Küçük şans

88 10 0
                                    

Selaaaam ben geldim:)

Bu sefer biraz bekletmiş olabilirim.

Neyse çok geçmeden geldim şükür;)

Bide size zahmet bölümleri beğeniverin gı.

Neyse kaçtım  ben;)


Ben kızlara onlanları tek tek detaylarıyla anlattıktan sonra arkama yaslanıp vericekleri tepkiyi bekledim.

-Ben biraz hava alıcam.
-Nereye Eg...

Liya cümlesini bitiremeden Ege bahçeye çıkmıştı bile kızlara döndüğümde yüzlerinde şaşkınlık ifadesi vardı. Ve bu gayet açık bir şekilde gözüküyordu.

-Yani şimdi Eren senden mi ho...
-Evet Arya!
-Eeeee peki şimdi ne yapıcaksın?
-Bilmiyorum Liya.
-Aklında başka biri var dimi!

Liya'nın kurduğu cümleye karşı gözlerim kocaman açılmıştı. Arya'ya döndüğümde bişey bilmediğini işaret edip aynı meraklı ifadeyle Liya'ya döndü. Evet Ege'ye karşı bir şeyler hissediyordum ve bu gün geçtikçe büyüyordu içimde. Ama nede olsa Liya, Ege'nin ikizi. Bunu ona söylemem doğru olmazdı.

-Nerden çıkardın?
-Mira! Söyle merak etme benden sır çıkmaz ayrıca bana söylemediğin için birazcık alındım.
-Biri yo....
-Mira! En yakın arkadaşlarımdan birini tanımayacak değilim. dedikten sonra kafasını başka tarafa çevirip sessizce
-İkizimide tanımayacak değilim.
-Efendim?
-Yok bişey. Sen dökül bakalım!

Bana yardım etmesi için Arya'ya bakış attım. Tabi Arya beni karıştırma diye cevaplayıp topu bana attmıştı. Yapacak bişey yok söylemek zorundaydım artık. Kazamız mübarek olsun bakam.

-Şeeey. beeeen.
-Ege dimi?
-Ne!
-Tamda tahmin ettiğim gibi.
-Sen nerden biliyorsun.
-Seni ve ikizimi tanımayacak kadar da değilim yani.
-Ege ne alaka?
-Mira sen Ege'ye baksana bi ne zamandır yok ortalıkta. Diye söze girdi Arya. Aferin Arya bana gelince yardım etme Liya'yı hemen kurtar durumdan. Arya'ya gözlerimi devirip tamam anlamında başımı salladım. Ayağa kalkıp kafenin bahçesine doğru ilerledim. Bahçenin köşesindeki salıncağa oturmuş sigarasını içiyordu. Sessizce yanına doğru ilerledim. Aynı sessizlikle yanına oturdum.

-İçme şunu!
-Niye?
-İçme işte kendine zarar veriyorsun!
-Allah allah arkadaşınıda düşünürmüş.

Sesimi iyice kısarak "Arkadaş" diye mırıldandım. Birden söylemesi ağır gelmişti sonuçta o benim ne kadar arkadaşım olsada ben onu öyle göremiyordum. Kendi kendime kafamın içinde konuşurken Ege'nin içtiği sigaranın dumanını yüzüme üflemesiyle kendime geldim.

-Ege napıyorsun ya! Sinirli bi şekilde konuşup ağızındaki sigarayı alıp söndürdüm.
-Eren'e şans vericek misin?
-Bilmiyorum!
-Mira bunda bilinmeyecek bişey yok istiyor musun? İstemiyor musun?
-İstemiyorum!

Lafımı bitirdikten sonra Ege'nin mavi gözleriyle buluştu gözlerim. Gene ger zamanki gibi bakıyordu. Kafasını çevirip gökyüzüne baktı. Gülümsedi. Bir lafım onu niye bu kadar mutlu etti bilmiyorum ama onun gülmesi bile benim için dünyanın en güzel şeylerinden biriydi.

Ege ile biraz daha gökyüzünü izledikten sonra bizimkilerin yanına döndük. İkimizede biraz kızsalarda sinirleri çabuk geçmişti. Masada sessizlik oluşurken Arya ve Liya'nın hiçte masum olmayan bakışlarını üzerimizde hissettim. Çünkü bir Ege'ye bir bana bakıyorlardı . Ege'de fark etmiş olacaktı ki bana neler olduğunu sorar gibi bir bakış attı.

