Bölüm 22 - Kabus

464 42 9
                                    


Violet ve Yui atlı arabada diğerleriyle birlikte ilerlerken sohbetlerini sürdürmekteydiler.


"En son Kabus İmparatorluğu ile Ana Kıtanın dört imparatorluğu arasında bir barış imzalanmak üzereydi. Ne oldu da aniden saflarımız düştü?"


Ana kıta olarak, yaşadıkları bu kıtaya dört büyük imparatorluk hakimdi. İnsanların imparatorluğu, Humanum İmparatorluğu, Yüksek ve Gece Elflerinin hüküm sürdüğü Dryadalis, cücelerin ve orkların tuhaf bir şekilde bir arada yaşadığı Denge İmparatorluğu bu dört büyük imparatorluktu. imparatorluk arasında eskiden hep çıkar savaşı olurdu. Fakat bir gün Lanetli Topraklardan gelen işgalciler gelince, savaşmayı kestiler ve işgalcileri tamamen def edene kadar uzun bir ateşkesi imzaladılar.


Kabus İmparatorluğu, belki de Lanetli Topraklarda bilinen en acımasız imparatorluktu. Öyle ki acımasız ünleri Ana Kıtaya kadar gelmişti. Nüfusunun yüzde doksanı Kabus ırkı olan bu acımasız imparatorlukta sadece güce ve soya önem vardı. Eğer soyun zayıfsa ama güçlüysen, gücünle soyunun sıradanlığını telafi eder, yüksek makamlara ulaşabilirdin. Tabii acımasız olarak anılmalarının sebebi bu anlatılanların hiçbiri değildi.


Acımasız olarak biliniyorlardı. Çünkü başka ırklardan olan zeki ırklar, onların gözlerinde sadece besinlerden ibaretti. Öyle ki bazı zeki ırkları, hayvanlar gibi besiye çektikleri ve hayvanlardan hiçbir farkı olmayan bir şekilde yetiştirdikleri söylenir.


Böyle ırkçı bir imparatorluğun nasıl başardığı bilinmese de tüm dış güçleri bastırdığı ve bu sayede işgale başladığı düşünülüyordu.


Bu savaş yıllarca sürdü. İki tarafta bu savaşta oldukça yıpranmıştı. Kabus İmparatoru ani bir kararla barış teklif edince tüm imparatorluklar şaşkına dönmüştü. Yine de daha fazla devam ederlerse kaybedeklerini bildiklerinden barış teklifine anında atlamışlardı.


Fakat kim bilebilirdi bütün bunların aslında tuzak olduğunu?


"Buna Yıldırım saldırısı derler. Anlaşılan bu taktiği kullanacak kadar korkaklar."


Violet iç geçirdi. Yıldırım saldırısı basit ve göreceli olarak aşağılık bir taktikti. Barış çağrısı ile tam askerler nispeten rahatlamak üzereyken hiç beklenmeyen bir saldırı yapılmış ve hazırlıksız olan tüm savunma bir anda çöküvermişti.


"Peki düşmanımız ne kadar kişiden oluşan bir ordu?"


"Elli bin süvari, yüz bin piyade ama esas sıkıntı ordu değil."


"O zaman sorun ne?"


"Sorun bu orduya önderlik eden on kişilik bir süvari birliği."


"Ne!?"


Violet şok oldu. Elli bin süvari ve yüz bin piyade sıkıntı olmuyorsa o zaman on kişiik bir süvari birliği...

Vampir HükümdarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin