-36 Dürüstlük Timsalinin Başlangıcı

368 34 688
                                    

Punchline'ın Ağzından

Buradan gidip Oswald'ı öldürmeye karar vermiştim. Silahımı kontrol edip yanıma almamla beraber kapıya yöneldiğimde arkamdan gelen ses durma sebebimdi. "Birlikte gidiyoruz." demişti Joker. Benimle bir yere gitme niyetindeydi ve sesi de hiç kızgın yada üzgün gelmiyordu. Gayet düz konuşuyordu, her zaman konuştuğu gibi yani. Belki de bana kızgın değildi? O kıza değer veriyor olsaydı yanından atmazdı sonuçta.

"Nereye gidiyoruz?" diye sorup ona çevirdim bakışlarımı. Çoktan hazırlanmıştı. Bordo gömleği, siyah pantolonu ve rugan ayakkabıları vardı üzerinde. Bordo ona yakışıyordu... hemde çok. Bana doğru birkaç adım atmıştı. "Bara." diye cevap vermişti kısaca. Bu kadar sakin olması korkmam gerektiğine mi işaretti? Ancak beni bara götürmesinin ardında kötü bir plan yatıyor olamazdı tahminimce. Harley'in öldüğünü bilmesi onun işine gelmiş olmalıydı, artık kafası karışmayacaktı. Son kez bara gidip Harley'i düşünerek içmek istiyor da olabilirdi... bunu bilemezdim.

Kapıdan çıktığında ses etmeden onu takip etmeyi tercih etmiştim. Birlikte arabasına binmiştik. Normalde fazla hızdan keyif aldığından kahkaha atması gerekirdi ama gülmeyi unutmuş gibi duruyordu yanımda. Hızlı sürüşü ise değişmemişti. Yolu takip etmiştim beni götürdüğü yerin bar olduğundan emin olmak için. Yol boyu benim de bildiğim, her zamanki gibi yerlerden gitmiştik ve bu bara gittiğimizi doğruluyordu. Benim için bir tuzağı yoktu, bana yalan söylememişti. Bu biraz daha rahatlamama sebep olurken arkama yaslandım. Oswald için yapabileceklerimi düşünmekten alıkoyamıyordum kendimi. O penguen yaptıklarına çok pişman olacaktı... benimle yaptığı anlaşmayı bozduğuna çok pişman olacaktı.

Aslında merak ettiğim bir diğer şey de, o videoyu kimin çektiğiydi. Mağaranın içerisinde bizden başka birileri olduğun hiç fark etmemiştim ve videoyu Oswald kimden aldıysa o kişi Jerome'u kesmişti videodan. Videoda Jerome görünmüyordu hiç. Bu kişinin kim olduğu aklıma çok takılıyordu. Yakınımdan, hatta çok yakınımdan beni izleyen bir çeşit ajan olabilir miydi? Batman benim için birilerini tutmuş olabilir miydi? Eğer öyleyse o yarasa ile de bunu güzelce(!) görüşürdüm. Onu da tıpkı sevgilisi Selina'yı yaraladığım gibi yaralayabilirdim.

Düşüncelerimi bölen şey Joker'in sesi olmuştu. "İnmeyecek misin?" diye soruyordu buzdan farksız sesiyle. Camdan dışarı baktığımda bara geldiğimizi yeni fark etmiştim. Düşüncelerim öyle karmaşık ve yoğundu ki, hiçbir şeyin farkında değildim. Yolun nasıl bittiğini bile anlamamıştım. Roman'ın barının önünde durduğu arabadan indiğinde ben de vakit kaybetmeden indim, adımlarım beni onun yanına götürmüştü. Joker'in yanında olmayı gittikçe daha fazla seviyordum sanki... ihtiyacım olan şey buymuş gibi geliyordu. Joker bir güçtü ve ben bu güce sahiptim.

Birlikte içeri girmemizin ardından geçen gelişimizde de oturduğumuz yere gitmiş, yine oraya oturmuştuk. Sanırım Joker'in en sevdiği yer burasıydı yada bu yeri kendisine ayırtmıştı. Doğrusu bu benim pek ilgi alanıma girmiyordu zaten. Yanımda Joker olduğu sürece tüm bu bara sahip olabilirdim, bu bardan çok daha fazlasına da sahip olabilirdim. Hem artık Harley tehditi de kalkmıştı, onu bizzat kendi ellerimle öldürmüştüm. Joker benden başka kimsesinin kalmadığının farkında olmalıydı. Onun sadece benimle olabileceğini düşündüğüm an yüzüme kendiliğinden bir sırıtma gelmişti, engel olamamıştım.

Barın kalabalığına doğru bakan Joker bir ara saatini kontrol etti ve sonra adamlarından birisine bir işaret yaptı. Bu işaretin ne anlama geldiğini başta bilmesem bile sonradan anlamıştım çünkü o adam hızla Joker'e bir viski getirmişti. Anlaşılan işaretin anlamı içki istediğiydi. Buna takılmayarak etrafı izlemeye ve aslında Joker'in yanında olan kadın olmanın verdiği mutluluğu yaşamaya başladım.

Psychopath+Angel (JARLEY)Where stories live. Discover now