9. ALEV ALEV 💌

41 7 0
                                    

Sevgili Beyefendi,

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Sevgili Beyefendi,

Gönlünüzü ne kadar ferah tutmak istesemde iyi haberlerim yok. Bahsettiğiniz mesele bizim bulunduğumuz yerde çok büyük ses getirmiş vaziyette. İnsanlar sizin hakkınızda cok fena şeyler söylüyor, ne kadarı doğru bende bilmiyorum. Örnek vermem gerekirse sizlerin fakir halktan bebekler peyda edip onları kadınlara geri vermediğiniz, aç bıraktığınız, öldürdüğünüz... Kısacası kendi çıkarlarınız uğruna bizleri harcadığınız. Bizler diyorum çünkü o fakir taşralılardan biri de benim. Bir şeyi daha öğrenmiş oldunuz böylece.

Sizin bana verdiğiniz cevaplara şaşırmamın sebebi budur.

Fakir bir taşra kızına cevap vermezsiniz diye düşünmüştüm ama insanlar bilirsiniz ki umutlarıyla yaşar. Umut sayesinde geleceğe yönelik fikirler yeşertir. Ben de içimdeki o umutlara sarılarak size yazma fikrini kağıda döktüm. İyi ki de dökmüşüm.

Her ne kadar ben ve ailem taşradan da olsak akrabalarımız şehirde yaşadığı için sık sık şehri ziyarete geliyoruz. Sizi de şehirde kuzenlerimle katıldığım resim sergisinde gördüm. Sizinle değil ama bazı yakınlarınızla sohbet etme fırsatı yakaladım. İnanır mısınız bir taşra kızı olduğumu bile anlamadılar. Bunun aldığım eğitimle ilgisi olabilir zira sizinle eşit seviyede bir eğitim aldım. Kısmen şehirliyim de denilebilir. Sizin kültürünüz ve adetlerinizi çok iyi bilirim.

On beş yaşında almaya başladığım sanat derslerini geçebilmek ilk başta benim için epeyi zorlu olsa bile kolay uyum sağlayabilen biri olarak derslerin her birini geçtim. Bu dersten zorlanmıştım derseniz sizi anlarım.

Kurunun yanında yaş da yanar misali sizin de yanmanıza gönlüm rıza değil, her ne kadar bir harf olarak ismen tanıyor olsanız bile beni aramızdaki o samimiyeti hissettiğinize eminim.

Herhangi bir durumda sizi haberdar edeceğim.

Keyifle kalın, hoşçakalın...

-M

SATIRLARIMDAN BİR SEN GEÇTİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin