İkiz

109 9 0
                                    

Selaaam ben geldim!

Lafı uzatmadan baş başa bırakıyorum sizi;)

İyi okumalar kuzular:(


-Bırak kızı Eren!

Kafamı sesin geldiği yere çevirince Ege'nin sinirli bi şekilde yanımıza geldiğini gördüm. Hadi bakalım sabah sabah çok güzel bi giriş yaptık valla daha güzel bi gün olamazdı.

-Sanane Ege !
-Kız sana beni bırak diyor Eren!
-Bundan sanane bırakırım bırakmam!
-Eren bırak kızı!
-Burakmazsam nolur! Diye kavgaya tutuşacaklardı ki Eren'nin kolları aradından çıktım.

Ege'nin yanına gidip elini tuttum.O biraz şaşırsada sabah sabah hiç kavga çekecek halimde değildim ondan onları ayrımak için bunu yapmak zorundayım. Ege'yi sürükleye sürükleye sınıfa soktum. Sınıfta hala kimse yoktu. Sınıfa girer girmez Ege'ye dönüp

-Ne yapmaya çalışıyorsun sen!
-Seni korumaya çalışıyorum Mira! Sesi benimkinden bile sert çıkmıştı. Sinirlendiği belliydi.
-Kavga ederek mi koruyacaksın beni!
-Nasıl koruyayım Mira!

Ege yavaş yavaş üstüme gelirken bende geri geri gidiyordum. Sınıfın duvarına yapıştığımda Ege tam karşımda durup ellerini iki yanıma koyarak eğildi. Çocuk maşaallah 1.80 olunca eğilmesi gerekiyor yani.

-O şerefsiz sana bu kadar yakın olurken bide sen istemediğin halde söyle bana Mira onu öldürmeyeyim de ne yapayım ben.

Kalbim o kadar hızlı atıyordu ki nefes alışverişimi kontrol edemiyordum. Ege her zamanki dağınık saçları okul formasıyla gayet yakışıklı bi şekilde karşımda duruyordu.O mavi gözlerden gözlerimi alamadan edemedim.

-Ben kendim halledebilirdim.
-Ondan mı çıkamadın onun kolları altından.

Başımı eğip Ege'nin kolları arasından çıkıp sırama doğru ilerledim. Sırama oturup Arya'nın gelmesini bekledim.Ege'de sinirli bir şekilde sırasına geçti.Hayır yani böyle küçük bir şey de kavga çıkarmasına gerek yoktu. Ayrıca kıskanmış mıydı o? Niye bu kadar sinirlenmişti ki? Kafamda ki sorulara yoğunlaştığımda Arya'nın geldiğini görmeme neden olmuştu.

-Huuuu! Dünyadan Mira'ya.
-Miraaaa!
-Sen mi geldin?
-Yok knk nenen geldi! Töbe yarabbim sabah sabah.
-Dalmışım Arya ne uzattın ha.
-Neye daldın bakalım?
-Çıkışta anlatırım.
-Ohoooo çatlarım ben.
-Çatla.
-Pisliksin.
-Bende seni Arya'cım. Diyip öpücük attığımda ben gülmekten oda sinirden ölüyordu.

Biraz atıştıktan sonra sınıfa girdiğini gördüm. Aklıma dün akşam gelmiş olacaktı ki yüzüm belli bir şekilde düşmüştü. Arya yüzümün düştüğünü görünce baktığım yere baktı. Liya bizi görünce eliyle selam verdi. Arya'da ona aynı şekilde karşılık verince gözleri bana döndü. Yapmacık bi şekilde sırıtıp göz döndürüp önüme döndüm. Bırakın beni dalayım şu kıza ya! Doğru beni tutan yok ben en iyisi dalayım şuna bak. Güzel fikir ha! Aklımdan gelenler gayet mantıklı geldiğinde hızlı bir şekilde ayaklandım. Tabi ki Arya ne yapacağımı anlamış gibi ben kalkar kalkmaz beni kolumdan tutup sınıf kapısına sürükledi.

-Napıyorsun Arya!
-Asıl sen ne yapıyorsun!
-Hiç.
-Evet baya hiç bıraksaydım Liya'yı parçalayacak olanda bendim zaten dimi!
-Nerden çıkardın?
-Yuh ama yani Mira! Bırakta arkadaşımı tanıyayım yani.
-Off tamam. Çok sinir oluyorum ona karşı!
-Neden peki? Sanki bilmiyorsun cevabınıda canım arkadaşım:(
-Cevabını bildiğin soruları sorma Arya!

