Çeyiz

43 5 0
                                    

Selaaaaaaaam

Geç kaldım birazcık sankim😑

Votelerinizi alabilir miyim kuzularım?❤️🤭

100.bölümümüz vatana millete hayırlı uğurlu olsun dşnsşxwfmlqdn

#Finaleson12

Ben kaçar;)

7 ay sonra;
-Anne hadi Eda annemler bekliyor.
-Geldim kızım.
-Uzay ev sana emanet.
-Tamam anne!

Annemle beraber merdivenlerden indik. Kapının önünde duran Büyük arabanın sürgülü kapısı açılınca annem arkaya ben ise Ege'nin yanına bir binmiştim. Annemler arkada konuştuklarına dikkat kesildim. Bugün çeyiz alışverişine çıkacaktık. Birde ev için eşya bakacaktık. İlk önce ev eşyası bakacağımız için mobilya mağazasına girdik. Ben Ege'nin koluna girip annemlerin seçimlerine baktım. Sonra ikisi birden bize dönüp.

-Kızım sen iç mimar değil misin gelip baksana.
-Anne çok güzel bakıyordunuz bölmek istemedim valla.
-Gel kızım buraya siz yaşayacaksınız o evde.

Mutfak eşyalarını Kırmızı renkte seçmiştik. Salon ise daha çok pastel tonlarındaydı. Yatak odası için lacivert ve siyah tonlarında bişeyler baktık. Ev eşyalarını halledince arabaya binip çarşıya gittik. Arabadan inince Ege elimi tutup beni annemlerin peşinden çekiştirdi. Ayaklarıma bakıp sessizce.

-Ayaklarım bugünlük işkence çekeceksiniz bütün suç annemlere aittir.

Ege gülünce ona döndüm.

-Neye güldün?
-Hiç.
-Söyle.
-Anneme anne demen hoşuma gidiyor.

Ege'ye içten bir gülümseme ile karşılık verdim. Annemler o mağazadan çıkıp bir başkasına giriyordu. Ellerindeki poşetleri ise Ege'ye tek tek arabaya taşıttırıyorlardı. Liya ile bense çoktan ölmüştük zaten. Ege geri gelince annemler normalden farklı olarak gelinlik mağazasına girdiler. İçerdeki gelinlikleri gördükçe onlara imrendim. Annemler bana döndüğünde

-Kızım aklında model var mı?
-Yok annecim.
-İstersen bakalım bişeyler.
-Olur.

Biz birkaç tane bindallı ve gelinlik baktık. İstediğim gibi bişeyler bulamayınca bu mağazadan çıkıp başka bir mağazaya girdik. Köşede bir bindallı gözüme çarptı. Aynı anda Liya ile birbirimize döndüğümüzde oraya doğru yürüdük.

-Çok güzel.
-Anne!
-Ay çok güzelmiş bu.
-Beğendim ben bunu.
-Alalım o zaman.

İstediğim gibi bir şey olduğu için mutluydum. Aldıktan sonra dışarıda bizi bekleyen Ege'nin yanına uçtum.

-Aldık.
-Sen beğendin mi peki?
-Hıhı.
-O zaman kesin gen mükemmel olacaksın.

Ege'ye göz kırpınca beklemiyormuş gibi şaşırdı. Annemler gelince gezinmeye devam ettik. Başka mağazaya girdiğimizde ben bişey beğenmemiştim ama Ege'nin smokinini almıştık. Ege'nin yanında yürürken vitrindeki bir gelinliğe gözüm takıldı. Durdum. Ben durunca Ege'de durdu.

-Ne oldu?
-Şuna bak.
-Beğendin mi?
-Çok zarif çok güzel.
-Annee galiba gelinliği bulduk.

Ege'yi dışarıya diktim çünkü beni görmesini istemiyordum. İstediğim gelinliği giyip geldim. Sanki üzerime dikilmişti. Tam üzerime oturmuştu. Annemlerden büyük övgü alınca gelinliği aldık. Ayaklarımın acısına artık dayanamadığım için eve gitme kararı aldık topluca. Ege'ler akşam bize geldi. Hep beraber yemek yedikten sonra güzelce sohbet edildi. Onlar gittikten sonra kendimi yatağa attım. Yarın pazar olduğu için iş derdi de yoktu bütün gün uyumak gibi bir planım vardı.

