-45 Kanca

353 21 969
                                    

Punchline'ın Ağzından

Geldiğimiz yıkık dökük evin içine sürüyerek hem Ivy'i hem de Jerome'u sokmayı başarmıştım. Tek başıma olduğum için biraz zorlanmış olsam bile başarmıştım. Ellerinin kelepçeli olduğunu biliyordum, yinede garanti olması açısından onların ayaklarını da bağladım ve içinde bulunduğumuz odanın tavanında bulunan iki tane demir kancaya baktım. Bu kancalar sandığımdan daha fazla iş göreceklerdi.

Ancak tek başıma halledemeyeceğim için Richard'ın gelmesini beklemeye başlamıştım. Geç kalmayacağını düşünüyordum. Oldukça eski görünen, kumaşı yırtılmış koltuğa oturmuştum. Silahımı belimden çıkararak mermilerimi kontrol ettim. Bu mermilerle daha çok işim olacaktı. Joker buraya geldiğinde ne yapacağını kestirebilmiş sayılmazdım. Belki de beni gördüğüne sevinirdi çünkü bilincimi kaybetmeden hemen önce Harley'in biraz daha üste kapalı olsada kaba bir dille hayatından siktir olup gitmesini söylediğini hatırlıyordum. Beni kaybetmediğine sevinmeliydi fikrimce.

Tabii ona da biraz kızgındım, beni orada öylece bırakıp gitmiş olması hiçte adil değildi. Ancak bunu yapmış olduğum şeylerin bir karşılığı olarak gördüğümden affedebilirdim... ki affetmiştim de. Palyaço ile yeniden bir arada olmaya hazırdım. Bu sırada Richard'ın içeri girdiğini görmüştüm. "Her şey yolunda." demişti. Anlaşılan söylediğim şeyleri başarıyla yerine getirmişti. Sırtında taşıdığı bedeni odanın orta yerine attığında kıkırdamıştım. Oswald kafasız haliyle bile bir penguene benzemeyi başarıyordu. "Şu kancaları görüyor musun?" diye sormuştum tavandaki kancaları işaret ederken. Richard bakışlarını oraya yöneltirken cevap vermesini beklemiştim. Başını salladığını gördüğümde konuşmama devam ettim. "Ivy ve Jerome'u kelepçeli olan ellerinden oraya asacağız. Ayaklarının yere basmasını istediğimi sanmıyorum." demiştim.

Richard'ın bakışları bu kez Jerome ve Ivy'i bulurken ben de işe koyulmak için oturmuş olduğum koltuktan ayaklanmış ve Ivy'e yönelmiştim. Önce onu asacağımızı anlayınca Richard gelmiş ve kaldırmama yardım etmişti. Önce Ivy ve ardından da Jerome'u bileklerindeki kelepçelerin boğumlarını kancaya geçirerek tavana asmayı başarmıştık. "Sence de artık uyanmaları gerekmiyor mu?" diye sormuştu Richard. Tam onu onaylayacaktım ki yerdeki gövdeyi görünce durmuştum. "Hayır. Önce Bay J. için olan sürprizimizi tamamlayalım." demiştim.

Yerde sürükleyerek Oswald'ın bedenini evin dışarıya bakan kapısına getirdiğimde Richard peşimden gelmişti. "Buraya asalım. Bence Bay J. bunu gördüğünde çok heyecanlanacak." diyerek kahkaha atmıştım kısaca. Richard içeriden aldığı halatla beraber önce Oswald'ın ayaklarını bağlamış ve ardından da kapının kenarındaki çıkıntıya halatta yaptığı düğümü geçirerek Oswald'ın evin girişinde baş aşağı bir şekilde asılı durmasını sağlamıştı.

Bu görüntüyü bir süre izlemiştim sessizce. Hoşuma gitmişti. Joker'in de hoşuna gideceğine emin olunca içeriye girmesini işaret ettim başımla. Richard'ın içeriye girişinin ardından ben biraz daha kalıp Oswald'ın gövdesini izlemiştim. Belki Joker kafasını getirirdi ve onu da kapının diğer tarafına asardık...

Geri içeri döndüm ve sandalyenin üzerine çıkarak onlara saplı olan iğneleri çıkarmıştım. Çok geçmeden uyanacaklarını düşünüyordum. İğneleri bir kenara attıktan sonra sandalyenin üzerinden inmiştim. "Joker gelsin artık." diyerek iç çekmiştim. Sanırım onu biraz olsun özlemiştim...

Joker'in Ağzından

Zorlukla kendimi arabama atmıştım. Oswald'ın kafasını görmek benim midemi etkileyecek bir şey değildi ama bunu ben yapmak isterken planımı mahveden bu cesaretli kişiyi ziyaret edecektim. Hızla gözlerimle adresi kontrol ettim ve arabayı sürmeye başladım. Çoktan evin bahçesinden çıkmıştım ama yola koyulmuşken yan tarafta oturan Harley dikkatimi dağıtıyordu. O ne ara buraya gelip oturmuştu?

Psychopath+Angel (JARLEY)Where stories live. Discover now