10. - Ready or not, here I come

457 32 3
                                    

Mimi řídila stejně agresivně a odhodlaně, jako ráda dirigovala životy jiných. Řezala zatáčky jak šílená a brzdu používala pouze zřídka. Když už na ni ale nečekaně dupla, odstředivá síla trhla celým mým tělem a vrhla ho proti čelnímu sklu.  Vyděšeně jsem před sebe vztáhla ruce, ve snaze uchránit alespoň některé části svého těla před roztříštěním o sklo. Naštěstí to pás udělal za mě a prudkým trhnutím mě opět přirazil k sedadlu. Ještě se mi leknutím třásly ruce, zatímco Mimi vytáhla z kabelky zrcátko a s klidem anglického lorda, rudou rtěnkou přejela své, už tak perfektní plné rty. 
"Martine na tebe čeká na recepci."  Mrkla na mě poté, co dokončila úpravu svého vzhledu a kývla směrem k velké, šedivé budově.
"Je vysoká, blond a těhotná,"  zasmála se, " tu poznáš." 
"Ty se mnou nejdeš?"  Nervozitou se mi sevřel žaludek.
"Mám rande, zlato."  Zamrkala dlouhými řasami a po zápěstí rozetřela pafrém, co musel stát víc, než akcie firmy, do které jsem se chystala právě vstoupit.
"Bydlíte spolu."  Připomněla jsem jí.
"Přestaň být otravná a jdi už."  Usmála se a otevřela mi dveře. 
"Sleduju tě, Stylesová." Mávla mi ještě z okénka a zmizela. 
Během těch pár kroků k vchodovým dveřím, jsem se snažila posbírat všechny zbytky svého sebevědomí a poskládat je zase dohromady. Zhluboka jsem se nadechla a vkročila dovnitř.
Nestihla jsem se rozhlížet příliš dlouho, protože ke mě přiskočila velice atraktivní blond dívka, které se pod úplými šaty roztomile rýsovalo těhotenské bříško.
"Ty musíš být Hannah, rozzářil se jí celý obličej, " já jsem Martine." Podala mi ruku. 
"Budeš mít na starost vlastně úplně všechno." Pokynula mi k pohodlnému křesílku a usadila sena proti mě,  načež se hlasitě rozesmála mému vyděšenému pohledu.
"Všechno?" Cítila jsem, jak mi zděšením prudce bije srdce. Tohle já asi nezvládnu.
"Neboj se." Vytušila ten strach, co musel sálat z celé mé osoby. 
"Slečna Clarková ti vše, dopodrobna vysvětlí." Mávla rukou směrem k prosklené kanceláři, kde se zvědavá důchodkyně za kopicí nějakých dokumentů snažila maskovat svůj zájem o dění na recepci.
Martine si jí povšimla a posměšně se ušklíbla. Naklonila se blíž ke mně, aby mi mohla zašeptat:
"Dávej si na ní pozor, celé roky už jde po řediteli a ty, se jí do krámu hodit nebudeš." 
"Já? Nejsem na pány v důchodovém věku," odhadla jsem jeho staří tak, aby sedělo k věku dámy, o které byla řeč. 
"Hlupáčku." Poplácala mě soucitně po rameni, načež se znovu zvonivě rozesmála.
"Panu řediteli je 26." 
Nevěřícně jsem vykulila oči.
"Ale vždyť.." Zakoktala jsem se a znovu se zahleděla na lady, které šestadvacet mohlo být už tak tříkrát. 
"Co?" Snažila se Martine popadnout dech.
"Že by klidně mohla být jeho babičkou?" Jiskřilo jí vesele v očích a  její smích byl tak nakažlivý, že jsem nemohla jinak a přidala se k ní. Poprvé po dlouhé době mi přišlo, že je to dovoleno, že nedělám nic špatně. 
"Věř mi," snažila se šeptat, " bude se tě snažit všemožně bojkotovat, ale nesmíš se nechat dát." 
"Já jí do zelí nepolezu, jsem vdaná!!" Zamávala jsem jí demonstrativně před obličejem rukou, na které se stále skvěl jednoduchý, stříbrný kroužek.
