23.Bölüm

1.1K 353 47
                                    

      Bismillahirrahmanhirrahim.

Gözlerimi yeni bir güne açtım besmeleyi şerif çekerek yatakta oturur pozisyona geldim.
Heycanlıydım çünkü bugün eşyalarımızı yerleştirecektik evimize. Ne garip artık orası benim evimdi.
Bir yandan bunları düşünürken ayaklarımı yataktan sarkıtıp sandalyemi yatağa yanaştırdım sandalyeme geçmeden önce yatağın bir tarafını düzelttim daha sonra sandalyeme geçip ön tarafını düzelttim.
Dolabımın önüne geçip ne giysem diye kısa bi süre düşünürken odamın kapısı tıklatıldı.

"Gel." dediğimde abim kafasını uzattı.

"Uyandın mı fındık?"diye sordu.

"Yok abi ben uyuyorum bu benim ikizim." diyerek cevap verdim. Abim anlamaz gözlerle bana baktığında istemsiz kıkırdadım.

"Kız fındık sen abiyle dalga geçmeye utanmıyor musun he?" deyip söylendi.

"Ya abi ne dalga geçmesi asıl sen benimle dalga geçiyosun bir de sen benimle dalgamı geçiyorsun diyorsun."diyerek üste çıkmaya çalıştım abim şaşkın gözlerle bana baktı ne der gibi yüzüne baktığımda

"Hüma pes abim iki dakikada üste çıktın ya artık diyecek bir şey bulamıyorum sana he az kalsın unutuyordum Harun geldi bir an evvel kahvaltı edip gidip evi yerleştirelim çabuk giyin."deyip odadan çıktı.

"Abi bu şimdi mi söylenir yaa neyse hadi sen çık ben giyinip geliyorum." deyip biraz sesimi yükseltim.

  Abim çıkar çıkmaz dolaptan beyaz gömleğimi siyah etek panotolonumu çıkardım başıma siyah eşarbımı aldım yatağın üzerine koydum ve bende yatağa geçip seçtiğim kıyafetleri giymeye başladım tekrar sandalyeme geçtiğimde bozmuş olduğum yatağı topladım.
Eşarbımı yapmadan odamdaki  banyoya ilerledim sandalyemin tekerleklerini ileri iterek gidip abdest aldım elimi yüzümü kurulayıp odama geçip eşarbımı yaptım çantama telefonumu her ihtimale karşı diye düşünüp cüzdanımı koydum aynada son bi kez kendime bakıp odadan çıktım salona geçtim.

"Hayırlı sabahlar."deyip içeri girdiğimde abimden önce Harun geldi sandalyemin arkasına geçip masaya yakın olmamı sağladı.
Besmeleyi şerif çekip kahvaltımıza başladık herkes konuşmadan kahvaltısını ediyordu bir süre sonra Ümeyr dayanamamış olcak ki konuşmaya başladı.

"Annecim ben yeni evimizde size yardım edebilir miyim"l?"diye sordu benim masum meleğim ona kocaman bir tebessümle baktım Harun bana bakıp söze başladı.

"Elbette yardım edeceksin benim canım oğlum hem sen yardım etmezsen biz işleri yetiştiremeyiz ki."deyip oğlumuza baktı en içten bir şekilde.

Kahvaltımız bittiğinde yine her zamanki gibi annemle benim yakışıklı oğlum masayı topladılar.
Bizde Harunla gerekli olan temizlik malzemelerinin listesini yaptık annemlerin işi bittiğinde evden çıktık.
Annemlere evin anahtarını verip Harunla bizde yaptığımız listeyi almak için alışverişe gittik Harun aldığı bir takım şeyleri kucağıma koydu arada bana laf sokup takılmayı da ihmal etmedi alışverişi tamamladığımızda herşeyi aldık mı diye listeyi sırayla kontrol ettiğimizde herşeyin tam olduğunu anladığımızda eve doğru ilerledik.
Çok bişey almadığımız için Harun aldıklarını kucağıma vererek sandalyemi sürdü eve kadar evin önüne geldiğimizde Harun gülsümü aradı yukarı taşıncaklar var demek için Harun telefonu kapattığı sıra Gülsüm gelmişti bile onun bu enerjisine gerçekten çok hayrandım.

"Geldim abicim."deyip kucağımdaki malzemeleri aldı tam o sırada abimde aşağıya indi.

"Sen Hümayı al Harun ben sandalyesini çıkartırım."dediğinde utanıp yüzümü yere eğdim abimin yanında Harun'un beni kucaģına alıcak olması beni ćok fazla utandırdı ama sanırım yapıcak bisey yoktu Harun beni kucağına aldığında abimde hızla arabayı katlayıp arkamızdan geldi:

"Hatunum senin yanakların mı? kızardı bakıyım."deyip güldüğünde Harun daha çok utandım yüzümü yere eğdim sonunda dairenin önüne gelmiştik abim katladığ arabamı açtı. Harun beni yeniden sandalyeme oturttu eve girdiğimizde annemler yerleri silmeye baslamışlardı bile. tabi Gülsüm ışık hızında bizden önce geldiği için hemen başlamışlar yerleri silmeye:

"Ee annelerim ben ne yapayım bana da bir iş verin"dedim sevecen bi ses tonuyla.

