2.Bölüm

95 42 32
                                    

Gerçekten bodruma çalışmak için gitmelimiydim, neler bekliyordu peki beni orda, mutlu olabilecekmiydim yoksa gene kovulucakmıydım of of İpek gittiğinden beri düşünüyordum ama bir türlü karar veremiyordum üstelik otelin açılmasına da bir haftadan az bir süre kalmıştı annem, ee ben gidince ona nolucaktı yok yok belkide gitmemeliydim ya off Zeynep of gene kararsızsın işte bir kerede kendini dinleme kızım yaşa istediğin gibi hayatı düşünmekten kendime gelemiyordum.

"Zeynebim kızım, müsait misin annecim." Annem kapımı tıklatıyordu.

"Gel annecim gel bende seninle birşeyler konuşmak istiyordum." Anneme Otel'den bahsetmem gerekiyordu sonuçta onun da kararına saygı duymam gerekiyordu.
"Anne ben İpek'le çalışmak istiyorum."

"Kızım buda nerden çıktı işmi buldun yoksa buralarda."

"Ee şey yok annecim, ben Bodrum da yeni açılan Otel'de çalışmaya başlamaya karar verdim." Annem biraz bozulmuştu tabi ama bana çaktırmamaya çalışıyordu.

"Kızım yani şimdi Bodrum da nerden çıktı."

"Anne biliyorsun bu işe ihtiyacım var lütfen zaten İpek'le birlikte sadece yaz için." Diyip anneme saırıldım ve öptüm onu hiçbir zaman üzmemiştim şimdi de üzmemek için elimden geleni yapıcaktım.

"Tamam kızım Zeynebim sana güveniyorum neyse bizim için yorucu bir gündü iyi geceler annecim." Annem'e iyi geceler dileyip ışığımı söndürdüm o kadar yorulmuşum ki ne zaman uykuya dalmışım hatırlamıyorum sabah güneşin'in yüzüme vurmasıya uyandım telefonuma baktıktan sonra yerimden kalktım temiz çamaşırlarımı komidine koyup banyo'ya girdim. Temiz çamaşırlarımı ve giysilerimi giyip telefonumu elime aldım İpeği ararken mutfağa doğru ilerledim "Kızım beni merak etme işe gidiyorum kahvaltı masanın üstüne öpüyorum." Annemin mesajını okuduktan sonra masaya oturdum İpek'te telefona bakmıyordu duymuyor olucak sanırım derken İpek aradı
"Alo İpekcim..."

"Kuzuu günaydıın."

"Sana süper haberlerim varrr." İpeğin sevicini anlayabiliyordum daha haberi vermeden bu kadar sevinmişti telefonu direk "alışverişe çıkmalıyız." diyip kapatmıştı yaz için daha doğrusu Bodrum için güzel bit valiz hazırlamam gerekiyordu yatağımın altından valizimi çıkartıp yatağımın üstüne koyup açtım, gelince direk yerleştiriyim diye aynanın karşısına geçip parlatıcımı ve maskaramı sürdükten sonra çantamı aldım anahtarımı da koyup evden çıktım. Birkaç sokak sonra İpek'le buluşup Mağazaları gezmeye başladık.
"Yaa kuzumm bu elbise sana çok yakıştı bence hemen almalısın."

"Almalımıyım sence çok abartı değil mi hem ben bunu Otel'de nerede giyeceğim."

"Ya buluruz gerekirse gece dışarı bile çıkarız eğleniriz, gezeriz çok güzel bir ay bizi bekliyor düşünsene yeni kişilerle tanışıyormuşuz."

"Ay aman aman benden uzak olsunlar biliyorsun ben öyle kimseye kolay güvenemem." Birbirimize bakıp gülüştükten sonra aldıklarımız ödeyip çıktık.

"Kuzu yanlız benim sana birşey söylemem gerek Otel yeni olduğu için tanışma amaçlı erken gidilmesi gerekiyormuş bende daha yeni öğrendim yani hemen bir günümüz var."

"Yaa öyle mi ee yani şimdi   mecburen   hazırlanmamız gerek." Neden herşey bu kadar aceleye geliyordu uçak bileti, otel, çalışmam için iş, annemden ayrılmam, hazırlanmam sanki bile bile istemediğim yere acele bir şekilde götürülüyordum. Aslında  gidiyordum gerçekten hiçbir aksilik beni bulmadan Otele yerleşmek istiyordum artık gerçekten merak etmeye başlamışım...
"Anne ben geldim." Eve girip anneme de seslendikten sonra elimde ki alışveriş poşetlerini yere bıraktım o kadar çok gezmiş, alışveriş yapmıştım ki odama kendimi zor attım paketlerden kıyafetleri çıkardım ve bavulumun yanına koydum. Çekmecemden üzerime rahat birşeyler giydim saçımı yukardan at kuyruğu yaparak bıraktım biraz dinlenip bavulumu yerleştirmeye karar verip annemin yanına mutfağa yöneldim.
"Imm mis misler gibi kokuyor gene annecim."