Arya tam bişey söylemek için dudaklarını aralamıştı ki koridorun köşesini dönen sevgili matematik hocamızı görünce sustu. Kulağıma yaklaşıp

-Liya Ege'nin İKİZİ! Deyip sınıfa girdi.

Ve beni o şaşkınlıkla beraber kapıda bıraktı. Hocanın bana yaklaşmasıyla içeri girmek zorunda kaldım. İkizi! İkizi! İkizi! Ne yani ikisi kardeş miydi? Tabi ya ikisininde soyadlarının aynı olmasından anlamalıydım. Çok salağım ya ben!

Sınıfa girdiğimde Arya'nın suçlu bakışlarını farkettim.Sırama geçip ona bu konuyu sonra konuşacağımızı işaret eden bir bakış attım. Onayladığını göstermek için başını salladı. Hocanın içeri girmesiyle derse başladık. Hoca yoklama alırken emin olmak için ikisinin de soyadına dikkat ettim.

-Ege Aksay.
-Burda! Egenin uykulu çıkan sesiyle ona döndüm.Kafasını sıraya koymuş uyukluyordu.

-Liya Aksay.
-Burda hocam. Ve maalesef doğru çıkmıştı!

İkisininde soyadlarının aynı olmasından nasıl anlayamadım anlamıyorum. Ayrıca birbirlerinede benziyorlardı. Anlamamak elde değildi. Ama ben nasıl olduysa anlamamıştım.
Peki Arya'nın böyle bişeyi benden saklaması! Nasıl benden saklar? Biliyordu o gece ne hissettiğimi tahmin edebiliyordur. Peki bunu benden niye sakladı? Ders hızlı bi şekilde akarken kendimi derse veremiyordum. Boş boş bi tahtaya bide Hocaya bakıp duruyordum. Zil çaldığında kendime gelebilmek amacıyla tuvalete gidip yüzümü yıkadım. Koridordaki bahçeye bakan camın yanına gidip biraz hava aldım. Eren'in bana böyle bi şekilde yaklaşması canımı sıkmış ve beni korkutmuştu. Rahatladıktan sonra sınıfa doğru yürüdüm. Sınıftaki çoğu öğrenci dışarıdaydı. Arya'nın yanına oturup zilin çalmasını bekledim. Arya tam bişey söylemek için dudaklarını aralamıştı ki onu farkedip susmasını söylemiştim.

-Arya lütfen sonra konuşalım.
-Tamam.
-Çıkışta bizim kafeye gideriz olur mu?
-Tamam bana uyar.
-Tamam o zaman.

Arya ile sözleştikten sonra hiç konuşmadık. Sessiz bi şekilde derslerin bitmesini bekledik. Dersler ne kadar sıkıcı ve uzun sürsede son derse girmiştik bile. Ders Ingilizce olduğu için kabuğuma çekilmiştim. Çünkü ingilizce dersinde bayağı kötüydüm. Yani hello, yes , no bildiğim kelimeler. Burdanda belli olmuştur ne kadar kötü olduğum.

Ders zilinin çalmasıyla herkes bir bir sınıftan çıktı. Bizde Arya ile sınıfın biraz olsun boşalması için bekledik. Çantalarımızı toplayıp sınıftan çıktık. Arya'nın koluna girip ağır adımlarla merdivenleri indik. En alt kata geldiğimizde Eren'i duvara yaslanmış olarak gördüğümde gözlerimi devirmeden yapamadım. Oda beni görmüş olacaktı ki ellerini ceplerinden çıkarıp bize doğru yaklaştı.

-İyi akşamlar kızlar.
-İyi akşamlar Eren. Diye yanıtladı Arya
-İyi akşamlar inatçı keçi.

Eren'e gözlerimle ölümcül bi bakış attığımda halinden memnun bi şekilde kahkaha attı.

-İyi akşamlar Öküz. Diyip Arya'yı kolundan çekerek kapıya doğru sürükledim.

Eveeeet bölüm nasıldı?

Bence Eren'e "ÖKÜZ" lakabı çok yakıştı değiştirmemeye karar verdim bxjdndks

Ege'yi 12. Bölümde paylaşmayı düşünüyorum yani accık daha bekliyeceksiniz:)

Bir sonraki bölümde görüşürük;)

Gece Mavisi🦋Where stories live. Discover now