Save Your Tears

444 18 0
                                    

~ 𝑰 𝒔𝒂𝒘 𝒚𝒐𝒖 𝒅𝒂𝒏𝒄𝒊𝒏𝒈 𝒊𝒏 𝒂 𝒄𝒓𝒐𝒘𝒅𝒆𝒅 𝒓𝒐𝒐𝒎
𝒀𝒐𝒖 𝒍𝒐𝒐𝒌 𝒔𝒐 𝒉𝒂𝒑𝒑𝒚 𝒘𝒉𝒆𝒏 𝑰'𝒎 𝒏𝒐𝒕 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒚𝒐𝒖
𝑩𝒖𝒕 𝒕𝒉𝒆𝒏 𝒚𝒐𝒖 𝒔𝒂𝒘 𝒎𝒆, 𝒄𝒂𝒖𝒈𝒉𝒕 𝒚𝒐𝒖 𝒃𝒚 𝒔𝒖𝒓𝒑𝒓𝒊𝒔𝒆 ~

Samen met Severus loop ik de great hall binnen. Het is prachtig versierd met nep sneeuw, kerstbomen en dergelijke. Ze hebben het echt goed aangepakt. Het is alsof je gewoon buiten door de sneeuw loopt. Overal hangen versiersels en aan de zijkanten staan tafels vol met eten en drinken.

Zodra iedereen binnen is begint het muziek af te spelen, het is een echte formele balliedje, waarbij er formeel gedanst moet worden.

De docenten komen in paren de zaal in, de opening van het bal. De docenten openen het bal waarna de leerlingen volgen. De leerkrachten beginnen te dansen en enkele minuten later zit bijna iedereen te dansen.

Ik heb mijn hand op Severus' zijn schouder en hij zijn hand op mijn taille. We beginnen te dansen en ik kijk om me heen naar alle andere stelletjes. Als het formele liedje verdwijnt, komen de wat leukere dans liedjes, waar iedereen op los gaat.

Het blijkt dat severus een slechte conditie heeft en we al gauw moeten stoppen met dansen. Severus biedt daarentegen aan om twee butterbeers te halen, waarin ik instem.

Ik ga bij Sirius staan die daar alleen staat. 'Hey, waar is Emmeline?' vraag ik, boven het muziek uit.

'Make-up bijwerken in de wc's ofzo.' antwoordt hij, hij staart voor zich uit.
'Schattig zijn ze hè?' zegt hij en hij knikt naar Lily en James.

Ik kijk op zij. 'Ja, super schattig.' antwoord ik. Het stelletje is opgewekt aan het dansen op het muziek. Twee grote glimlachen.

Severus komt naast ons staan. Hij geeft me een glas en Sirius loopt weer van ons weg.

Rond negenen begint het feest echt te komen als de Weird Sisters het podium opkomen en hun populairste liedjes beginnen te spelen.

Van het chique bal is niks meer over en in elke hoek staat er wel een stelletje te zoenen. Overal waar je ogen naartoe glijden zie je ze wel. Ze zoenen, dansen of gillen de tekst mee op de muziek.

Severus en ik nemen weer een pauze en wurmen ons weg bij alle mensen. Ik krijg weer een butterbeer in m'n handen geduwd. Lily, James en Sirius komen ook naar ons toegelopen.

'Hey!' zeg ik.

'Hey, hoe gaat het?' vraagt Lily en ze pakt de butterbeer uit m'n handen en neemt een slok. Severus' blik glijdt over haar heen en dan naar haar date.

'Het gaat wel goed, ben je dronken?'
vraag ik en ik probeer het glas weer terug te pakken, wat niet lukt.

'Alleen dorst.' grijnst ze en na nog een grote slok geeft ze m'n (lege) glas weer terug.

Ze trekt James de danszaal weer op, waardoor alleen ik, Severus en Sirius weer overblijven. Ik vraag me af waar Emmeline is. Make-up bijwerken duurt toch niet zo lang!? Ik merk dat Sirius heel afwezig is en probeer te ontdekken waarom.

