Bölüm 2 - Uyanış (2)

723 79 1
                                    

Noah duruşu ve ifadesi sakin, fakat içten içe heyecanlı ve gergin bir şekilde Yaşlı Lua'yı takip ediyordu. Her adımına oldukça dikkat ettiğinden bir asilzadeyi andırıyordu.

Yaşlı Lua, Noah'ın bu zarif hareketleri karşısında şaşırsa da gizemli bir şekilde, "Hohohoho." diye güldükten sonra "Pekala. Bekleme alanına yaklaştık sayılır. Sınavlar hakkında ne kadar bilgin var?" diye sordu.

Annesi hiç bir şey bahsetmediğinden -muhtemelen Yuen'in gelişiyle unuttu- boş bir ifade ile Yaşlı Lua'ya baktı.

Yaşlı Lua iç çekti.

"Pekala. İlk sınav potansiyel testi. Potansiyelinin ne kadar iyi olduğu bir taş yardımı ile öğrenilecek. Sönük yeşil ortalama iken parlak renkte mor dahiliğin de ötesi bir dahiliğin sembolü. Bu test genelde kolay olur ki sen benim desteğim sayesinde buradan çöp çıksan bile geçersin.

"İkinci sınav ise nispeten daha zor. Azim sınavı. Geçenler çeşitli ilizyonlar gösterecek bir formasyona konulacak. Bu ilizyonların temelde üç aşamalı bir sistemi var. İlki acıya karşı töleransını, ikincisi arzulara karşı dayanıklılığını, üçüncüsü ise en kötü kabusunu yanii ileride kalp şeytanına dönebilecek bir kabusun ile karşılaşmanı sağlayıp seni ölçecek. Eğer iraden yeteri kadar sağlamsa zaten geçersin.

"Üçüncü sınav ise tamamen gizem. Tarikat efendisi nedense bu seferki sınavı bizzat yapacağını söylediğinden hiçbir bilgimiz bulunmamakta.

"Pekala. Anlamadığın bir şey var mı?"

Noah, Yaşlı Lua'nın dediklerini sindirmek için biraz sessiz kaldıktan sonra, "Bir şey yok anlamadığım Lua amca." dedikten sonra saygı gereği eğilmeye çalıştı.

Fakat Yaşlı Lua aceleyle onu durdurdu.

"Ne yapıyorsun sen? Oğlum sayılırsın. Eğilmene gerek yok." derken bile aklında "Bin Mana Hapı" kelimeleri dolaşıyordu.

Noah anlamadı fakat sıcak ilgi karşısında biraz içi ısındı. Yüzünde bir gülümseme belirdi ve "Tamam." dedi mutluca.

Yaşlı Lua onun niyetini yanlış anladığını anlasana da bir şey söylemedi. Bunun yerine yakınmış gibi birbirleriyle sohbet etmeye başladılar.

Yaşlı Lua, bencil, açgözlü birisi olsa da karşısındaki çocuğa kanı ısınmıştı. Belki de dış sahada ki en katı Yaşlılardan olan Yaşlı Lua ilk defa bir müride kanı ısındı. Bunu duyan herhangi birisi -söyleyen en yakın arkadaşı olsa bile- sizi yalancılıkla suçlayabilir ve de asla inanmazdı.

[Yaşlı Lua ile yakınlaştınız. +1 Karizma.]

Noah yine kendi sesine benzer sesi duydu. Üstelik bu sefer daha net gibiydi. Fakat kimseye bir şey söylemedi ve sese de aldırış etmedi.

Ne olduğunu anlamadığı olaylar olmaya başlamıştı. Noah da yapılabilecek en iyi tercih olmasa da yerinde bir tercihi seçti; akışına bıraktı.

Sonunda onun gibi katılmak üzere seçilen müritlerin olduğu kocaman bir odaya geldiler. Odanın genişliği hemen hemen bir sinema salonu kadardı. Ortada bir büst, üstündeki şeyin düşmemesi için yastık, en üstünde ise camdan küre gibi gözüken bir cisim vardı.

Etrafına ise çeşitli koltuklar düzenli bir şekilde dizilmiş, en arkada Yaşlılar ve yönetimden sorumlu olmak için görev alan iç saha müritleri, kalan koltuklarda ise dış saha mürit adayları vardı.

Yaşlı Lua orada ki kızıl saçlı kıza işaret verdi. Kız kimin onu çağırdığını görünce eli ayağı birbirine girdi. Gözleri endişe ve korku ile doldu ve ikiletmeye cesaret edemeden hızla Yaşlı Lua'nın yanına geldi.

Vampir HükümdarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin