Lessons

461 19 0
                                    

Als het sneeuw langzaam verdwijnt en daarvoor in de plaats weer groene bladeren aan de bomen beginnen te groeien komt de lente weer in zicht.

Februari waait over naar Maart. Het wordt steeds weer een stukje warmer, en de eind van het jaar examens komen steeds dichterbij, waardoor er vooral tussen de vijfdejaars en de zevendejaars die hun N.E.W.T's en O.W.L's moeten halen een gespanne, stressvolle zweer hangt.

Ook voor ons het stressvol. Zelfs de Marauders zijn gestopt met pranken en hebben in de plaats hun tekstboeken tevoorschijn gehaald.
Ik heb natuurlijk volle vertrouwen in ons, we gaan het wel halen, we hebben - zelfs James en Sirius - ons uiterste best gedaan dit jaar, dus wat houdt ons tegen om deze examens te verpesten?

Ik heb het wel te doen met de genen die hun O.W.L's of N.E.W.T's moeten halen. Zoals Regulus, hij is een jaar jonger en zit in de vijfde, waardoor hij extra zijn best moet doen om het te halen. Zoals we beloofd hadden hebben we onze relatie geheim gehouden, alhoewel ik niet precies weet of we wel officieel zijn. We zoenen in verlaten gangen, vangen elkaars blik op in de great hall en hangen samen buiten uit. We proberen zo weinig mogen aandacht te trekken, alhoewel de verandering in mijn mood al wat opgetogen wenkbrauwen heeft veroorzaakt bij de meiden.

'Mijn winterdepressie is gewoon aan het verdwijnen.' had ik gezegd. Ik weet dat ze het niet echt geloofde, maar ze namen er genoegen mee en gingen er niet tegenin.

Maar nu de OWL's dichterbij komen, heeft Regulus minder tijd om zijn tijd met mij te spenderen. Wat mij ook weer wat meer vrije tijd geeft, wat niet zo erg is, want dat zorgt dat ik meer tijd kan spenderen aan leren.

Veel leerlingen kijken je boos of geïrriteerd aan als je ook maar één woord hardop zegt in de common room, het is gekkenhuis, maar dat heeft dan ook wel z'n redenen. En dan nog de apparition lessen die volgende week beginnen.

᯽᯽᯽

Ik zit in de Great Hall voor het ontbijt, samen met Lily, James, Remus, Sirius, Peter, Mary en Marlene.

'Hoe ver zijn jullie al met leren?' vraag ik aan de rest.

'Ik hoef alleen nog maar te leren voor Potions en Charms.' antwoordt Lily tevreden over haar goede leergierigheid.

'Ja ik ook, alleen ik moet Runes ook nog leren, maar dat gaat een makkie worden.' zeg ik.

'Hoe de fuck zijn jullie al zover?' vraagt James geërgerd. 'Ik moet nog Transfiguration, Herbology, Potions, Divination en Defence against the dark arts.'

'Ja en daarbij, de examens zijn pas over twee hele maanden!' zegt Peter die een broodje van de broodplank pakt.

'Oh Pete, het is gewoon altijd handig om op tijd te leren, inplaats van te laat.' antwoordt Marlene.

'Tegen die tijd ben ik alles weer vergeten.' zegt Peter.

'Ik kan je wel helpen met Potions.' zegt Lily dan tegen James. Lily is top van de klas, dus als zij je helpt moet je wel een voldoende halen.

James glundert bij de gedachte aan samen leren met Lily. Ik wenk mijn wenkbrauw op naar Lily, sinds wanneer is ze nou weer op speaking term met James? Laat staan met z'n tweeën leren.

Na het ontbijt banen we ons een weg naar het DADA lokaal. We hebben samen met Slytherin, oftewel ik zie Severus weer.

Ik weet niet zo goed wat onze vriendschap betekent. Het ene moment is Severus heel moody en het andere moment is hij weer oké. In ieder geval sinds het bal, licht het ongemakkelijk tussen ons. Net zoals meerdere vriendschappen, als je kijkt naar Remus en Sirius. Ik dacht dat dat spelletjes spelen met elkaar terwijl niemand er was wel wat betekende, maar blijkbaar niet.

Sirius had het alleen gedaan om het ongemakkelijke gevoel tussen hun weg te krijgen, had hij aan me uitgelegd. Het werkte soort van. Ze zitten nu vaker samen, maar het heeft niet veel grotere betekenissen. Wat jammer is, ze passen zo goed bij elkaar. Het is gewoon stom die ruzie, het is al vier maanden verder en ze kunnen nog niet normaal overweg met elkaar, het slaat gewoon nergens op.