'Sirius, gaat het wel goed?' vraag ik, maar voordat ik nog wat kan zeggen zoent hij me vol op m'n lippen. Het voelt ruw aan. Ik schrik en zo snel als ik de situatie door heb trek ik me van hem los. 'What the fuck, Sirius! Waarom doe je dat?' vraag ik.

'Dat is mijn date!' zegt Severus kwaad, maar Sirius blijkt niet te luisteren. Ik negeer Severus' bezitterige opmerking en schud Sirius hem door mekaar.

POV Sirius
Ik ga bij James, Lily, Selene en Snape staan. Ze hebben een gesprek, maar ik luister niet mee. Mijn ogen zijn gefocust op Remus en Marlene. Ze zien er blij uit, blij zonder mij.

Even heb ik oogcontact met Remus maar dan draait hij zich naar zijn date. Ik zie hoe hij zijn ene hand op Marlene's heup legt en de andere in haar nek. Hij brengt zijn lippen naar de haren en ik kijk toe hij hij Marlene zoent. Gebroken kijk ik hem aan. Hij fluistert nog wat in haar oor, waarna zijn blik naar mij toe glijdt.

'Sirius, gaat het wel?' hoor ik dan. Ik kijk op en kijk recht in de ogen van Selene. Ik kijk even in mijn ooghoeken en zie dat Remus me nog steeds aanstaart, ik zou willen dat hij die grijns van zijn kop zou halen. Dat kan op een manier. Ik zoen Selene recht op haar mond, het is niet zoals de onschuldige kus die ik in de ziekenzaal gaf, dit is een echte zoen. In m'n ooghoeken zie ik dat Remus geschokt toekijkt en dan snel zijn blik van ons afwendt. Selene maakt zich los.

'What the fuck, Sirius! Waarom doe je dat?' vraagt ze geschokt en dan komt Snape voor haar staan.

'Dat is mijn date, sukkel!' hoor ik hem ergens van ver los gaan, maar ik ben weer alleen gefocust op Remus. Als ik weer bij de realiteit kom staren ze me nog steeds geschokt aan.

'Sorry,' mompel ik. 'Ik- ik weet niet wat me bezielde.' zeg ik dan en ik moet moeite doen om mijn stem niet gebroken te laten klinken. Mijn ogen schieten weer even naar Remus en dan blijkt Selene de situatie door te hebben.

POV Selene
'Sorry,' mompelt hij. 'Ik- ik weet niet wat me bezielde.' hij klinkt niet als zichzelf. Ik herken de zelfverzekerde blije Sirius niet. Zijn ogen schieten de andere kant op. Ik draai me hoofd om te zien waar hij naar kijkt en kom dan bij Remus terecht. Oh. Marlene staat naast hem, ze staart hem verbaasd aan.

'Ik snap het.' zeg ik, waardoor Severus me vragend aankijkt.

Sirius mompelt een snelle 'sorry.' voordat hij de zaal verlaat. Ik staar hem achterna, waarna mijn blik over de zaak gaat, mijn blik pauzeert wanneer ik Regulus Black met gefronste wenkbrauwen naar mij zie kijken. Mijn ogen sluiten met de zijne. Een misselijk gevoel borrelt op in mijn maag en ik kijk snel weg.

'Laten we dansen.' zeg ik dan tegen Severus om de aandacht op iets anders te richten. Hij neemt nog snel zijn laatste slok butterbeer en komt dan ook naast me dansen.

Tegen twaalven stopt het feest langzamerhand en zijn de meeste leerlingen en leraren al naar bed toe. De band is ook al gestopt met spelen en dus is er een cd opgezet. Sirius en Emmeline zijn niet meer teruggekomen en ik vraag me nu eigenlijk wel af waar ze heen gingen. Zowat alle leerlingen vonden het jammer om te moeten stoppen, maar ik was wel blij. Severus was gezellig en alles, maar het voelde niet als een ball. Ik neem afscheid van Severus en voeg me dan bij de rest.

𝐖𝐀𝐑 𝐎𝐅 𝐇𝐄𝐀𝐑𝐓𝐒 ☾ // MaraudersWhere stories live. Discover now