Hatice annem "Oyy kuzum benim sen kendini yormasan Gülsüm yapardı annem."dedi.

"Yok annem yorulmuyorum ki hem severek yapıyorum."deyip yüzüne baktım en şirin halimi takınarak daha sonra vericeği cevabı heycanla bekledim önce gülümsedi ilk başta bişey anlamadım daha sonra

"Peki madem annem istiyorsan yardım edebilirsin."dediğinde heycanla baktım yüzüne gerçekten izin vermişmiydi yani ben hâla şaşkın şaşkın anneme bakarken o bana güldü.

"Ee hadi kuzum madem yardım etmek istiyorsun kapıların yetişebildiğin yerlerini sil yetişemediğin yerleri gülsüm siler anneciğim"deyip gülümseyerek baktı.

"Tamam annem sen merak etme silmeye başlarım hemen. "deyip sandalyeyle kovaya yaklaşıp bezi yıkamaya başladım ve yetişebildiğim kadar silmeye başladım. Annemler cam silme işini bitirdiklerinde sıra perde ve tül asmaya gelmişti.

Hatice annem Gülsüme "Kızım perde ve tüller yıkanmış mı bir bak." dedi.

Gülsüm'de"Tamam anne hemen bakıyorum."dedi Harun ve abimde o sırada temizlenen salonun koltuklarını halısını televizyon ünitesini felan yerleştirdiler.

Salonun yerleştirmesi bitmişti. Gülsüm elinde leğenle gelmişti Harun elinde merdivenle geldi önce leğenden bir tane perde alıp yukarı çıktı perdeyi taktı sıra tüldeydi ama onu alması için inmesi gerekiyordu tam o sırada salona Ümeyr girdi Harun'a baktı.

"Ümeyr babacım tülü verirmisin?" diye sordu.

"Ümeyr veriyim baba ama bunlardan hangisi tül?"diye göstererek sordu.

Harun Ümeyr'e bakıp "İnce olan tül babacım "deyip Ümeyr'e gösterdi. Ümeyr boyundan büyük tülle illerlemeye çalıştı ama tüle dolandığı için düşüp yuvarlandı Ümeyr hiç canı yanmıyormuş gibi kahkah atıp tülden kurtulmaya çalıştı. Sesleri duyan Hüma Hatice hanım Gülsüm Hümanın annesiyle abisi hemen salona geldiler. Ümeyr'i yerde tüle dolanmış görünce bütün aile kahkaha atmaya başladılar. Harun ve Hümanın abisi Ümeyr'i hemen dolandığı tülden kurtardılar daha sonra Gülsüm ve Hüma mutfağa geçtiler mutfağı yerleştirmeye başladılar.

Hüma kutudan çıkarıp koyulması gereken yeri söylüyordu Gülsümde Hümanın istediği gibi yerleştirdi mutfağı abisiyle Harun mobilyacıların getirdiği yatak odasını kurmaya hazırlandılar. Hatice hanım ve annesi elbirliği ile yatak odasını temizlediler Harun ve Hümanın abisi mobilyaları kurmaya başladılar.

Yatak odamız bize özel olacağı için ben ve Harun yerleştirmek için odaya geçtik. Annemin getirdiği çeyizliklerim ve Gülsüm'ün benim için aldığı bakım seti ve makyaj setini mekyaj masasına yerleştirdim. Harun'un da parfümünü masaya yerleştirdim.
Çeyizleri hiç açmadığımız için Harun çeyizleri kenara koydu yatağın üzerini Harun yardımıyla düzelttim. Harun da perdeleri ve yatak örtüsünü halletti. Odaya baktığım da eksik bir şey kalmadığını gördüm.

Harun, "Hatun bugünlük yeter yorulduk sizi eve bırakayım."

"Haklısın iyi olur."

Odadan çıkıp bizimkilere de haber verdik. Herkes hazır olunca Harun bize eve bıraktı. Harun da kendi evine gidecekti ama annem yorgunluk çayı içelim diye ısrar etti. Harun da içeri gelmek zorunda kaldı. Biz çay içerken bir ara Harun'un arabasının alarmı çaldı. Dışarı çıkıp baktı ama görünürde bir şey olmayınca içeri geri geldi. Çay içerken sohbetimize devam ettik. Harun'un kalkma vakti gelince abimle birlikte kapıya kadar uğurladık. Nedense Harun dışarı çıkınca içimde bir sıkıntı oldu. Ama içimden dua okuyup geçiştirmeye çalıştım. Harun gidince biz de eve girdik.
Yarım saat ya geçmişti ya geçmemişti ki abime telefon geldi. Abim telefonu açtı karşıdaki kişi her ne söylediyse abimin yüzü bembeyaz kesildi.  Hangi hastane deyip telefonu kapattı.

Korkum daha da artarken sordum.
"Abi ne oldu?"
"Harun... Harun kaza yapmış."
"Nee!"

Sen Benim TamamlayanımsınWhere stories live. Discover now