-Kızlar niye öyle bakıyorsunuz?
-Aynen kızım noldu?
-Ya şöyle size bi baktık da Arya ile bi gözden geçirdik falan
-Diyoruz ki siz
-Eeeee Arya biz?
-Siz çok yakışıyorsunuz ya. Şu tiplere gel hele hele ikizim zaten yakışıklılığıyla yakıyor. Miracım desen güzeller kraliçesi. Dimi Egecim! 

Liya göz kırparak Ege'ye döndüğünde Ege sadece güldü. Tabi güler oh valla ben burda "DOMATES" oldum gene beyfendi gülsün. Ayrıca kızların bunu bilerek yaptığına adım gibi eminim.

-Nerden çıktı şimdi bu? Diye söylendim
-Aaaaaa Mira sen bi kızardın sanki?
-Aaaaa evet kızarmışsın kız sen!
-Kızlar uğraşmayın isterseniz! Diye söylendi Ege.
-Bak bak bak bide kimleri koruyor!
-Oh oh oldu bu iş eniştem hızlı çıktı çak kız!

Liya ile Arya beni sıkıştırmaya utandırmaya devam ediyorlardı. Bundan kolay kolay vazgeçmeyeceklerini bildiğim için susup kızarmaya devam ettim. Ege ne kadar kızlara yapmayın desede bu sefer onu utandırıyorlardı. Benim niye böyle arkadaşlarım var ya! Nerden çattık bunlara.

-Eren'ede yazık oldu şimdi. Diye konuşmayı kızıştırınca Arya daha fazla dayanamazdım ne söylesem zaten susturulup oturuyordum.
-Ben gidiyorum size iyi eğlenceler.

Hiçbirine konuşma hakkı vermeden hızla kafeden çıktım. Kafeden çıktıktan sonra yavaş yavaş eve doğru yürümeye başladım. Hava mis gibiydi. O akşam güneşin battığı zamanki serinlik yüzüme vuruyordu. Yavaş yavaş yürürken birden önüme kulaklığın ucu uzatılınca kafamı çevirip yana baktım. Gelen tabiki Ege idi. Hiç sesimi çıkarmadan uzattığı kulaklığı alıp kulağıma taktım. Boylarımız uyuşmadığı için ondan uzak durunca kulaklık kulağımdan çıkıyordu. Yani anlayacağınız kızlar dip dibeydik. Biraz daha yürüdükten sonra eve iyice yaklaşmıştık. Ondan ayrılmak istemiyordum. Nasıl anlatayım onun yanındayken sanki beni koruyormuş gibi hissediyorum. Mutlu oluyorum. Belki o farkında bile değil ama gözlerimin içi gülüyor. Kalbim hızlanıyor. Ve onun bunlardan haberi yok.

-Mira.
-Hıı.
-Şurda oturalım mı birazcık?
-Birazcık ama.

İkimizde kıkırdadık. Ege'nin gösterdiği banka doğru ilerleyip banka oturdum oda yanıma oturdu. İkimizde konuşmuyorduk. Etrafı izliyorduk.

-Mira?
-Efendim Ege?
-Bişey sorucam sana.
-Tabi sor.
-Bana yalan söylemeyeceğine söz ver ama.
-Tamam. Söz.
-Eren'le aranda bişey mi var?
-Ege kaç defa sö.....
-Evet biliyorum çok fazla sordum bu soruyu ama emin olmak istiyorum. Ona karşı hislerini bilmek istiyorum var yada yok.

Ege'nin sözlerine karşı ona hak vermiştim ama içimi yiyen bir soru vardı. Niye bu onun için bu kadar önemli? Ege'nin gerçekleri söylediğime inanması için dizine koyduğu ellerinin üstüne kendi ellerimi koydum.

-Eren'e karşı içimde hiç bişey yok buna emin olabilirsin.
-Başka birisimi var o zaman?
-Ne alaka Ege?
-Bilmem son zamanlarda değişik görüyorum seni.

Acaba neden acaba. Sana aşık olduğum için olabilir mi Ege bey. Sizden uzak durmaya çalışırken daha fazla size çekildiğim için olabilir mi? O mavi gözlerinize hasta olduğum için olabilir mi acaba?

Acabaaaağ neden ki Ege'cim?

Bölüm nasıldı kuzular ?

Ege'nin her fırsatta şans işini sorması peki kelfkfkkfkfkf

Sizce Ege-Mira çiftimi? Yoksa Eren-Mira çiftimi? Zamanla görecez ama bakalım.

Neysem bir sonraki bölümde görüşürük;)

Gece Mavisi🦋Where stories live. Discover now