"Canım  Zeynebim, hoşgeldin nasıldı günün."derin bir iç çekerekk

"O kadar yoruldum ki anne bavulumu yerleştiricek gücüm kalmadı."

"Bavulmu kızım sen bu işi çok sevdin harelde daha önünde en az iki gün var annecim ne bu acelen yavrum." Ah tabi ya anneme söylememiştim ki ben uçağımın yarın olduğunu.

"Şey anne, ben yarın gidiyorum."

"Ne yavrum, nasıl yani daha hiç hazır değilsin ne bu acalen kızım." Annem üzülmüş bir halde bana  bakıyordu bir yandan da sofrayı kuruyordu yerimden kalktım annemi sandalye'ye oturttum tabaklara yemekleri ben koymaya başladım.

"Ee annecim işte dün aramışlar tanışmak amaçları erken geliceğimizi söylemişler benimde yeni haberim oldu gerçekten."

"Ee tamam o zaman ben sana hemen yanında yolda yemen için birşeyler koyayım olur mu çantana koy inince yersiniz." Dedi.

"Eline sağlık annecim ben odamdayım bavulumu hazırlıyorum." Diyip masadan kalktım odama girdim siyah büyük bavulumu yere koydum  sonra yazlık bir yerde çalışacağım için bikinilermi, şortlarımı, ip kollularımı, elbiselerimi bir kenara yerleştirdim. Daha sonra bakım eşyalarını da üst tarafa yerleştirdim herşey tamamdı son kez içine baktıktan sonra eksiğim kalmamıştı çok heyecanlıydım hemen İpeğe mesaj attım.

"Ben hazırım." Diye.

"Oo kızım ben senden önce  hazırlandım bütün eşyalar tamam sabah seni evden alırım." Deli kız ya şimdi bizi heyecandan uykuda tutmazdı.

"Tamam canım o zamaan iyi geceler sana tabi uyku tutarsa :)" yazıp yolladım. Gerçekten çok heyecanlıydım neden bu kadar heyecan yapmıştım anlamıyordum. Gece düşünürken  uyuya kalmış olmam lağzım ki alarmla uyandım  acele bir şekilde üzerimi giydim ve bavulumu çantamı alıp odadan çıktım. Anneme sımsıkı sarıldım kapı  çalınca annemden ayrılcağım için bir hüzün kapladı içimi ama İpeğin acelesiyle  taksiye bindik ikimizde çok heycanlıydık. Havalimanı çok yakın olduğu için 40 dakika sonra sonunda buradaydık.

"Kuzum ben bu sıraya gireceğim sende şuradakine  olur mu uçağın kalkmasına çok az bir süre kaldı." İpeğin yönlendirmesiyle üç yandaki sıraya girdim bekliyordum ki önüme ukala biri geçiverdi ne olduğunu şaşırarak

"Pardon yanlız benim sıram." Dedim yüzüme bile bakmamıştı ki  yerinden hala kıpırdamıyordu.

"Zengin erkek  bozuntusu nolucak."dedim

"Pardon bana mı dediniz." Diye bana döndü

"Evet yerime geçtiniz uçağımı kaçırıyorum müsaade ederseniz hani." Dedim gülmeye başladı ve önüne dönerken

"Havalara bakarak yerini kaptırmasaydınız." Dedi ve işlemini hallederek uzaklaştı fazla sorun çıkarmamak için uzatmadım bende işlemlerimi halledip bavulumu aldım ve uçağa doğru yürüdüm İpeği görünce el salladım.

"İpek ben su almayı unuttum yaa bavulumu tutsan ben alıp gelsem." kafasını salladı ve hızlı gelmemi söyledi tam uzaklaşıyordum ki İpek bağırdı.

"Zeyneppp kahretsin, bu bavulda Hakan Kaya yazıyor yanlış bavul almışsın." İşte tüm aksilikler böyle başlıyordu nerden çıkmıştı bu bavul benim bavulum neredeydi, ne yapacaktım şimdi ben durup böylece bekleyecekmiydim.

•••Hikayemi buraya kadar okuduysanız ve beğendiyseniz lütfen yorum yapmayı, değerlendirmeyi unutmayın bu benim için çok değerli teşekkürlerr.•••

Süpriz Aşk Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon