4. Dood er twee, geen probleem

7.7K 223 81
                                    

Keith Trepp, 1987

Ik ga zitten op een lege stoel met uitzicht op de Pirate Cove. Ik zie Foxy, mijn favoriet. Mijn ogen voelen zwaar, maar dat maakt me niks uit. Ik moet die verdomde Puppet weg hebben, ook al is die nog helemaal niet in gebruik. Ik sluit mijn ogen voor even. Mijn leven gaat best prima. Ik heb mijn identiteit veranderd naar de moord op dat kind bij het oude restaurant. Ze hebben me nooit gepakt of herkend. Ach ja, de man die de plek nu runt heeft volgens mij drie hersencellen, en nooit de geschiedenis van deze plek gechekt. Perfect... Voor mij, en Mister A. Nu heb ik een baan hier, bij het nieuwe pizza restaurant, Freddy Fazbear's pizza. Het oude restaurant was gesloten nadat ik dat kind af had gemaakt... Nu is het bedrijf overgekocht en hebben ze het herbouwd, en raad eens wie de nachtbewaker mocht worden? Juist ja, ik. Ik grinnik stilletjes. Mijn plan is perfect, en hij zou gerecht gesteld worden! Terwijl mijn vader... Tja, die mag wegrotten, precies zoals Mister A het wilde. Een paar kinderen rennen langs, en ik kijk ze glimlachend aan. Vertrouwen winnen is altijd fijn, dat deed Mister A ook met zijn nieuwste animatronics. Nee, hij hoeft zich geen zorgen te maken. Ik zorg ervoor dat ik deze plek tot de grond gelijk word gemaakt! Maar toen liep ik tegen een probleem aan. De Puppet. Het... denkt zo. Het staart me aan, de hele tijd. Gelukkig zit het nu goed opgeborgen in de Gift Box, wat afgezonderd zit in een niet te betreden ruimte. We hebben nog niet de juiste papieren om het ding te gebruiken... Maar het is er wel.

Eens denken. Wat moet ik nu hier bereiken?

Mijn vaders dood, plus het vinden van de legendarische Circus Baby en Ballora, Fun Time Foxy, Fun Time Freddy... Sammy... Die mag wegrotten. Sammy's dood was tragisch, maar niks vergeleken met Lia en Fin. Mijn vader is hier de moordenaar, en Mister A de psychopaat. Maar dat maakt niet uit, dat ben ik ook. Maar nu eerst klein denken. Dat... Dat komt later. Wat moet er nu gebeuren?

Dat dit restaurant sluit.

Hoe krijg ik dat voor elkaar? Dode kinderen. Dat heeft de vorige keer prima geholpen, met mij en Mister A!

Maar hoe deze keer? Ik wil niet gepakt worden, wat logisch is. Ik denk na. Ik kan die lichamen dumpen in de animatronic pakken... Dat deden ze vroeger met medewerkers, niet dode natuurlijk. Ik staar naar het podium van de Pirate Cove. De kinderen zijn dolenthousiast. Een kwart staat naar Foxy's show te kijken. Een kwart eet pizza. En de andere helft? Ze lopen achter Freddy, Bonnie en Chica aan. Dat is het! De kinderen lopen zo blind achter die dingen aan! Als ik nou eens een pak kon stelen...

Maar daarvoor moet ik dagbewaker worden, anders heb ik daar geen toegang tot. Ik gluur naar de huidige dagbewaker. Dean Furrelburgh. Het is zo'n nerdje. Hij is net nieuw, en doet heel braaf alles wat moet. Als ik nou... Dan heb ik het.

Deze plek sluit niet als de moordenaar gepakt wordt.

Ik moet dagbewaker worden.

De huidige dagbewaker moet weg.

Als ik hem er nou inluis? Ik gluur naar de prijzenkamer. Ik heb zoveel geluk, want daar staan twee kinderen, van een jaar of 8. Snel maak ik een plan in mijn hoofd.

