamlar" dileyince camiye girecektik'ki. Harun Bey'in yanındaki bayan:

"Harun beni bu sakat kız için mi? terk ediyorsun! Bu sakat kız sana istediğin hayatı veremez bu sana ayak bağı olur. Bak ben sağlıklıyım sana senin istediğin gibi sana layık bi eş olurum. Lütfen bunu bize yapma!"deyip sinirle bana baktı.

Şu sakat kız yüzünden dediğinde kan beynime sıçradı. Abim ile annem tam kadına bir şey diyeceklerdi ki Harun Bey onlardan önce davranıp adını bilmedigim kadına:

"Zeynep sen ne diyorsun? Hüma hakkında doğru konuş ben zaten seninle ailemin isteği üzerine sözlendim. Siz kendi kendinize bu işe kalkıştınız. Bana rızan varmı diye bile soran olmadı. Emri vaki yaptınız, ben sana asla ümit vermedim! Asla da vermem. Evet Hüma Hanımla evleneceğiz. Ayrıca böyle konuşma hakkını nerden buluyorsun? Yürüyemiyor olması onun kusuru yada hatası değil bu onunda evlendiğimizde benim de imtihanım olacak. Ben rabbimin imtihanına razıyım. Rabbim sevdiği kullarına imtihan verir bilmem anlatabildim mi? Zeynep şimdi izin verirsen sözlüm ve ailemle namaz kılacağız. " deyip Ümeyr elini tutup yanımıza geldi.
Harun bey önümde eğilip :

" Zeynep adına senden özür dilerim Hüma. Gerçekten böyle konuşacağını tahmin etmedim, tahmin etsem asla onu buraya getirmezdim" dedi mahcup bir şekilde.
Tebessüm ederek :

" Kırılmadım Zeynep Hanım kendince haklı, ben yürüyemiyorum, sizin istediğiniz bir eş değilim. Size ayak bağı olurum bence biz yol yakınken bu işten vazgeçelim. Kimsenin huzuru bozulmasın" dedim:

" Hayır sakın böyle konuşma Hüma sen yürüyemiyor olsanda bu benim umrumda değil! Bu senin olduğu kadar benimde imtihanım ve ben inanıyorum Rabbimin izniyle biz bu imtihanı aşacağız. Evet yürüyemiyorsun ama bu bir hata yada herhangi bir şey değil. Bu bir imtihan ve Rabbimin bize vermiş olduğu imtihan. Belki senin yerinde ben de olabilirdim, sen beni bırakır mıydın? " diye sordu:

" Be_ben bırakmazdım " dedim kekeleyerek:

" Heh bak gördün mü bende ne seni ne de Ümeyr'i bırakmam. Siz benim alnımın yazısısınız ben bunu aylar önce rüyamda gördüm Hüma" deyince şaşkınca baktım:

" Neyi rüyanızda gördünüz?"deye sordum saşkınca:

" Rüyamda birisi bana sen böyle bir kızla evleneceksin dedi. Ben başlarda bu rüyaya anlam verememiştim ama şimdi anlıyorum ki sen benim kaderimsin ve ben kaderimi yaşamak istiyorum. Lütfen sen benim imtehınım değil Rabbimin alnıma yazdığı lütfum olacaksın. Lütfen bize bir şans ver Hüma " dedi:

" Ben bilmiyorum ya herşey kötü olursa? Ya ileride pişman olursan? O zaman ne olacak? " dedim:

" Rabbimin verdiğine pişman olmam ben Hüma" diye yanıtladı.

Bugün ilk defa sizli bizli değil de daha yakın konuştuk. Tarif edemediğim bir şeyler oldu içimde. Heyecan mı mutluluk mu adı nedir nasıl adlandırılıp tarif edilir bilmiyorum. Ama içim huzurla doldu.

Sen Benim TamamlayanımsınWhere stories live. Discover now