Ik zit samen met Severus bij DADA, wat niet vaak meer zo is. Marlene stelt voor dat ik misschien het zelfde traject als Lily onderga en dat het misschien toch fout was om een vriendschap met hem te beginnen. Ik denk van niet, ik geef hem een kans. Als hij die verpest merk ik het later wel, maar nu hoef ik me nog geen zorgen te maken.

DADA behandelen we nog de laatste leerstof, langzaam aan beginnen de vakken te stoppen met nieuwe stof te geven en herhalen ze meeste dingen van dit jaar en de jaren daarvoor. Omdat het herhaling is, hebben we gelukkig niet zoveel huiswerk en in ieder geval niet moeilijke huiswerk. James zegt dat ze nu al stoppen met nieuwe stof, zodat we ons kunnen concentreren op het leren van onze examens en dat we kunnen focussen op het succesvol apparaten. De laatste stof voor DADA is non-verbale spreuken, professor Fernsby heeft aangegeven dat dit 100% zeker op de examens komen en dat we dit dus goed onder controle moeten hebben.

Bij Potions behandelen we nog wat al bekende potions. Zo hebben we het over Felix Filici, Amortentia, Draught of living death, Veritaserum en Polyjuice potion. Professor Slughorn zegt dat we al deze potions moeten kennen, maar ik geloof nooit dat dit allemaal op de toets komt, dat zou teveel zijn. Hoe dan ook, ik ga er wel voor zorgen dat ik ze allemaal ken.

Na Potions is het weer lunch tijd. Ik sjok naar de Great Hall en laat me op het bankje vallen. Alleen nog Ancient Runes, Herbology en History of Magic en dan heb ik weer alle lessen gehad vandaag. McGonnagel komt langslopen.

'Zesdejaars hun bevestigingsformulier graag hier.' zegt ze.

'Geef ze maar hier.' zeg ik tegen de anderen. Iedereen geeft hun apparition formulier en als ik ze allemaal heb, sta ik op.

'Professor!' zeg ik en ik ren achter McGonnagel aan.

Ze draait zich om. 'Ah miss Lupin.' zegt ze.

'Hier heb ik de formulieren van mij, Remus, Mary, Sirius, Marlene, James, Lily en Peter.' zeg ik en ik geef McGonnagel de acht formulieren.

'Ah, bedankt.' zegt ze en ze geeft me een soort glimlach en draait zich dan weer weg.

Ik ga weer bij de rest zitten.
'Ingeleverd!' Zeg ik hyped.

Ik eet mijn eten op en praat met de andere over de nieuwe lessen die we volgende week al gaan volgen. Zowat alle zesdejaars studenten hebben het erover. Sommige stellen vragen aan oudere zevende-jaars studenten die het allemaal al ondergaan hebben.

Na een halfuur, die veel te snel voorbij ging, moeten we weer naar de les. Ik pak mijn tas en gooi hem over mijn schouder.

Ik neem afscheid van Mary, James en Peter die geen Ancient Runes volgen, maar Divination en loop samen met Remus, Lily, Sirius en Marlene naar het lokaal.

Ancient Runes is logisch denkwerk, wat voor de meeste moeilijk is. Ik heb er niet zoveel moeite mee, waardoor ik hoogste in de klas ben. Ik maak me ook niet zoveel zorgen voor de Runes examen.

Na onze vrij saaie Ancient Runes les hebben we Herbology en ook hier praten we over wat we de afgelopen jaar behandeld hebben. Professor Sprout zegt dat de bijtende Geraniums zomaar in de toets zouden kunnen zitten. Dat doet me denken aan toen we de Geraniums moesten verzorgen. We kregen een U omdat hij helemaal niks mankeerde, en dat terwijl het toen tussen Sirius en Remus dramatisch ging. Laat staan hoe het zou zijn geweest als we toen geen ruzie was ontstaan.

En dan eindelijk zijn we aangekomen bij de laatste les voor vandaag, History of Magic. Remus vindt Geschiedenis helemaal geweldig, hij is ook top van de klas, maar ik vindt het maar niks. Geschiedenis vind ik al helemaal niks en als je dan ook nog zo'n saaie professor krijgt, is het al helemaal een ramp. Professor Binns is de enige geest op Hogwarts die les geeft. Hij is ooit als mens naar bed gegaan en de volgende dag als geest les gaan geven. Een geest als docent klinkt exciting, maar het is juist het tegenovergestelde. We hebben het in de les over de reuzen oorlog. Oorlogen vind ik wel de meest interessante onderwerp met geschiedenis, je leert ook een beetje wat je eraan kan doen en hoe je het tegen kan gaan.

𝐖𝐀𝐑 𝐎𝐅 𝐇𝐄𝐀𝐑𝐓𝐒 ☾ // MaraudersUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum