-37 Hançer

343 24 781
                                    

Harley'in Ağzından

Joker ölecekti... bunu az önce öğrenmiştim. Bir zamanlar her şeyinden haberdar olduğum kişinin ölümle burun buruna geldiğini şuan yeni öğreniyordum. Ama bu tamamiyle Bay J'nin hatasıydı, böyle olmasını o istemişti ve bedeli neyse de ödemeliydi. Benim hiçbir hatam yoktu. En azından ölmemişti, hala yaşıyordu. Ivy benim arkamdan iş çevirmişti... buna inanması benim için zordu ama Jerome'un gözleri de Ivy'nin böyle bir şey yapmış olabileceğini söylüyordu sanki.

O benim en yakın arkadaşımdı, hep yanımda olmuştu ve böyle bir şey yapmış olması tüm dostluğumuzu yok edebilirdi. Konu Joker'i öldürmeye çalışması olduğu için mi böyle katı yaklaşıyordum yoksa başka birisini öldürmeye çalışmış olsa da böyle katı yaklaşır mıydım? Joker'i sevdiğimi biliyordu o, en azından hala Jerome ile aramızdaki çekimi Ivy ile paylaşmadığım için Joker'i seviyor olarak biliyordu beni ve buna rağmen yapmıştı.

"Ivy sana Harleen'in evine gelmiş olduğumu da söylemedi mi? Seni görmek için gelmiştim." demişti Joker. Gözlerim yeniden onun gözlerini bulduğunda hafiften yutkundum. O benden vazgeçmemiş miydi? Beni görmeye gelmişti... benim için geri dönmüştü. O gün! O gün Jerome'u bardan aldıktan sonra eve geldiğimde Joker'in kokusunu almıştım ve Ivy bana Joker'in gelmediğini söylemişti! Ivy durmadan arkamdan iş çevirip duruyordu... ona olan güvenimin yıkıldığını hissederken gözlerimi Joker'den çekmeden güçlü ifademi korumaya çalışarak "Hayır." demiştim.

Beni görmek için gelmesi bir şeyi değiştirir miydi? Eğer beni hayatından atmasaydı görmek için de gelmek zorunda kalmazdı. Bu durumda olmamızın tek sorumlusu oydu, onu affedemezdim. Ayrıca ben onu affetmek istemiyordum. Aynı kalp ağrısını bir daha yaşamak aynı çaresizliğe tekrar tekrar düşmek ve en sevdiğim kişinin gözünü kırpmadan canımı yakışını izlemek istemiyordum.

Gözlerim bu kez de Punchline'ı bulduğunda onun Joker'in elini tuttuğunu görmüştüm ama Joker'in eli kanıyordu. Neden kanadığı beni hiç ilgilendirmezken gözlerimi ellerinden çekip Punchline'ın gözlerine baktım. Sırtıma sapladığı hançerin dikişleri henüz bu kadar taze iken karşımda duruyordu... bunun bedelini ona ödeteceğimden habersizdi. Joker ona güzel cezalar verebilirdi söylediği yalanlar, sakladığı şeyler ve yaptıkları yüzünden. Ama ölümü benim elimden olacaktı.

"Joker'in de hiçbir şeyden haberi yok tabii. Etrafınızdaki herkes sizin yeniden kavuşmamanız için ellerinden gelen her şeyi yaptılar." demişti Oswald ve cümlesinin sonuna geldiğinde oyuncu bir şekilde iç çekmişti. Bu konuda haklıydı... en yakın arkadaşım ve Joker'in yeni sevgilisi her şeyi alt üst etmişlerdi. Çok yalan söylemiş, sır saklamışlardı. "Joker'in daha yanındaki kızın gerçek kimliğinden haberi yokken bunları bilmesini bekleyemezdim, kız onu güzelce ayakta uyutuyordu. Öyle değil mi Punchline, yoksa Alexis mi demeliyim?" demiş ve belimi bırakıp yavaş adımlarla karşıda duran Joker ve Punchline'a doğru yürümüştü.

"Soytarı J, sen Harley'i yaratıp bir kenara attıktan sonra neden Doktor Strange'in yarattığı bir kızı yanına alma gereği duydun mesela?" demiş ve Joker'in tam karşısında durup yüzüne yaklaşmıştı. Etrafımız Joker'in adamlarıyla doluyken böyle bir şey yapması tehlikeliydi. Joker ona öyle öfkeli bakıyordu ki... Jerome ise Punchline ile ilgili her şeyi açığa dökmeye kararlıydı.

Jerome oldukça büyük bir cesaretle az önce Joker'in oturduğu yere oturmuş kollarını da koltuğun sırtlığına doğru atıp yayılmıştı. Yüzündeki sırıtışı şimdi görebiliyordum. "Ha, soyadı Kaye bu arada... sen bilmiyorsundur şimdi." diye de eklemişti. Joker'in gittikçe daha fazla sinirlendirmeyi başarıyordu. Punchline ise çatık kaşlarla Jerome'a bakıyordu. "Sen tüm bunları nereden biliyorsun?!" diye bağırmıştı.

Psychopath+Angel (JARLEY)Where stories live. Discover now