..........................

-Anne ben çıktım.
-Nereye kızım?
-Eşyalar gelicek bizimkilerle evi yerleştireceğiz geç gelirim ben beklemeyin beni.
-Tamam yavrum yardıma ihtiyaç arayın geliriz.
-Tamam anne.

Arabama binip evime doğru gittim. Bizim eve biraz uzaktı. Evet babamla olan bir hayalimi daha gerçekleştirdim. O evi tamamladım. Ve şuan o eve gidiyorum. Hayatıma yeniden başlayacağım o eve. Sevdiğim adamla belki çocuklarımızla yaşayacağımız o eve.

Varınca arabamı kapının önüne park ettim. Çantamdan anahtarları alıp kapıyı açtım. Ege'ye mesaj atıp küçük odalardan birine girdim. Eşyaları yerleştirip yerleri süpürüp sildim. Tam oda bitince kapı çaldı.

-Geldim!
-Hoşgeldin.
-Hoşbuldum da bekleseydin keşke beni yormuşsun kendini.
-Altı üstü bir oda yaptım canım ne olcak gelir zaten bizimkiler şimdi 2dakikada hallederiz.

İçeriye geçince ben salonun tozlarını aldım Ege yerleştirdi. Bizimkilerde kısa süre içinde gelince iş dağılımı yapıp evi toparladık.

-Batu düşecen şimdi merdiven var ya oğlum.
-Düşmem ben merak etme sen.

Batu sandalyeleri üst üste koymuş perdeleri asıyordu. Ona gülüp yatağın çarşafını geçirmeye devam ettim. Ev bitmişti bir tek bahçe kalmıştı. Onuda özlem ayarlayacaktı zaten. Bitmiş bir halde Batu ile beraber salona geçtim. Herkes kendini bir koltuğa atmış dinleniyordu.

-Bence bir yemeği hak ettik.
-Çoktan hakkettik hemde.

Bade'nin dediği şeye gülüp telefonumu aldım.

-Kaç lahmacun?
-Ben 2
-Bende 2
-Ben 3
-Bana 2
-Ya işte kızlara 2 bize 3 direk.
-O zaman 2,4,10,20,25tane
-Aynen.

Sipariş verdikten sonra bizimkilerin yanına gidip oturacak yer baktım. Ege tekli koltukta bana yer açtığını fark edip onun yanına oturdum. Kafamı göğüsüne yaslayıp dinlenmeye çalıştım.

-Arya sen Yunus'u nereye bıraktın.
-Harbi bak nerde o şebek?
-Anneme bıraktım burda çocuğum mikrop falan kapacak.
-İşte düşünceli anne.
-Düşüncesinden değil de kaçmak için olabilir.
-Uğraşmayın karımla!
-Aman koru hemen karıcığını.

Oturduğum yerden tatlı tatlı atışan bizimkilere baktım. En son üniversite sınavına hazırlananıyorduk şimdi ise çoğumuz evli hatta anne baba. Gözümden damlayan birkaç damla Ege'nin tişörtüne damladı. Ege kulağıma yaklaşıp

-İyi misin?
-Hıhı.
-Niye ağlıyorsun?
-Duygulandım sadece önemli bişey değil.

Ege bana sıkıca sarılıp kafama öpücük kondurdu. Ben onun varlığıyla mutlu olurken kapı çaldı. Tam kalkacakken Liya kapıya koştu. Masaya geçip yemeklerimizi yedik. Etrafı toparladıktan sonra kapıyı kilitleyip arabaya bindim. Ben yorgun olduğum için arabayı Ege kullandı. Gerisini ben hatırlamıyorum ama uyandığımda yatağımda mışıl mışıl uyuyuyordum.

Bu bölümde burda bitmiş:(

Bölüm nasıldı kuzular?

#Finaleson12

Bir sonraki bölümde görüşürük;)

Gece Mavisi🦋Where stories live. Discover now