28 - Christmas

475 18 4
                                    

De week daarna vloog weer voorbij. En zo brak 25 December, oftewel kerstdag aan. En dat betekent dus dat het de dag van het yule ball is.
Wat betreft het Marlene-Remus ding... het is tussen Remus en Sirius niet beter geworden. Er is tenminste geen ruzie meer, want Remus heeft ervoor gekozen om gewoon helemaal niet meer met Sirius te praten. Ik bemoei me vrij weinig met de ruzie tussen hun. Ik ben er een beetje klaar mee om altijd maar dingen voor hun op te lossen. Ze zijn zestien, ze kunnen het ook heus wel zelf oplossen.

We zitten met z'n tienen bij het haardvuur in de Gryffindor common room. Sirius, James, Remus, Peter, Lily, Alice, Frank, Marlene, Mary en ik want we gaan zometeen de cadeaus openmaken. Vorige weekend, toen ik bij Hogsmead was en voordat ik terug naar Hogwarts ging heb ik allemaal naar ingeslagen, zo te zien hadden de andere dat ook gedaan.
Er ligt namelijk een redelijk grote stapel met cadeaus onder de kerstboom.

Na een tijdje hebben we onze cadeaus aan elkaar uitgewisseld en is het eindelijk tijd om de pakketjes open te maken. Ik krijg een snoepzak vol met magisch snoep van Peter, een pakketje luxe adelaarsveren met inkt van Lily (omdat die van mij kapot waren gegaan), fopspullen uit Zonko's fopshop van James en Sirius, een extra grote box met chocokikkers van Marlene, een make-up tasje met make-up spullen erin van Mary en van Alice en Frank krijg ik een boek die ik al heel lang geleden wilde kopen, maar die voor mij te duur was om m'n geld aan te verspillen. Ik raap al het gescheurde inpakpapier wat op de grond ligt bij mekaar en laat het met een zwaai van mijn toverstok verdwijnen.

Nadat we een uur lang genoten hebben van wat snoep en druk geklets over van alles en nog wat, lopen we de great Hall in voor het middageten, dat vandaag meer op een feestmaal lijkt. We nemen plaats aan de Gryffindor tafel en beginnen vrolijk van alles op te scheppen. De meeste leerlingen van het eerste tot en met het derde jaar zijn naar huis gegaan omdat hun toch niet naar het Yule ball mochten (op een paar uitzonderingen na omdat die door oudere leerlingen mee zijn gevraagd), dus is het wat leger in de great Hall dan normaal gesproken.

~

Als de avond valt, is de hele kasteel weer in rep en roer. Niemand is in de gangen te zien, omdat iedereen zich klaar aan het maken is voor de grote avond. Als ik de kamer inloop zijn de andere meiden ook al druk bezig met zichzelf klaarmaken.

'Druk in de weer zie ik?' grijns ik.

'Mhm, je mag ook wel beginnen, we hebben nog minder dan een uur.' zegt Lily.

Ik kijk op mijn horloge, ze heeft gelijk. Ik loop naar m'n kast toe en zoek naar mijn galajurk.

Als ik de roze jurk heb gevonden, gooi ik mijn kleding uit en trek inplaats daarvan de prachtige jurk aan. Ik draai een rondje voor de spiegel.

Mijn jurk:

'Sel, als ik eerlijk ben

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

'Sel, als ik eerlijk ben...' zegt Lily. 'Hij ziet er nu nog prachtiger uit dan in de winkel.' ik glimlach.

'Moet jij zeggen!' antwoordt ik. Lily kijkt ook naar zichzelf in de spiegel. Haar jurk is mintgroen, wat prachtig bij haar haar en ogen staat, dat is waarom Marlene hem voor haar had uitgekozen.

𝐖𝐀𝐑 𝐎𝐅 𝐇𝐄𝐀𝐑𝐓𝐒 ☾ // MaraudersWhere stories live. Discover now