"Na tom nesejde, Hannah." Zašklebila se.
"Dokud nevypadáš jako upjatá stará panna, chci říct dokud nevypadáš jako ona," krotila svůj řehot dlaní,"tak tě bude nenávidět, vážně." 
"Taky jsem vdaná." Zašermovala mi před očima rukou tak vehementně, že jsem na jejím prstě stačila zaregistrovat pouze lesklou šmouhu.
"A stejně mě z listiny ohrožení vyškrla až po té, co jsem otěhotněla." 
"Píše si seznam?" Vyvalila jsem v úžasu oči.
"Jasně," přikývla mi vážně, " zrovna si tě zapisuje na první místo."  Kývla hlavou ke stěně ze skla, za kterou slečna Clarková cosi pilně sepisovala a okamžitě se zase rozřehtala. Zakroutila jsem nad ní hlavou, ale byla mi neskutečně milá.
"A teď už vážně, Hannah," vytáhla z desek dosud položených na stole smlouvu, "pan ředitel o naší výměně ví a souhlasí s ní. Předala jsem mu životopis, co mi poslala má sestra a byl nadšen. Už stačí jen podepsat." Posunula papír blíž ke mně a podala mi propisku.
Kde sakra přišla Mimi k mému životopisu a jak dlouho měla tohle naplánovaná? Zlostně jsem jí vytrhla tužku z ruky a začala studovat podmínky. Když jsem došla ke mzdě, nad výší onoho čísla se mi protočily panenky. Rozhodně jsem sevřela propisku v ruce a stvrdila svůj souhlas podpisem, ať už to pro mě mělo znamenat cokoli. 
"Tvá sestra je anděl." S úsměvem jsem Martine podala smlouvu.
"Néé," pokrčila nosík a v tu chvíli, jakoby tu stála samotná Mimi, " je to šílená, manipulativní potvora, posedlá drahými kabelkami a Niallem." 
"Ano, ale ..." 
"Přesto jí milujeme." Dokončila se smíchem a převzala si papír, co znovu založila do desek. 
"Odnesu to sekretářce a konečně už odsud vypadnu." Usmála se. 
"Kdybys cokoli potřebovala, vše vyřizuj s Emmou, kancelář má támhle." Namířila ukazováček na vzdálené šedivé dveře na konci dlouhé chodby. 
"A ty dveře vedle?"  Zvědavost mi nedala.
"Kancelář ředitele."  Koketně zamrkala.
"Ale tam se myslím nikdy nepodíváš. On je celkem zvláštní, nikdy nikoho nechválí a s lidma tady se nebaví. Když už si někoho k sobě pozve, většinou to znamená, že má dotyčný obrovský průšvih." 
Po zádech mi přejel mráz při představě toho podivínského tyrana, ale co naplat, už jsem podepsala.
"Doufej, že tajemství té místnosti ti zůstane skryto." Zachichotala se, nejspíš jen ze zvyku, protože její pohled zůstal vážný. 
"Neboj, půjde ti to skvěle." Přejela mi dlaní povzbudivě po zádech, načež mě mírně postrčila směrem k prosklené kanceláři.
"Ty teď půjdeš na své pracoviště a zabydlíš se a já odevzdám tohle," poklepala na desky, "a půjdu domů." 
"Nenechávej mě tady." Cítila jsem se najednou strašlivě vyděšeně. nejspíš to bylo přemírou všech informací a nedostatkem sebedůvěry. 
"Ráda jsem tě poznala, Hannah." Mávla mi již z poloviny chodby a ve vteřině zmizela za těžkými, dřevěnými dveřmi.
Recepce Tommo Corporation se náhle ponořila do hrozivého ticha, co rušilo jen tikání velkých hodin zavěšených nad gaučem. Přepadla mě nesnesitelná úzkost, ale vyzývavé pohledy slečny Clarkové mě donutily se zvednout a vykročit vstříct nové, zářivé kariéře.. 

In a wrong direction(Harry Styles FF)Where stories live. Discover now