Ik loop naar de kamer, sluit ons drieën op, doe het licht uit, vermoord de kinderen, roep Dean, ren snel weg, laat het mes liggen. En dan roep ik de mensen. Ze geloven mij toch eerder dan Dean. Bovendien kan ik Deans handschoenen stelen, en daarmee het mes pakken. Klusje geklaard, Mister A zou vast trots op me zijn.

Foxy blijft doorpraten, maar de kinderen zijn nog steeds in de kleine prijzenkamer. Ik loop naar de kamer, en sluit de deur...

"Dean! Dean! Komen!" Roep ik dramatisch. Dat was altijd al een teken voor mijn moeder geweest om bang voor me te zijn. 'Er is wat mis met Keith', fluisterde ze zowat elke avond. 'Als we nou even met iemand gaan praten...' Oh, er is zeker wat mis met me, namelijk dat ik een verschrikkelijke vader heb. "Wat is er?" Zegt Dean met dat stomme bibberstemmetje van hem. "Komen!" Eis ik. Ik loop naar de kamer, en wacht voor de deur. "Ga naar binnen", zeg ik. "H-h-hoezo?" Vraagt hij. "Volgens mij is er een probleempje met de kassa, jij hebt daar meer verstand van". Het werkt. Hij loopt naar binnen. Ik doe het licht uit en sluit de deur.

Vijf, vier, drie, twee, één...

Een krijs.

Deans geschreeuw is door de hele Pirate Cove te horen. Bijna alle hoofden draaien naar de deur. Ik kijk naar de grote baas, meneer Heers. De domme, naïeve man. Hij wenkt naar de deur, en ik loop erheen om hem te openen en de moord te vertonen. Dit plan verloopt perfect! Ik open de deur, en vind wat ik al had verwacht: twee levenloze, bloederige lichaampjes, een mes, twee handschoenen, en Dean, die bevroren in de hoek zit.

Nu is het tijd voor mijn verborgen acteertalent.

"Dean?" Vraag ik met mijn onschuldige stem. "Dean, wat heb je gedaan?" Dean lijkt wel in shock. "Dean!" Schreeuw ik. Geen antwoord. Dan maar de ruimte het laten weten.

"Moordenaar, moordenaar!" Ik ren de kamer uit. "Moord!" Heers kijkt geschrokken en verbaasd, en loopt naar de kamer toe.

Hij komt terug, en fluistert wat in mijn oor. "Bel 000".

Binnen 15 minuten is het hele gebouw ontruimd en is Dean opgepakt. Hij is nog steeds in shock en kan niks zeggen. Mooizo. Dan verklaren ze hem voor gek en komt hij in de gevangenis. "Vincent!" Hoor ik achter me. Ik draai me om. "Kom even naar mijn kantoor".

In het kantoor ga ik rustig zitten. Het is een luxe kantoor, met een mooi bureau, een TV en een futuristische computer - het oude kantoor van mijn vader.

"Luister, Vincent. Nu Dean is opgepakt gaat hij natuurlijk de bak in", zegt meneer Heers. De man steekt een sigaar aan en stopt hem in zijn mond. Ik knik. "En nu hebben we geen dagbewaker. Wat ik probeer te zeggen, is dat jij nu dagbewaker wordt. Sorry als je het vervelend vindt, maar voor nachtbewaker heb je echt geen ervaring nodig, en voor dagbewaker wel. En jij bent de enige die hem daarom kan vervangen". Ik glimlach. "Geen probleem meneer. Wanneer gaan we weer open?"

"De zaak is heftig, Vincent. We zullen voor een paar maanden sluiten, en dan terugkomen met een vernieuwd systeem".

Wow, gaat dat zo makkelijk? Geen definitieve sluiting... Maar zeker al wat. Ik knik begrijpelijk.

"De moordenaar is in ieder geval opgepakt".

De moordenaar opgepakt? Oh Heers, je hebt geen idee.

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Where stories live. Discover now